نماد سایت مجله روانشناسی رابینیا

طلاق بگیرم یا نه ؟!

  •  

    طلاق بگیرم یا نه ؟!

     

    طلاق بگیرم یا نه ؟ سوالی آشنا برای بسیاری از افراد متاهل است که حس می‌کنند در زندگی مشترک خود به رضایت زناشویی دست نیافتند و از پیدا کردن راه حل برای مشکلات خود ناامید شده‌اند. پروسه طلاق از ابتدای زمانی که وسوسه آن در ذهن فرد جرقه می‌زند تا زمانی که در دادگاه به صورت دادخواست طلاق در می‌آید و عملی می‌شود، بسیار وقت گیر و طاقت فرساست. این روند در صورتی که دارای فرزند باشید بسیار حساس‌تر نیز می‌شود. به همین دلیل لازم است قبل از تصمیم گیری در مورد طلاق، تغییراتی که به واسطه جدایی از همسرتان در زندگی آینده ایجاد خواهد شد را برآورد کنید و با آگاهی کافی اقدام نمایید.

     

     نگرش مردم و جامعه

    قبل از آنکه بخواهید به پرسش « طلاق بگیرم یا نه ؟ » پاسخ درستی بدهید، باید این موضوع را از جنبه‌های متفاوت بررسی کنید. یکی از مهم‌ترین جنبه‌های طلاق، نگاه معمولا منفی مردم و اطرافیان به این مسئله است. ممکن است بگویید که اهمیتی به نگرش جامعه نمی‌دهید؛ البته چنین طرز فکری نه تنها ایراد نیست بلکه می‌تواند نوعی مزیت اخلاقی به شمار آید. در واقع مشکل از آنجا آغاز می‌شود که دیده شده بسیاری از افراد پس از طلاق گرفتن در مناسبات اجتماعی خود نیز دچار مشکل می‌شوند، به طوری که به افرادی گوشه گیر و منزوی تبدیل می‌گردند.

    پس یکی از مواردی که قبل از طلاق باید در نظر بگیرید این است که طلاق چه تاثیری بر روابط شما و حضورتان در جامعه خواهد گذاشت. اگر قضاوت مردم برایتان بسیار اهمیت دارد، این جنبه می‌تواند در آینده زندگی‌تان تاثیر منفی داشته باشد. نگاه جامعه به شخص طلاق گرفته تنها یک نگاه از بیرون نیست. جامعه‌ای که در آن زندگی می‌کنید می‌تواند باعث شود که شما در شرایط روحی و روانی نامناسب قرار بگیرید.

     

     مشکلات جنسی

    عدم رضایت زناشویی در زمینه روابط جنسی، یکی از عوامل مهم در جدایی زوجین و تصمیم آن‌ها برای طلاق است. رابطه های پر از هیجان بین شما و همسرتان حالا دیگر تنها خاطره‌هایی هستند که اختصاص به سال‌های آغاز ازدواج دارند. شاید فکر کنید که پس از طلاق موقعیت دشوار‌تر از اکنون نخواهد بود یا حتی از نظر رابطه جنسی در وضعیت مناسب‌تری قرار خواهید گرفت و بتوانید آن شور و هیجان رابطه جنسی در سال‌های اولیه زندگی را با فردی دیگر دوباره از نو تجربه کنید. گرچه در ابتدا به نظر می‌رسد پس از طلاق آزادی و حق انتخاب بیشتری خواهید داشت و دیگر محدودیتی برای انتخاب رابطه جنسی ندارید، اما در مقابل امنیت جنسی خود را با شریک جنسی مطمئن از دست خواهید داد.

     

     آسیب روحی فرزندان

    در صورتی که صاحب فرزند باشید، تصمیم گیری برای طلاق بایستی با احتیاط بیشتری انجام شود و انجام دادن اقدامات لازم برای پیشگیری از طلاق اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. آنچه مسلم است در هر صورت طلاق برای فرزندان آسیب زا خواهد بود. فقط در مواردی که امکان آسیب روحی، جسمی یا جنسی فرزندان در زندگی مشترک و از طریق یکی از والدین مطرح باشد، طلاق قابل توجیه است. پس در صورتی که گریبانگیر پرسش « طلاق بگیرم یا نه ؟ » هستید، در مشاوره طلاق شرایطی فراهم می‌شود تا با بررسی روابط زوجین، مشکلات بین شما و همسرتان در صورت امکان حل شود؛ در غیر این صورت راهکارهایی ارائه می‌شود تا فرزندان متحمل کم‌ترین آسیب شوند.

     

     سلامت روانی 

    پس از طلاق به احتمال زیاد امنیت جنسی و سلامتی روانی شما تا مدت‌ها در خطر قرار خواهد گرفت. بعد جدایی از همسرتان، شما به مسائل و دشواری‌هایی برخورد خواهید کرد که پیشتر حتی از وجودشان بی اطلاع بوده‌اید، بنابراین لازم است شناخت درستی از مشکلات و مسائل بعد از طلاق داشته باشید تا بتوانید تصمیم صحیح‌تری بگیرید. دعوا و تنش‌های بین زوجین، مطرح کردن موضوع با خانواده، درخواست حضانت فرزندان، مسائل مالی و مهریه، حضور مکرر در دادگاه و… همگی می‌تواند باعث آسیب‌های روحی و خاطراتی تلخ شوند که تا مدت‌ها شما را درگیر خواهند کرد.

     

    چه باید کرد؟

    در اکثر مواقع، اختلافات زناشویی از عدم ارتباط صحیح زوجین با یکدیگر ناشی می‌شود. همین امر به ظاهر ساده سر منشا سو تفاهم‌های اساسی می‌شود. جلسات مشاوره روانشناسی، با بررسی دقیق رابطه زوجین و اختلافات بین آنان در صدد تحلیل ریشه مشکلات بر می‌آید. توصیه‌ای که در این مواقع می‌تواند سودمند باشد این است که قبل از اقدام برای طلاق، زوجین مدتی را به عنوان مثال یک ماه دور از یکدیگر زندگی کنند. اینگونه می‌توانند به دیدی واقع بینانه از طلاق دست یابند و بهتر تصمیم گیری کنند.

    در صورتی که تصمیم‌تان برای طلاق جدی است باید شرایطی فراهم شود که فرزندان بتواند با این موقعیت راحت‌تر سازگار شوند. طلاق پایان زندگی مشترک شما و همسرتان است ولی باید نقش پدر و مادر بعد از طلاق در نظر گرفته شود و همچنان ادامه یابد، بدون اینکه فرزندان وارد تنش‌ها و دعواهای شما شوند. پس از فرزنداتان به عنوان مهره فشار بر روی همسرتان استفاده نکنید، چرا که فرزندان طلاق خود با مشکلات فراوانی درگیر هستند.

    برای مشاهده پرسشنامه عقاید کودکان درمورد طلاق کلید کنید.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل