نماد سایت مجله روانشناسی رابینیا

روش‌های افزایش انگیزه

  • روش‌های افزایش انگیزه

    انگیزه محرک انسان برای انجام کار و فعالیت است و او را برای رسیدن به اهداف یاری می‌دهد. از موانع جدی که سد راه موفقیت به حساب می‌آید، بی‌انگیزگی و بی‌حوصلگی در زندگی است. تعداد کثیری از مردم، به دنبال سریع‌ترین روش برای ایجاد انگیزه در خود هستند. به طور طبیعی در وجود همه ما انگیزه وجود دارد فقط به اندازه‌ای که فرد امور و فعالیت روزانه را انجام دهد. برای افزایش انگیزه روش‌هایی وجود دارد که در ادامه به مهم‌ترین آنها می‌پردازم.

    انگیزه چیست؟

    انگیزه به معنی میل به انجام فعالیت به دنبال احساس نیاز است. وقتی شما برای کاری قدم برمی‌دارید، داشتن انگیزه بسیار مهم است. همچنین انگیزه زمانی در شما به وجود می‌آید که در مورد مسئله خاصی احساس نیاز کرده باشید. فاکتورهای زیادی از قبیل شرایط و توانایی انجام کار بر شکل­‌گیری انگیزه تاثیرگذار هستند. به صورت واضح‌تر انسان حتی برای انجام کوچک‌ترین کارها به انگیزه نیاز دارد. به دنبال احساس تشنگی، انگیزه است که شما را برای رفع این نیازبه فعالیت وا می‌دارد. انگیزه به شما کمک می‌کند تا در راه رسیدن به اهداف و علائق در زندگی، با سختی‌ها و مشکلات آن سازگار شوید.

    قدم‌های مهم در ایجاد انگیزه برای خود

    5 قدم بسیار مهم وجود دارد که اگر پیوسته و با اعتماد به نفس و باور به خود انجام شوند، قطعا باعث ایجاد انگیزه می‌­گردند:

    قدم اول: خودشناسی

    از مقایسه خودتان با دیگران بپرهیزید و سعی کنید خودتان را بشناسید. با شناخت خود متوجه می‌شوید که چه مسائلی شما را خوشحال می‌کنند که در زمان نارحتی از آنها استفاده کنید. نقاط ضعف خود را بشناسید و بدون سرزنش خود را بپذیرید.

    قدم دوم: هدفمند باشید

    هدف رکن اصلی ایجاد و پیدایش انگیزه است. طبیعتا زمانی که هدف وجود نداشته‌باشد نیازی هم وجود ندارد و انگیزه معنای خود را در این شرایط از دست می‌دهد. سعی کنید در اولین فرصت متناسب با علائق، استعدادها و توانایی‌های خود هدف مناسبی تعیین کنید. اهدافتان باید منطقی باشد در ابتدا با اهداف کوچک و قابل دسترس شروع کنید مثلا مطالعه روزانه یک کتاب مفید توصیه می‌شود.

    قدم سوم: برنامه ­ریزی کنید

    پس از تعیین هدف، برای رسیدن به آن برنامه ریزی کنید. در برنامه ریزی به جزئیات دقت کنید و برنامه‌های خود را با جزئیات کامل بنویسید. این کار باعث می­‌شود که منظم‌تر به انجام برنامه خود بپردازید. نکته دیگر اینکه در برنامه خود حتما زمانی را به تفریح مورد علاقه و استراحت اختصاص دهید.

    قدم چهارم: بررسی میزان پیشرفت

    سعی کنید در زمان­‌های استراحت به پیشرفت­‌های خود فکر کرده و به اراده­‌تان افتخار کنید. حتی اگر گاهی از برنامه عقب ماندید با مهربانی از خود انتقاد کنید. سرزنش مهم­ترین عامل پذیرش ناتوانی است.

    قدم پنجم: لذت از مسیر و مثبت اندیشی

    در راه رسیدن به هدف، از برنامه‌های خود لذت ببرید و نقاط مثبت خود را فراموش نکنید. همه انرژی، افکار و حواس خود را برای رسیدن به اهدافتان متمرکز کنید. افکار خود را بر این باور متمرکز کنید که نتیجه به هر حال حاصل می‌شود؛ آنچه که اهمیت دارد لذت از مسیر رسیدن است.مسئولیت پذیری و تعهد در عمل به برنامه را در خود تقویت کنید.

    برای مطالعه 10 راه رسیدن به مثبت اندیشی کلیک کنید.

     

     

    راه‌کارهای مؤثر برای افزایش انگیزه در زندگی

    اگر قدم‌هایی که در بالا به آن اشاره کردیم را انجام دهید، انگیزه رسیدن به اهداف در شما تقویت می‌شود. ولی برخی از افراد نیز هستند که در وسط راه بی‌انگیزه شده و رها می‌کنند. این 4 روش به شما در افزایش انگیزه در مسیر پیشبرد اهداف کمک می‌کند.

    1. بلند پروازی

    اگر نهایت توقعی که از تحصیلات دارید دیپلم است، هیچوقت مهندس و یا پزشک خوبی نمی‌شوید. اگر فقط به یک آب باریکه فکر می‌کنید که فقط مخارج روزمره شما را تامین کند هیچگاه فرد ثروتمندی نمی‌شوید. اگر قصد شما از ازدواج فقط بقای نسل باشد هیچگاه همسر خوبی نمی‌شوید. بلندپروازی از مهمترین ارکانی است که به افزایش انگیزه کمک می‌کند.

    2. زندگی در لحظه

    افکاری که شکست‌های گذشته و یا استرس و اضطراب آینده را دور بریزید و همه وقت و انرژی خود را صرف بهره‌برداری مفید از لحظه حال کنید که با همین روش آینده روشنی پیش‌رو خواهید داشت.

    3. پذیرش زندگی و مشکلات

    آبراهام مزلو، روانشناس انسان گرای مشهور، در نظریه خود ویژگی­‌هایی را برای افراد خودشکوفا و موفق بیان می­‌کند که یکی از آن  ویژگی­‌ها پذیرش است. پذیرش به این معنا نیست که هر بلایی به سرتان می­‌آید را قبول کنید و خود را ناتوان بدانید. شما باید برای بهبود شرایط همواره تلاش کنید، ولی گاهی اوضاع از دست شما خارج می‌­شود و تقلای بیش از اندازه بیهوده است و صرفا موجب خستگی، اتلاف وقت و ناامیدی می‌شود. پس واقعیات غیرقابل تغییر را بپذیرید.

    4. توجه به علل رفتارها و اعمال خود

    مدام از خود درباره کارهایی که انجام می‌دهید سوال بپرسید. با این روش از انجام کارهایی که وقت و انرژی شما را بیهوده اتلاف می‌کند جلوگیری می‌شود.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل