نماد سایت مجله روانشناسی رابینیا

ماریجوانا صنعتی

  • ماریجوانا صنعتی

    ماریجوانا از جمله مواد مخدری است که از گیاه شاهدانه به دست می‌آید. در کشور ما ماریجوانا را با نام گل می‌شناسند. در ماریجوانا ماده THC یافت می‌شود که از دسته مواد روان‌گردان نیز به شمار می‌رود که در ادراک تغییراتی را به وجود آورده و فرد را به اختلالات روان پریشی دچار می‌کند. به تازگی فروشندگان این مواد به آن مخدرهای صنعتی نیز اضافه می‌کنند که مصرف آن بسیار خطرناک بوده و عوارض بسیار مخربی را برای مصرف کننده به همراه دارد. در ادامه این بلاگ به اثرات مخرب ماریجوانای صنعتی می‌پردازیم.

    ماریجوانا چیست؟

    ماریجوانا در طبقه بندی مواد مخدر در دسته کانابیس‌ها قرار می‌گیرد. کانابیس‌ها همگی موادی هستند که از گیاه شاهدانه به دست می‌آیند. از جمله شناخته شده‌ترین آن‌ها می‌توان به حشیش و ماریجوانا اشاره کرد. تفاوت کانابیس‌های مختلف در میزان ماده موثره موجود در آن‌هاست. برای مثال حشیش که از صمغ این گیاه به دست می‌آید به مراتب THC بیشتری نسبت به ماریجوانا دارد که از برگ‌ها و سرشاخه‌های این گیاه تهیه می‌شود. با این حال به طور کلی THC نوعی روانگردان محسوب می‌شود و مصرف هر میزان از آن غیر مجاز است. چرا که مواد روانگردان بر ادراک انسان از واقعیت‌های پیرامونی تاثیر گذاشته و در نهایت می‌توانند به بروز علائم روان پریشی نظیر توهم و هذیان بیانجامند.

    تفاوت ماریجوانا صنعتی و غیر صنعتی

    به طور طبیعی ماریجوانا از گیاه شاهدانه به دست می‌آید که مخدری غیر صنعتی است. ولی در ایران برخی از فروشندگان این مخدر به دلیل نبود شرایط کاشت این گیاه اقدام به ادغام کانابیس‌های صنعتی مثل اسپایس می‌کنند و به مصرف کننده می‌فروشند. در بین مردم این نوع از ماریجوانا به عنوان علف تقلبی شناخته می‌شود. کانابیس‌های تقلبی بسیار بیشتر از ماریجوانا اثرات مخرب به همراه دارد و اثرات روان‌گردانی شدیدتری را به وجود می‌آورد. در مصرف ماریجوانای صنعتی خطر اوردوز بسیار بیشتر است.

    عوارض جسمانی مصرف ماریجوانا صنعتی

    ماریجوانای صنعتی علاوه بر ایجاد عوارض روان شناختی گوناگون، جسم فرد را نیز درگیر خود کرده و منجر به بروز علائم ناخوشایند گوناگونی می‌شود. از جمله رایج‌ترین علائم در این زمینه می‌توان به افزایش ضربان قلب، بالا رفتن فشار خون، تندتر شدن سرعت تنفس، حالت تهوع، استفراغ و سایر مشکلات گوارشی اشاره کرد. در صورت بروز علائمی نظیر کاهش هشیاری یا بروز تشنج، برای پیشگیری از خطر اوردوز لازم است که فرد سریعا به اورژانس منتقل شود.

    عوارض روانشناختی مصرف ماریجوانا صنعتی

    با مصرف ماریجوانای صنعتی عوارض متعددی برای فرد مصرف کننده ایجاد می‌شود. برخی از این عوارض توهم‌های بینایی و شنوایی، ایجاد تغییراتی در درک زمان و مکان، بدبینی مفرط یا پارانویا، احساس سرخوشی مفرط، گیجی، بی قراری، اضطراب و گسست از واقعیت می‌باشند. همینطور زمانی که فرد به طور ژنتیکی زمینه بروز اختلالات روانی را داشته باشد، مصرف روان گردان‌های صنعتی می‌تواند به سادگی او را در معرض اختلالات روانشناختی مزمن نظیر اسکیزوفرنیا قرار دهد. در نتیجه بسیار اهمیت دارد که در مورد این مواد هشیار باشید و بر اساس توصیه‌های ناموثق دیگران هیچ گونه ماده‌ای را امتحان نکنید.

    ماریجوانا صنعتی و مخدری به اسم چشم سوم

    بسیاری از فروشندگان از ناآگاهی مردم سوءاستفاده می‌کنند تا به هر شکلی که شده مواد خود را به فروش برسانند. امروزه نوعی ماده مخدر در بین جوانان رواج پیدا کرده که به چشم سوم نیز مشهور است. چشم سوم نوعی مفهوم عرفانی است که به قدرت درک و شهود بالا اشاره دارد. فروشندگان مواد، ماریجوانا صنعتی یا توهم‌زاهایی نظیر ال اس دی را با عنوان چشم سوم به فروش می‌رسانند. این در حالیست که این مواد تنها با ایجاد تغییراتی در سطوح دوپامین مغز باعث ایجاد توهمات بینایی می‌شوند به طوری که فرد دیگر نمی‌تواند تفاوت بین واقعیت و خیال را تشخیص دهد. از همین رو فکر می‌کند به قدرتی ماورایی یا همان چشم سوم دست پیدا کرده است.

    ترک اعتیاد به ماریجوانا صنعتی

    ماریجوانا صنعتی یکی از مواد مخدر جدیدی است که این روزها در بین برخی از جوانان دست به دست می‌شود. این ماده با ایجاد اعتیاد و عوارض روان شناختی می‌تواند زندگی فرد را به هم ریخته و عملکرد او را در جنبه‌های مختلف تخریب نماید. امروزه روش‌های مختلفی برای ترک اعتیاد به انواع مخدرهای صنعتی ابداع شده که به شما کمک می‌کند تا بتوانید به طور سرپایی وابستگی خود به این مواد را کنار گذاشته و از بروز مشکلات سلامتی جدی خودداری نمایید. روانشناسان متخصص در حوزه ترک اعتیاد با برگزاری برنامه‌هایی نظیر جلسات روان درمانی فردی، گروه درمانی، خانواده درمانی و مصاحبه انگیزشی می‌توانند در این زمینه به شما یاری برسانند. همچنین اگر در مسیر ترک نیازی به دارو درمانی وجود داشته باشد، روانشناس شما را به یک پزشک ارجاع خواهد داد.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل