نماد سایت مجله روانشناسی رابینیا

خطرات چاقی زیاد در بارداری

  • خطرات چاقی زیاد در بارداری

    در دوران بارداری افزایش وزن طبیعی است و جای نگرانی ندارد و مشخص می‌کند که جنین شما به اندازه کافی رشد داشته است. ولی برخی از زنان باردار بر این باورند که افزایش وزن ایرادی ندارد و چندین برابر غذا مصرف می‌کنند که به جنین رشد کند. ولی این افراط نیاز نیست بلکه جنین از میزان تغذیه متناسب مادر رشد می‌کند. چاقی بیش از حد به روی جنین اثر منفی می‌گذارد و احتمال زایمان زودرس و یا در زمانی هم به مرگ نوزاد منجر می‌شود. چاقی در بارداری زمینه‌ساز بیماری‌های زمینه ای در آینده است.

    پیشگیری قبل از حاملگی

    قبل از بارداری باید نسبت به فرزند و بارداری اطلاعات داشته باشید و خود را از لحاظ جسمی و روانی آماده کنید. مشورت با متخصص قبل از بارداری به شدن توصیه می‌شود. تناسب اندام در خانم ها زایمان راحت‌تری را به دنبال دارد همینطور از به وجود آمدن مشکلات متعدد به مادر و جنین جلوگیری می‌کند. به همین خاطر هنگام برنامه ریزی برای بارداری، تناسب اندام خود را نیز در نظر بگیرید و تلاش کنید به کمک رژیم غذایی درست، ورزش و مشورت با متخصص تغذیه قبل از بارداری به وزن ایده آل خود دست یابید.

    افزایش وزن طبیعی در دوران بارداری

    در طول زمان بارداری، به شکل طبیعی با افزایش وزن مواجه می‌شوید که متناسب با شرایط جسمی افراد تفاوت دارد. پس زمانی که متوجه شدید وزنتان در مقایسه با اطرافیانتان کمتر و یا بیشتر تغییر کرده اصلا نگران نباشید. زنانی که قبل از بارداری دچار اضافه وزن بوده‌اند بین 7 تا 11 کیلوگرم، زنانی که اندام ایده‌آل داشتند بین 11 الی 16 کیلو و زنان چاق نهایت تا 7 کیلوگرم اضافه وزن پیدا می‌کنند. تک قلو و یا چندقلو بودن جنین نیز در وزن مادر بستگی دارد. افزایش وزن مادر باید تدریجی باشد و چاق شدن ناگهانی طبیعی نبوده و ممکن است خطری مادر و یا جنین را تهدید کند پس بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

    ولی در مواردی نیز برعکس این مورد نیز وجود دارد که زنان دچار بی‌اشتهایی در بارداری می‌شوند. در صورت نیاز مطالعه کنید.

    عواقب چاقی بیش از حد در دوران بارداری

    در دوران بارداری افزایش وزن غیرطبیعی و چاقی تاثیرات منفی زیادی به روی مادر و جنین می‌گذارد. در ادامه به بعضی از این عواقب اشاره می‌کنیم:

     

     

    افزایش درد های دوران بارداری

    افزایش بیش از حد وزن در زمان بارداری باعث کمردرد و یا دیگر دردهای بدنی می‌شود. با بروز این مشکل تحرک مادر کاهش پیدا کرده و به سختی انجام می‌شود.  با کم شدن تحرک چاقی افزایش پیدا می‌کند.

    افسردگی در دوران بارداری

    با افزایش وزن در دوران بارداری، عزت نفس مادر کاهش پیدا می‌کند و تصویر ایده‌آلی که از خود در تصوراتش داشت به هم می‌ریزد. با بروز این تصور احتمال افسردگی در مادر می‌رود.

    چاقی مادر در آینده

    اکثر مادرانی که در دوران بارداری دچار اضافه وزن شدند، پس از زایمان نیز به وزن قبلی خود بازنمی‌گردند و همچنان چاق مانده و اضافه وزن دارند.

    زایمان زودرس

    چاقی بیش از حد به همراه فشار خون نیز ممکن است باعث جدا شدن جفت و مرگ جنین بشود. هم چنین ممکن است چاقی باعث زایمان زودرس شود که این زایمان مشکلاتی مثل نقص ریوی را برای نوزاد به همراه می‌آورد.

    راه های پیشگیری

    برای پیشگیری از چاقی رژیم غذایی درست و ورزش مناسب بسیار توصیه می‌شود. اگر شما همچنان دچار اضافه وزن هستید مراجعه به پزشم متخصص الزامی است. اگر افزایش بیش از حد وزن درمان نشود مشکلاتی از قبیل دیابت و فشارخونگریبانگیر شما می‌شود.

    رژیم غذایی

    با داشتن رژیم غذایی مناسب در دوران حاملگی، از افزایش وزن در این ایام می‌شود جلوگیری کرد. از عمده‌ترین عواملی که در تغذیه مناسب از اهمیت زیادی برخوردار است، مصرف اندازه و کافی ویتامین، پروتئین، فیبر، کلسیم و آهن است. مغذی بودن مواد غذایی مصرفی بسیار مهم است. به میزان کافی آب بنوشید و از مصرف نوشابه، نوشیدنی‌های گازدار و کافئین دار اجتناب کنید. مواد غذایی که باعث کاهش قند خون می‌شود بهتر است استفاده کنید.

    ورزش

    در بارداری بهتر است شما فعالیت‌های عادی و روزانه خود را ادامه داده و انجام دهید. در کنار فعالیت‌های روزمره به ورزش‌های سبک مانند یوگا و یا پیاده‌روی همچنین ورزش‌های سبک آبی بپردازید.

    نکته نهایی

    اگر در دچار افزایش وزن بیش از حد شده‌اید بهتر است هرچه زودتر به پزشک مراجعه کنید. در بیشتر مواقع باید صبر کنید تا اضافه وزن خود را پس از زایمان از بین ببرید. گرفتن رژیم های شدید و انجام ورزش‌های سنگین در حین بارداری سلامت مادر و جنین را به خطر خواهد انداخت. گاهی نیز چاقی در دوران بارداری باعث افسردگی در مادر می‌شود که در نتیجه تاثیرات نامطلوب خود را بر سلامت جنین نیز می‌گذارد. مراجعه به روانشناس توصیه می‌شود.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل