نماد سایت مجله روانشناسی رابینیا

نارکولپسی یا حمله خواب

  •  

    نارکولپسی یا حمله خواب چیست و چه علائمی دارد؟
    نارکولپسی یک اختلال عصبی است که بر کنترل خواب و بیداری تأثیر می گذارد ، افراد مبتلا به نارکولپسی تجربه خوابیدن زیادی در روز دارند و در دوره های متناوب و غیرقابل کنترلی در طول روز می خوابند. این حملات ناگهانی خواب ممکن است در طول هر نوع فعالیتی در هر زمانی در روز رخ دهد.
    در یک چرخه خواب معمولی، ما در ابتدا وارد مراحل اولیه خواب و سپس مراحل خواب عمیقتر و در نهایت (پس از 90 دقیقه) حرکت سریع چشم (REM) می شود. افرادی که از نارکولپسی رنج می برند، تقریبا بلافاصله در چرخه خواب قرار می گیرند ، این خواب REM است که ما می توانیم رویا و فلج عضلات را تجربه کنیم – که برخی از علائم نارکولپسی را توضیح می دهد.
    نارکولپسی معمولا بین 15 تا 25 سالگی شروع می شود، اما در هر سنی ممکن است آشکار شود ، در بسیاری از موارد، نارکولپسی تشخیص داده نمی شود و بنابراین درمان نمی شود.

    نارکولپسی یا حمله خواب چیست و چرا اتفاق می افتد؟
    چه دلایلی باعث نارکولپسی می شود؟
    علت نارکولپسی شناخته شده نیست، با این حال، دانشمندان پیشرفت هایی را در جهت شناسایی ژن هایی که به شدت مرتبط با این اختلال هستند، می کنند این ژن ها تولید مواد شیمیایی در مغز را کنترل می کنند که ممکن است مسئول سیگنال های خواب و بیداری باشند.
    بعضی از کارشناسان معتقدند که نارکولپسی ممکن است به علت کمبود تولید ماده شیمیایی به نام هیپوکتین توسط مغز باشد علاوه بر این، محققان ناهنجاری هایی را در نقاط مختلف مغز که مسئول تنظیم خواب هستند را کشف کرده اند.
    این ناهنجاری ها ظاهرا به پیشرفت علائم مشارکت می کنند و طبق نظر کارشناسان، احتمالا نارکولپسی شامل عوامل متعددی است که باعث اختلال در عملکرد عصبی و اختلالات خواب می شوند.

    علت نارکولپسی یا حمله خواب چیست؟
    علائم نارکولپسی چیست؟
    نشانه های نارکولپسی عبارتند از:
    خواب آلودگی زیادی روزانه (EDS):
    به طور کلی، EDS به طور روزانه با فعالیت های طبیعی مواجه می شود، هرچند که فرد مبتلا به نارکولپسی در شب به میزان کافی خوابیده باشد. افراد مبتلا EDS این موارد از علائم را ذکر کرده اند، ناراحتی روانی، کمبود انرژی و تمرکز، افت حافظه، خلق و خوی افسرده و / یا خستگی شدید.

    علائم و نشانه های نارکولپسی یا حمله خواب
    کاتاپلسیک:
    این علائم شامل کاهش ناگهانی تن ماهیچه ای است که منجر به احساس ضعف و از دست دادن کنترل عضلات می شود. این می تواند علائمی از رنج بی حوصلگی تا غش کردن کامل بدن باشد، بسته به عضلاتی که درگیر هستند و اغلب از طریق احساسات شدیدی مانند غافلگیری، خنده، یا خشم ایجاد می شود.

    غش کردن در نارکولپسی یا حمله خواب
    توهم ها:
    معمولا این تجربیاتی واضح و اغلب ترسناک هستند ، محتوا در درجه اول بصری هستند، اما هر یک از حواس دیگر می تواند درگیر باشد. زمانی که در هنگام بیداری اتفاق می افتد، این احساسات توهمات خواب آور نامیده می شوند.

    توهم های نارکولپسی یا حمله خواب
    فلج خواب:
    این علائم عبارتند از عدم توانایی حرکتی و صحبتی موقت در هنگام خواب یا بیدار شدن ؛این قسمتها به طور کلی مختصر هستند و می تواند چندین دقیقه طول بکشند. پس از پایان این بخش، افراد به سرعت ظرفیت خود را برای حرکت و صحبت کامل می کنند.

    فلج خواب در بیماری نارکولپسی یا حمله خواب
    چگونگی تشخیص نارکولپسی یا حمله خواب ؟
    معاینه فیزیکی و تاریخچه پزشکی جامع برای تشخیص مناسب نارکولپسی ضروری است با این حال، هیچ یک از علائم منحصر به نارکولپسی نیستند. چندین آزمایش تخصصی وجود دارد که می تواند برای درمان اختلالات خواب یا آزمایشگاه خواب انجام شود، ولی معمولا قبل از تشخیص دادن انجام این تست ها لازم است. دو آزمایش که در تایید تشخیص نارکولپسی ضروری هستند، پلیسومنوگرافی (psg) و آزمون تأخیر خواب چندگانه (mslt) است.
    تست PSG یک تست در نصف شب است که اندازه گیری های مستمری در چند حالت بیمار خواب برای تایید سند غیر طبیعی بودن چرخه خوابش گرفته می شود. PSG می تواند به تشخیص اینکه خواب REM در زمان غیرطبیعی در چرخه خواب اتفاق می افتد که می تواند احتمال بروز علائم فرد از داشتن مشکل دیگری را از بین ببرد یا خیر.
    ا MSLT در طول روز برای اندازه گیری گرایش فرد به خوابیدن و تعیین اینکه آیا عناصر جدا شده ای برای خواب در زمان نامناسب در طول بیدار می شوند، وجود دارد یا خیر ، به عنوان بخشی از آزمایش، از فرد خواسته می شود تا چهار یا پنج چرت کوتاه را معمولا در هر دو ساعت انجام دهند.

    روش های تشخیصی بیماری نارکولپسی یا حمله خواب
    چگونگی درمان نارکولپسی ، حمله خواب چطور درمان می شود؟
    اگر چه برای درمان نارکولپسی هیچ درمانی وجود ندارد، اما بیشترین علائم اختلال نارکولپسی (علائم و نشانه های خواب غیر طبیعی مانند کاتاپلسیک) در اکثر افراد مبتلا با دارو درمان می شود.خواب آلودگی با محرک هایی مانند آمفتامین درمان می شود، در حالی که نشانه های خواب غیر طبیعی با داروهای ضد افسردگی درمان می شوند.
    اخیرا یک داروی جدید برای افرادی که از نارکولپسی رنج می برند، تایید شده است این دارو، ایکسرم نام دارد، کمک می کند تا افرادی که مبتلا به نارکولپسی هستند، خواب شبانه بهتری داشته باشند و اجازه می دهد در طول روز خواب کمتری داشته باشند.

    درمان بیماری نارکولپسی یا حمله خواب
    بیماران مبتلا به نارکولپسی می توانند به طور قابل ملاحظه ای با درمان های پزشکی بهبود یابند — نه درمان کامل.
    بهبود شیوه زندگی مانند اجتناب از کافئین، الکل، نیکوتین و وعده های سنگین، تنظیم برنامه خواب، برنامه ریزی کردن چرت زدن های روزانه (10 تا 15 دقیقه ای) و تعیین ورزش های طبیعی و برنامه های غذایی می تواند باعث کاهش علائم این اختلال شود.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل