نماد سایت مجله روانشناسی رابینیا

اهدای تخمک چیست

  • اهدای تخمک چیست؟؟
    اهدای تخمک یکی از روش‌‌های درمانی برای زنانی است که تحت درمان سرطان بوده، در دوره پس از یائسگی قرار دارند. و یا دختر خانم هایی که دیر ازدواج کرده اند و یائسه شده اند.
    یا خانم‌های دارای تخمدان‌های نابالغ یا دچار بیماری‌های ژنتیکی جدی وابسته به جنس و اتوزومی می‌باشند . نیاز به استفاده از تخمک اهدایی همچنین ممکن است ناشی از عدم وجود تخمدان، نارسایی زودرس تخمدان یا سن بالای زن باشد. در مواردی که تخمدانها بر اثر معالجه سرطان (به سبب شیمی‌درمانی یا پرتو درمانی)، اندومتریوز یا عفونت لگنی، توانایی خود را در تولید تخمک سالم از دست می‌دهند، زن می‌تواند داوطلب دریافت تخمک باشد. شایان ذکر است که در صورت ابتلای مادر به بیماری ژنتیکی، احتمال انتقال بیماری به کودک وجود دارد و در اینگونه موارد نیز می‌توان به منظور پیشگیری از ابتلای کودک، از تخمک اهدایی استفاده نمود.

    اهداء کننده تخمک باید دارای شرایط سنی خاصی باشد؛ ترجیحاً باروری وی قبلاً ثابت شده باشد و تیم درمانی با بررسی‌های لازم، از سلامت وی اطمینان حاصل کرده باشند. دلیل شرط سنی اهداء کننده تخمک این است که زنان جوان به داروهای هورمونی تجویز شده در طول درمان پاسخ بهتری می‌دهند و تخمک‌های سالم و بیشتری دارند. همچنین امکان بروز اختلالات ژنتیکی، کمتر و درصد موفقیت بارداری آنها بیشتر است.
    تخمک اهدایی، موجب تولد نوزادی می‌شود که از نظر ژنتیکی کاملا متعلق به زوج گیرنده تخمک نمی‌باشد و حداقل 50 درصد ژن فرزندی که حاصل می شود متعلق به خود والدین است.
    حداكثر سنی که فرد گیرنده تخمک باید داشته باشد 45 سال است .البته فرد باید كاملا از خطرات باروری در سنین بالا مطلع باشد و پس از مشاوره‌های لازم با متخصص و روان پزشک برای این كار اقدام لازم را انجام داده باشد .
    زوجی كه می‌خواهند با روش اهدای تخمک تحت درمان قرار گیرند باید تحت مشاوره باشند و تمام جوانب این كار اعم از مسائل روحی، روانی، ارث و قانون و سایر مسائل را درنظر بگیرند و با آگاهی كامل درمان را آغاز كنند.
    آزمایش های اولیه پیش از درمان:
    آزمایش اسپرموگرام مرد
    معاینات عمومی فیزیكی
    آزمایش های روتین قبل از بارداری نظیر سرخجه
    آزمایش های ایمنی
    تعیین گروه خون و RH
    ایدز
    هپاتیت
    معاینات لگنی
    بررسی حفره رحم و سونوگرافی برای اندازه گیری حجم رحم و درصورت لزوم هیستروسكوپی و لاپاراسكوپی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل