نماد سایت مجله روانشناسی رابینیا

آیا عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق امکان پذیر است

آیا عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق امکان پذیر است

آیا عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق امکان پذیر است

  • آیا عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق امکان پذیر است

    تحقیقات نشان می دهد که 80 درصد از طلاق‌ها در پنج سال اول زندگی به وقوع می‌پیوندد. بهترین راه برای پیشگیری از این وضعیت، استفاده از مشاوره قبل از ازدواج به صورت طولانی و هدفمند است تا زوجین قبل از ازدواج، یکدیگر را بهتر بشناسند.

    عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق چه تبعاتی دارد؟

    عدم حضور زوجین در مشاوره طلاق امکان توافق نیست و لازم است هر دو زن و مرد در جلسات مشاوره حاضر شوند. در صورت عدم حضور مرد، امکان وکیل حضوری به جای زن و شوهر نیز وجود ندارد.

    تبعات عدم حضور مرد در مشاوره طلاق به این دلیل است که انجام مشاوره طلاق توافقی برای ثبت دادخواست طلاق اهمیت دارد؛ اگر مرد در جلسات مشاوره طلاق توافقی حاضر نشود، این ممکن است نشانگر عدم رضایت او به طلاق توافقی باشد.

    اگر عدم حضور مرد به دلیل عدم رضایت از طلاق باشد، نمی‌توان برای طلاق توافقی اقدام کرد؛ زیرا در این نوع طلاق، فرض بر این است که زوجین در مورد طلاق توافق و تفاهم دارند.

    پس از اینکه مرد در مراکز مشاوره طلاق حاضر نشود، زن دچار مشکلات قانونی می‌شود؛ او نمی‌تواند گواهی انصراف از طلاق را از مرکز مشاوره دریافت کرده و دادخواست طلاق توافقی را نیز نمی‌تواند ارائه دهد. در صورت توفر شرایط قانونی، باید زن از روش طلاق از طریق دادخواست اقدام نماید.

    البته ممکن است در برخی شهرها، سخت‌گیری‌ها متفاوت باشد؛ اما مراکز مشاوره، در صورت حاضر نشدن یکی از زوجین، تماس با او برقرار کرده و جلسات مشاوره را تمدید کنند. اگر باز هم حاضر نشوند، مرکز مشاوره عدم حضور را ثبت کرده و تنها با طرفی که حاضر به مشاوره است، ادامه دهد. در نهایت، گواهی عدم انصراف از طلاق را به او ارائه نماید.

     

     

    قبل از طلاق، مشاوره طلاق نیز توصیه می‌شود. طلاق توافقی که به‌صورت عجولانه و بدون بررسی انجام شود، می‌تواند صدمات جسمی و روحی زیادی را به همراه داشته باشد. بهتر است زوجین مدتی به خود فرصت دهند و تمامی جوانب امر را بسنجند؛ همچنین از مشاوره ی مستمر با متخصصان در این زمینه بهره‌مند شوند.

    بخشی از جلسات مشاوره طلاق به زوجین و بخشی دیگر به فرزندان اختصاص دارد. زیرا در خانواده‌هایی که طلاق اتفاق می‌افتد، فرزندان بیشترین آسیب را تجربه می‌کنند. از این رو، شرکت در جلسات مشاوره طلاق به زوجین این امکان را می‌دهد تا با آسیب‌ها و تاثیرات طلاق بر فرزندان آشنا شوند و با استفاده از راهکارهایی سعی نمایند تا این آسیب‌ها به حداقل برسند.

    مزایای شرکت در جلسه مشاوره طلاق

    ارائه راهکارها در جلسات مشاوره طلاق برای افزایش صبر و تحمل زوجین:

    گاهی تصمیم به طلاق به دلیل فشارهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است باشد. عدم شرکت در جلسه مشاوره طلاق می‌تواند به زوجین منجر به طلاق عجولانه گردد. بنابراین، زوجین قبل از اتخاذ هر تصمیم قانونی، با تفکر و تأمل بیشتر و با استفاده از جلسات مشاوره، سعی کنند تحمل و صبر خود را در مواجهه با مشکلات افزایش دهند. این اقدام ممکن است منجر به ترک تصمیمات عجولانه و احتمال پشیمانی گردد.

    مضرات عدم شرکت در جلسه مشاوره طلاق

    با عدم شرکت در جلسه مشاوره طلاق و تصمیم‌گیری عجولانه، معایبی همراه است که در زیر برخی از آنها ذکر شده است.

    عدم دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق

    یکی از مدارکی که زوجین برای انجام فرآیند طلاق باید به دادگاه ارائه دهند، گواهی عدم انصراف از طلاق یا همان نامه تایید مرکز مشاوره است. اگر هیچ‌یک از زوجین در جلسات طلاق حاضر نشوند، این گواهی برای آن‌ها صادر نمی‌شود. بنابراین، شرکت نکردن در جلسه مشاوره طلاق برای زوجین الزامی است قبل از هر اقدام قانونی دیگری.

    گواهی عدم انصراف از طلاق یک‌طرفه صادر می‌شود

    عدم حضور یکی از زوجین در جلسات مشاوره طلاق تبعاتی دارد. در این صورت، جلسه مشاوره یک‌طرفه برگزار خواهد شد و در گواهی عدم انصراف از طلاق نیز نظرات زوجی که در جلسات حاضر نشده است، لحاظ خواهد شد.

    تصمیم‌گیری عجولانه و بدون پشتوانه فکری

    عدم شرکت در جلسه مشاوره طلاق باعث می‌شود زوجین قابلیت بازنگری در مسأله طلاق را از دست بدهند. این اقدام ممکن است باعث تصمیم‌گیری عجولانه و ناشی از واکنش‌های عصبی و زودگذر شود. در نتیجه، شرکت یا عدم شرکت در جلسه مشاوره طلاق می‌تواند سرنوشت افراد را تغییر دهد.

    عدم آگاهی از دلایل طلاق و بازنگری

    عدم شرکت در جلسات مشاوره طلاق تصمیم‌گیری غیرمنطقی و ناگهانی در مورد طلاق را برای زوجین به همراه دارد. حتی اگر زوجین تصمیم برای جدایی جدی داشته باشند، با شرکت در جلسات مشاوره می‌توانند مسائل خود را تحلیل کرده و راه‌حل‌هایی برای آنها پیدا کنند.

    در برخی موارد، این مشکلات قابل حل هستند و با ارائه راهکارهای مناسب، به راحتی می‌توانند حل شوند. افرادی که مصر بر طلاق هستند، با لجبازی و عدم شرکت در جلسه مشاوره طلاق، ممکن است از خود و همسر و فرزندانشان فرصت‌های مهمی را بگیرند و در نتیجه خود و فرزندانشان را با بحران‌های جدی ناشی از طلاق روبه‌رو کنند.

    بررسی علل طلاق زوجین

    یک مشاور حرفه‌ای و متخصص سعی می‌کند با ارائه پرسش و پاسخ‌هایی علت طلاق زوجین را شناسایی نماید و در بعضی موارد، با افزایش مهارت زوجین، می‌توان بسیاری از مشکلات را رفع کرد.

    دست کشیدن زوجین از طلاق‌های عجولانه

    شرکت در چندین جلسه مشاوره طلاق و طولانی شدن فرآیند طلاق ممکن است زوجین را ترغیب کند تا با آرامش بیشتری به تصمیمات خود در مورد طلاق برسند. این فرصت زوجین را قادر به تأمل و بازنگری در مسأله می‌کند و احتمالاً از تصمیمات عجولانه و واکنش‌های غیرمنطقی بهره‌مند شوند.

    مشاوره طلاق یک فرآیند سازنده است که می‌تواند به زوجین در یافتن راه‌حل‌ها و تصمیمات مناسب در مواجهه با چالش‌های زندگی زناشویی کمک کند.

    همچنین شما میتوانید از مشاوران رابینیا مشاوره آنلاین دریافت نمایید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل