نماد سایت مجله روانشناسی رابینیا

دلایل تنفر از همسر در دوره بارداری

  • دلایل تنفر از همسر در دوره بارداری

    از دیگر مشکلات زوجین در بارداری تنفر از همسر است که بیشتر به دلیل تغییرات هورمونی در زنان اتفاق می‌افتد. حاملگی در زنان دوران حساسی از زندگی به شمار می‌رود که در این دوره اخلاق آنها تغییر کرده و گاهی باعث رنجش و دلخوری بین زن و مرد می‌شود. تنفر از همسر به عنوان ویار بارداری هم شناخته می‌شود. در این حین همسر باید از زن باردار خود دلجویی و همدلی بیشتری کند.

    ترس از زایمان یکی از پراسترس ترین مشکل زنان باردار است. نگرانی از ایفای درست نقش مادری، مشکلات اقتصادی و ترس از زایمان از مشکلات بارداری در زنان به شمار می‌رود. همه این مشکلات به علاوه تغییرات هورمونی که منشا همه این مشکلات است، دست به دست هم داده و باعث حساس شدن و زود عصبی شدن زن از دست همسرش می‌شود.

    دلایل شایع تنفر از همسر در دوره بارداری

    در ادامه به شایع ترین دلایل تنفر از همسر در دوره بارداری اشاره می‌کنیم:

    A. تغییرات هورمونی

    در طول بارداری، هورمون‌ها مدام در حال تغییر و تحول هستند. این تغییرات به احساسات و خلق و خوی زن تاثیر به سزایی گذاشته و باعث بی ثباتی در اخلاق آنها می‌شود. در دوره بارداری، استرس و اضطراب و دلشوره خشم و غم از هیجانات منفی این دوره است. برخی از مادران باردار از همسر خود متنفر می‌شوند که این موضوع از روی بی اهمیتی به همسر نیست. باید دلایلی که باعث شدت یافتن تنفر است پیدا شده و رفع شود. این علائم به وجود آمده به ملال پیش از قاعدگی شباهت زیادی دارد.

    B. حساسیت بیشتر به مشکلات

    مشکلات در زندگی مشترک اکثر خانواده ها دیده می‌شود که رفتارهای سهوی و اشتباه در میان زن و مرد باعث رنجش شده که باید از رفتارهای طرف مقابل چشم پوشی و گذشت شود. تاثیرات هیجانی به وجود آمده خیلی بیشتر از قبل رفتارهای همسر را آزاردهنده می‌بیند و این موضوع تنش را در بین خانواده بیشتر می‌کند.

    C. بی توجهی مرد در طول بارداری

    در مورد شناخت کامل نیازهای زنان در دوره بارداری مردان اطلاعات کافی ندارد و درک کاملی از این موضوع ندارند. زنان بیشتر از قبل به توجه و مهربانی نیاز دارند ولی مردها نیز به دلیل بالا رفتن مسئولیت‌ها فشار زیادی را تحمل می‌کنند که امکان دارد کم و کاستی در خصوص توجه به همسر خود به وجود بیاید. به دلیل وضعیت جسمانی که ضعیف شده بیشتر به کمک همسر در انجام امور احتیاج دارند. مردان در بیرون از خانه مشغول به کار بوده و خسته می‌شنود که شاید به دلیل خستگی نتوانند به همسر خود کمک کنند که تنفر را تشدید می‌کند.

    D. سردی مردان در رابطه در طول بارداری

    تغییرات خلقی، ظاهری و رفتاری در زنان باردار به علاوه مشکلات به وجود آمده از تغییرات هورمونی تا حدودی سردی را در زندگی به وجود می‌آورد. این سردی به روی روابط زناشویی نیز تاثیر می‌گذارد که مردان معمولا به جای حل مشکل، از آن دوری می‌کنند. همین مشکلات باعث سردی زیادی در روابط جنسی شده که این مورد هم برای زن و هم برای مرد ناخوشایند است.

    برای اطلاعات بیشتر در این باره مقاله رابطه جنسی را مطالعه کنید.

    E. ویار به بوی بدن همسر

    سیستم بویایی زنان باردار بیشتر از قبل حساس است که این موضوع به تشخیص بهتر بو کمک می‌کند ولی باعث به وجود آمدن حساسیت به بوی بدن همسر می‌شود. این حساسیت در مواقعی به تنفر رسیده به اندازه ای که تحمل همسر در یک اتاق را ندارند. حس تنفر تا حدودی طبیعی است ولی زمانی که بیش از حد باشد، برای زوجین سخت و آزاردهنده است و سردی و دوری را به همراه دارد.

    در وضعیت به وجود آمده مرد باید با درایت و آگاهی کامل بدون احساس دلزدگی و یاس این مشکل را حل کرده و با آن کنار بیاید. در خانم‌ها نیز باید با درک و دید بهتر بر این موضوع تسلط پیدا کنند تا این دوره از بارداری به خوشی و شیرینی بگذرد. در این بین صبر و حوصله همسر و اطرافیان و داشتن حمایت، کمک و همکاری همسر برای حل مشکلات بوجود آمده خیلی مهم است. همینطور در این مدت بهتر است از سرزنش کردن و تحت فشار قرار دادن زن باردار خودداری شود.

    مراجعه به روانشناس

    این تنفر به وجود آمده برای زوجین سخت بوده و فشار روانی زیادی را همراه دارد. آگاهی از این مشکل و کمک به رفع آن بسیار مهم است. مراجعه به روانشناس  به زوجین کمک می‌کند تا از این قبیل مشکلات رفع شده و به مشکلا بزرگتر تبدیل نشود. اگر این اختلال به وجود آمده حل نشود و به پس از زایمان ادامه پیدا کند حتی در خصوص تربیت فرزند هم مشکل ایجاد می‌کند.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل