نماد سایت مجله روانشناسی رابینیا

زایمان بدون درد در هفته چهلم

زایمان بدون درد در هفته چهلم
  • زایمان بدون درد در هفته چهلم

    وزن فرزند شما کامل شده و به وزن ایده آل رسیده است. تغذیه و استراحت کافی فراموش نشود. در صورتی که هنوز زایمان نکرده‌اید نگران نباشید چراکه هنوز دیر نشده است و با تشخیص پزشک می‌توانید برای زایمان آماده شوید. حرکت جنین و انقباض‌های شکمی از نشانه‌های شروع زایمان می‌باشند.

    در ادامه زایمان بدون درد در هفته چهلم اشاره می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر همراه ما باشید.

    نشانه‌های زایمان در هفته چهلم

    در هفته چهلم، هر لحظه امکان شروع زایمان وجود دارد. پس لازم است که مادران از علائم شروع زایمان آگاهی داشته باشند تا بتوانند شرایط را کنترل کنند. این علائم شامل موارد زیر است.

    ورود جنین به منطقه لگن

    برای زایمان، جنین وارد منطقه لگن می‌شود تا در مجرای زایمان قرار گیرد. وقتی که جنین وارد این ناحیه می‌شود به قسمت لگن فشار می‌آورد و شما در ناحیه پایین شکم احساس درد خواهید کرد. دردهای تیز و سریع در ناحیه لگن به دلیل حرکت سر جنین می‌باشد و نشان دهنده نزدیک شدن به زمان زایمان است.

    پاره شدن کیسه آب

    در صورتی که کیسه آب پاره شد هرچه سریع تر به بیمارستان مراجعه کنید. البته ممکن است که در هنگام پاره شدن کیسه آب نشانه‌های دیگر زایمان مانند درد و انقباض را نداشته باشید. اما در هر صورت پارگی کیسه آب نشانه شروع زایمان است و لازم است که به بیمارستان مراجعه کنید.

    افزایش انقباض‌ها

    انقباضات رحم مهم‌ترین و اولین نشانه شروع زایمان است. در صورتی که انقباض‌ها منظم و شدید شده و زمان آن بیش از 30 ثانیه می‌باشد، فاز اول زایمان شروع شده است. در صورت بروز این دردها هرچه سریع تر با پزشک خود تماس بگیرید و به بیمارستان مراجعه کنید.

    برای مطالعه دانستنی‌های بارداری کلیک نمایید.

    وضعیت بدن مادر

    درصد بسیار کمی از زنان در زمان تخمینی زایمان می‌کنند. بسیاری از زنان زودتر یا دیرتر از زمان مقرر زایمان خواهند کرد. در صورتی که در هفته چهلم هستید و هنوز خبری از نشانه‌های زایمان نیست، نگران نباشید. هنوز برای زایمان دیر نشده است و حتی تا دو هفته بعد نیز وقت دارید. در این هفته وضعیت شما کنترل می‌شود و در صورت تشخیص پزشک با روش سزارین یا القای درد، زایمان انجام می‌شود.

    وضعیت جنین

    در هفته چهلم جنین به خوبی وزن گرفته است. 15 درصد بدن از چربی تشکیل شده است که به تنظیم دمای بدن او کمک می‌کنند. با گذشت زمان هرروز جنین بزرگ‌تر می‌شود و موها و ناخن‌هایش نیز به رشد خود ادامه می‌دهند. استخوان‌های جمجمه برای راحت عبور کردن از مجرای زایمان، هنوز به طور کامل محکم نشده‌اند و حتی مدتی پس از تولد نیز کمی نرم هستند.

    پس از تولد، نوزاد مجبور است که خودش مواد زاید بدن را دفع کند. انباشته شدن ماده‌ای به نام بیلی روبین در بدن باعث ایجاد زردی نوزاد می‌گردد که پس از تولد و به تدریج برطرف خواهد شد. در این هفته پزشک به طور مرتب وضعیت جنین و صدای قلب او را کنترل می‌کند تا از سلامت جنین و زمان زایمان اطمینان حاصل کند.

    اندازه جنین

    در این هفته وزن او تقریبا 3500 گرم است و 50 تا 60 سانتی متر قد دارد.

    تغذیه و ورزش

    در این هفته باید برای زایمان انرژی داشته باشید و لازم است که بعد از زایمان شیردهی به نوزاد خود را شروع کنید. برای این منظور از میوه‌ها و سبزیحات به حد کافی مصرف کنید و با خوردن سوپ، نان تست، بیسکوییت و غیره انرژی خود را برای زایمان افزایش دهید. در بیمارستان غذا خوردن ممنوع خواهد شد پس قبل از آن به حد کافی غذا میل کنید. مصرف شیر برای مادر و جنین مفید است و به محکم شدن استخوان‌ها کمک می‌کند.

    در صورتی که در طول دوره بارداری پیاده روی می‌کرده‌اید، در این هفته نیز می‌توانید پیاده روی کردن را ادامه دهید. این کار باعث می‌شود که روحیه تان افزایش یابد و فرایند زایمان راحت‌تر شود.

    علائم هشدار

    در این هفته لازم است که با دقت حرکات جنین را کنترل کنید و اگر حرکت زیادی داشت یا بی حرکت بود به پزشک مراجعه کنید. علاوه بر علائم زایمان، برخی از علائم هشدار دهنده وجود دارد که ممکن است نشانه مشکل جدی برای مادر و جنین باشد. در صورت مشاهده هر یک از این علائم هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. علائم هشدار در هفته چهلم بارداری به شرح زیر می‌باشد.

    1. تاری دید یا دیدن نورهای درخشان
    2. تورم ناگهانی یا یک طرفه بدن
    3. احساس درد در بالای شکم
    4. سردردهای مداوم و شدید
    5. حساسیت به لمس
    6. تغییر در بینایی
    7. استفراغ
    8. تهوع

    ترشحات واژن

    قبل از زایمان و یا در هنگام شروع شدن آن مخاط چسبنده، ژله‌ای و خون آلودی از واژن ترشح خواهد شد. در صورتی که خونریزی بسیار شدید بود هرچه سریع تر به پزشک خود مراجعه کنید.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل