نماد سایت مجله روانشناسی رابینیا

مراحل مختلف شکل گیری جنین

  • مراحل مختلف شکل گیری جنین

    کسب اطلاعات از مراحل مختلف شکل گیری جنین از مواردی است که مادران علاقه بسیاری به آن دارند. از ابتدای بارداری دوران جدید و متفاوتی را مادر آینده تجربه می‌کند. رشد و شکل گیری اندام‌های جنین، مورد توجه مادران است. در این مقاله سعی داریم اطلاعاتی در خصوص مراحل مختلف رشد جنین برای شما کاربران گرامی سایت آموزشی و پژوهشی رابینیا بیان کنیم.

    شکل گیری جنین در هفته اول تا 13

    دوران رویانی یا همان سه ماه اول بارداری، پس از لقاح و شکل گیری نطفه شروع می‌شود. رویان از دو لایه سلول تشکیل شده است که تمام ارگان‌ها و بخش‌های بدن از این دو لایه شروع به رشد می‌کنند. سرعت رشد در این مرحله بسیار بالاست. اندازه جنین اول به شکل یک لوبیاست، ولی مدام در حال رشد و تغییر است. قلب شروع به تپیدن کرده و اندام های داخلی شروه به شکل گیری می‌کنند. پس از شکل گیری اندام جنسی، اجزای صورت هم در این دوره رشد می‌کند.

    رشد جنین در هفته 14 تا 27

    وزن جنین در این دوره به 40 گرم و قد او حدود 9 سانتی متر است. در این دوره اثر انگشت منحصر به فرد جنین شکل می‌گیرد. قلب در 24 ساعت شبانه روز 24 لیتر خون را پمپاز می‌کند. اسکلت بدن جنین حالت غضروفی داشته که در این دوره کم کم شروع به محکم و استخوانی شدن می‌کند. جنین در هفته 14 تا 27 صداهای اطراف خود را می‌شنود و مادرانی که با فرزند خود صحبت می‌کنند مطمئن باشند که فرزند صدای مادر را می‌شنود. دراین دوره جنین شروع به حرکت و لگد زدن می‌کند.

    اندازه جنین در هفته 27 تا 40

    از شروع هفته 27 وزن تقریبی جنین به 1 کیلو گرم می‌رسد. مژه ها شکل گرفته و فرزند شما شروع به پلک زدن می‌کند. با جذب چربی چروکیدگی‌های پوست باز شده و لطافت پیدا می‌کند. رشد ناخن‌های دست و پا و همچنین رشد موی سر هم در این دوره صورت می‌گیرد. تغییرات مهم در بدن جنین مثل شکل گیری و ساخت میلیون‌ها سلول عصبی اشاره کرد. جنین هفته های آخر را می‌گذراند و تقریبا همه اجزا شکل بدن کامل شده است، وزن گیری کامل شده که وزن جنین در زمان زایمان به حدود 3 کیلوگرم می‌رسد.

    نکته

    کسب اطلاعات از چگونگی شکل‌گیری و رشد جنین از مواردی است که برای مادران بسیار شیرین و جذاب است. برای اینکه هیچگونه اختلالی در روند رشد جنین به وجود نیاید حتما در دوره بارداری، مراقبت بیشتری از خود داشته باشید چون سلامتی شما و سلامتی فرزندتان رابطه مستقیمی باهم دارند. شما با آگاهی از علائم نرمالی که اکثر مادران در این دوران تجربه می‌کنند و ایجاد سبک زندگی سازگار با این علائم و تغییرات می‌توانید مراقبت بهتر و کامل‌تری را از فرزند خود به عمل بیاورید تا فرزندتان بتواند مراحل رشدی خود را به سلامت پشت سر بگذارد.

    برای کسب اطلاعات در خصوص تربیت فرزند خود، مقاله تربیت صحیح یک کودک سالم را مطالعه کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل