پماد برای خارش بیرون واژن در بارداری
واژن خانم ها با تولید برخی از باکتری ها این قابلیت را دارد که از بروز عفونت جلوگیری کند اما عدم نظافت شخصی باعث بروز اختلال در این ناحیه می شود. برخی از این اختلالات شامل خارش و یا سوزش در ناحیه داخلی یا بیرون واژن است. پمادهای ضد خارش انواع گوناگونی دارند که برای درمان خارش واژن مورد استفاده قرار می گیرند و اغلب کارساز هستند. برخی از این پمادها مانند پماد هیدروکورتیزون، پماد کلوتریمازول و پماد تریامسینولون برای خانم های باردار که مبتلا به خارش هستند مفید است. مشاوره جنسی نیز می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
برای درمان خارش بیرون واژن اغلب چهار پماد معروف وجود دارد که در این مقاله به معرفی آن ها پرداخته ایم. یکی از مؤثرترین این داروها پماد هیدروکورتیزون است که در دسته داروهای مرطوب کننده و ضد التهاب قرار می گیرد و برای درمان مشکلات التهابی پوست همچون اگزما، جوش، نیش حشرات، درماتیت، خارش اندام تناسلی خارجی و واژن در زنان و خارش مقعد استفاده می شود. به طور معمول می توانید از این پماد یک یا دو بار در روز استفاده کنید.
برای استفاده از این پماد لازم است دست های خود را شسته و خشک کنید پس از آن ناحیه ای که خارش دارد را تمیز کنید. مقداری از پماد ضد خارش را بیرون واژن بزنید و آن را به آرامی مالش دهید. در صورتی که با وجود استفاده از دارو التهاب بعد از چند روز کاهش نیافت حتما به پزشک مراجعه کنید.
برای اطلاع در زمینه ژل لوبریکانت کلیک کنید.
عفونت قارچی
عوامل گوناگونی در بروز خارش ناحیه واژن نقش دارند که در این بین ابتلا به عفونت قارچی بیشترین دلیل خارش به حساب می آید. به طور کلی از هر 4 زن احتمال دارد 3 تا از آن ها در طول زندگی خود به عفونت قارچی مبتلا شود. از دیگر علائم عفونت قارچی علاوه بر خارش واژن، ترشحات غیرطبیعی سبز یا زرد رنگ است و ممکن است درد در هنگام ادرار بروز پیدا کند. در این شرایط لازم است حتما به پزشک مراجعه و درمان دارویی را آغاز کنید. خارش واژن در صورتی که ناشی از عفونت قارچی باشد با داروهای ضد قارچ به صورت خوراکی و یا موضعی قابل درمان است.
علاوه بر داروهای شیمیایی می توان از داروهای گیاهی در این زمینه استفاده کرد؛ سیر یکی از مفیدترین خوراکی ها در زمینه از بین بردن عفونت قارچی است. مواردی همچون عدم رعایت بهداشت، تماس واژن با مواد بهداشتی تحریک کننده، روابط جنسی آلوده، وجود عفونت واژن یا یائسه بودن در بروز خارش و عفونت نقش دارند. با رعایت بهداشت تا حد زیادی می توان از عفونت قارچی جلوگیری کرد.
برای اطلاع بیش تر در زمینه عفونت واژن کلیک کنید.
پماد هیدروکورتیزون برای خارش بیرون واژن در بارداری
همانطور که گفتیم هیدروکورتیزون به عنوان مرطوب کننده و ضد التهاب برای رفع مشکلات پوست مورد استفاده قرار می گیرد. این پماد را ورزشکاران نیز برای درمان عفونت های پوستی پا استفاده می کنند. هیدروکورتیزول یکی از انواع داروهای مؤثری است که به کاهش علائم ناشی از التهابات پوستی مانند خارش و خشکی پوست کمک می کند.
توجه داشته باشید در صورتی که برای نوزاد خود از این پماد در ناحیه بستن کهنه و برای درمان التهاب پوستی استفاده می کنید، نباید بعد از استفاده از آن کهنه های محکم که می چسبند و یا شلوارهای پلاستیکی به نوزاد بپوشانید؛ چرا که چنین پوشش هایی مثل پانسمان بسته می ماند و باعث جذب بیش از حد پماد می شود. این امر عوارض جانبی را ایجاد می کند.
عوارض پماد هیدروکورتیزون
برخی از عوارض جانبی پماد هیدروکورتیزون شامل مواردی همچون سوزش ، برآمدگی مو یا التهاب فولیکول ، خشکی ، ایجاد جوش ، قرمزی ، رشد غیر معمول مو ، تغییر رنگ پوست ، نازک شدن پوست و علائم کشیدگی پوست می شود. کورتیزون با برخی از داروها تداخل دارد و مصرف همزمان آن ها باهم عوارضی را برای فرد مصرف کننده به دنبال دارد.
برخی از این داروها که با کورتیزون تداخل دارند شامل مواردی همچون آمفوترسین بی، داروهای ضدبارداری خوراکی، پی پراسیلین، تی کارسیلین یا داروهای مدر، کاربنی سیلین، فنی توئین، فنوباربیتال و ریفامپین، کلسترامین می شود.
نحوه مصرف پماد هیدروکورتیزون
مقدار و نحوه مصرف پماد هیدروکورتیزون بسته به نوع التهاب و عفونت برای افراد مختلف فرق می کند. به طور کلی برای استفاده از این پماد به عنوان داروی درمان خارش بیرون واژن باید نظر پزشک را جویا شوید با این حال اغلب توصیه می شود یک تا دو بار در روز از آن استفاده کنید. برای مالیدن این پماد ابتدا دست ها و بعد ناحیه واژن را به خوبی بشورید وکاملا خشک کنید. سپس مقداری از پماد را به ناحیه آسیب دیده بمالید.
نکات مهم در استفاده از پماد هیدروکورتیزون
- هرگز پماد کورتیزون را به چشم، بینی یا دهان نمالید.
- در صورت مصرف کوتاه مدت عوارض خاصی بروز پیدا نمی کند.
- از افزایش استفاده از دارو بیش از آنچه که پزشک تجویز کرده بپرهیزید.
- بهتر است بعد از مالیدن پماد پوست ناحیه ای که خارش دارد را نپوشانید.
- کورتیزون را بیشتر از یک هفته برای کودکان بدون نظر پزشک مصرف نکنید.
- بهتر است از این پماد برای درمان خارش واژن در مدت زمان طولانی استفاده نکنید.
- در طول درمان خارش واژن نیاز بیشتری به استفاده از انسولین و یا داروهای خوراکی کاهنده قند خون پیدا می کنید.
- در صورتی که با وجود استفاده از پماد کورتیزون بعد از چند روز بهبودی حاصل نشد از پزشک خود در این زمینه سؤال کنید.
- از مصرف این دارو به صورت خودسرانه بپرهیزید و برای درمان عفونت قارچی حتما نظر پزشک را در مورد استفاده از این پماد بپرسید.
- در صورتی که به عفونت قارچی مبتلا هستید و یا قبلا حساسیت دارویی داشته اید، پیش از استفاده از این دارو با پزشک مشورت کنید.
- در صورتی که بدنتان به دارو حساسیت نشان داد و علائم حساسیت مانند قرمزی یا التهاب پوست داشتید مصرف پماد را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
- استفاده از این پماد برای خارش بیرون واژن در بارداری و همچنین در دوران شیردهی خطری ندارد؛ اما برای استفاده از شکل های دیگر دارو نظر پزشک را جویا شوید.
- این پماد ممکن است برای کودکان با حساسیت های بیشتری همراه باشد بنابراین در استفاده از آن برای کودک احتیاط کنید و توصیه می شود مراقبت های لازم را به عمل آورید.
پماد کلوتریمازول برای خارش بیرون واژن در بارداری
یکی دیگر از انواع پمادهای مورد استفاده برای برطرف کردن خارش بیرون واژن کلوتریمازول است. کلوتریمازول نوعی داروی ضد قارچ به حساب می آید و برای درمان بیماری های قارچی مانند کچلی بدن کاربرد دارد. این پماد توسط پزشک برای درمان عفونت دستگاه تناسلی زنان تجویز می شود و خارش واژن را برطرف می سازد. این پماد را روزی دو بار استفاده کنید. بهترین زمان مصرف شب ها قبل از خواب است.
طول مدت درمان و میزان مصرف به میزان زیادی به نوع عفونت و شدت آن بستگی دارد. توجه داشته باشید که قبل از مصرف حتما باید دستان خود را تمیز بشورید و خشک کنید. سپس ناحیه بیرونی واژن را نیز تمیز و خشک کنید. یک لایه نازک از پماد را به قسمت بیرونی واژن بمالید و کمی مالش دهید. برای درمان سریع تر عفونت و خارش رعایت بهداشت اهمیت فراوانی دارد. توصیه می شود در طول درمان از برقراری رابطه جنسی بپرهیزید و در صورت لزوم حتما از کاندوم استفاده شود. از تماس پماد با چشم ها جدا خودداری کنید.
نکات مهم در مورد پماد کلوتریمازول
- بهترین زمان استفاده از این پماد قبل از خواب است.
- در صورتی که حساسیت دارید قبل از مصرف پماد از پزشک سؤال کنید.
- اگر مصرف آن را در یک نوبت فراموش کردید در اسرع وقت استفاده کنید.
- در صورتی که بهبودی اتفاق نیوفتاد و یا رضایت بخش نبود می توانید دوره درمان را تکرار کنید.
- برای نتیجه بخشی به طور مرتب از پماد کلوتریمازول استفاده کنید و بین هر نوبت وقفه نیندازید.
- در طول درمان بهتر است از رابطه واژینال بپرهیزید و بهداشت ناحیه تناسلی را حتما رعایت کنید.
- برای این که درمان سریع تر اتفاق بیوفتد رعایت بهداشت و استفاده از لباس زیر نخی توصیه می شود.
- در صورتی که کودک شیر می دهید قبل از استفاده از پماد کلوتریمازول در مورد خطرات ان برای نوزاد سوال کنید.
- از استفاده بیش از حد از پماد بپرهیزید چرا که باعث تسریع درمان نمی شود فقط عوارض جانبی را افزایش می دهد.
- در صورتی که بعد از گذشت چهار هفته استفاده از پماد کلوتریمازول بهبود نیافتید و شرایط بدتر شد به پزشک مراجعه کنید.
- خطر این پماد برای زنان باردار نامشخص است با این حال تنها در موارد ضروری باید در دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرد.
- یک دوره کامل از پماد کلوتریمازول استفاده کنید حتی اگر در نیمه راه احساس می کنید بهبود یافته اید دوره درمان را کامل کنید.
- بعد از استفاده از این پماد در ناحیه دست ها یا بازوها از تماس این نواحی با نور خورشید جلوگیری شود چرا که تأثیر دارو را از بین می برد.
- عوارض شدید استفاده از کلوتریمازول شامل سوختگی و تحریک پوست می شود که در صورت مشاهده لازم است مصرف آن را قطع کنید.
- کلوتریمازول ممکن است با عوارض جانبی مانند سوزش، خارش، تحریکات واژن، پوسته پوسته شدن، درد در ناحیه پایین شکم، تکرر ادراری و قرمزی پوست همراه باشد.
پماد فلوئوسینولون برای خارش بیرون واژن در بارداری
در این بخش از مقاله پماد برای خارش بیرون واژن در بارداری به معرفی پماد فلوئوسینولون پرداخته ایم. این پماد برای بطرف کردن خارش ناحیه بیرونی واژن، نیش حشرات، التهاب پوست، حساسیت پوستی و اگزما مورد تجویز و استفاده قرار می گیرد. به طور کلی این پماد موضعی را می توانید برای ضایعات پوستی و خارش واژن زنان استفاده کنید.
قبل از مصرف این پماد باید حتما به نکاتی که در ادامه ذکر می کنیم توجه داشته باشید. از اسفاده خودسرانه پماد فلوئوسینولون بپرهیزید حتی اگر در مورد آن اطلاعات دارویی کاملی دارید و حتما قبل از مصرف نظر پزشک را جویا شوید. درصورتی که سابقه حساسیت به غذای خاص، رنگ ها و یا دارویی خاص دارید، پزشک را در جریان بگذارید. در صورتی که بعد از گذشت دو هفته از مصرف بهبودی اتفاق نیوفتاد استفاده از پماد را قطع کنید و از پزشک مشورت بگیرید.
نحوه مصرف پماد فلوئوسینولون
همانطور که گفتیم مصرف این پماد حتما باید با تجویز پزشک باشد به همین خاطر تنها برای مورد تجویز شده از ان استفاده کنید و برای قسمت های دیگر بدن به کار نبرید. به صورت کلی لازم است بزرگسالان سه بار در روز از این پماد برای رفع خارش بیرون واژن استفاده کنند و از استفادهی آن برای کودکان بپرهیزید مگر با صلاح دید پزشک و آن هم یک بار در روز.
توجه داشته باشید که نباید بیشتر از مقدار گفته شده در طول روز از فلوئوسینولون استفاده کرد؛ افزایش مقدار مصرف باعث تسریع بهبودی نمی شود بلکه عوارض را بیشتر می کند. در صورتی که برای کودک خود از این پماد استفاده می کنید آن را به مناطقی که با ادرار تماس دارد نمالید. از پوشاندن پوشک پلاستیکی یا پانسمان بر روی محلی که برای کودک پماد زده اید خودداری کنید.
نکات مهم در مورد مصرف پماد فلوئوسینولون
- این پماد را نباید روی جوش صورت بمالید.
- از تماس یخ با قسمتی که به آن پماد زده اید خودداری کنید.
- مطمئن شوید که پماد را دور از دسترس کودکان نگه می دارید.
- برای افراد مبتلا به سل ، دیابت و آب مروارید استفاده از فلوئوسینولون منع مصرف دارد.
- پماد ضد خارش را دور از نور مستقیم خورشید و در دمای بین پانزده تا سی درجه سانتی گراد بگذارید.
- دوره کامل درمان خارش با این پماد دو هفته است در صورتی که بهبودی حاصل نشد به پزشک مراجعه کنید.
- در صورتی که ناحیه ای از بدن زخم ، التهاب شدید یا دچار عفونت بود از مالیدن پماد به آن قسمت پرهیز کنید.
- بهتر است محلی که پماد زده شده پوشانده نشود و توصیه می شود خانم ها از لباس زیر در این مواقع استفاده نکنند.
- زمان خرید پماد از داروخانه حتما به تاریخ انقضای آن توجه کنید و در صورتی که از سه ماه از باز شدن پماد می گذرد دیگر از آن استفاده نکنید.
- استفاده از این پماد برای خارش بیرون واژن در بارداری و یا دوران شیردهی با نظر پزشک خطری ندارد اما از مصرف آن در ناحیه اطراف سینه ها خودداری شود.
- در صورتی که استفاده از پماد را برای یک نوبت فراموش کردید در اولین فرصت آن را مصرف کنید. اما اگر فاصله کمی تا نوبت بعدی باقی مانده بود صبر کنید و پماد را در زمان خودش استفاده کنید.
عوارض پماد فلوئوسینولون برای خارش بیرون واژن
توجه داشته باشید که این پماد نباید با چشم تماس پیدا کند در غیر این صورت سریعا چشم خود را با آب بشویید. اغلب پماد فلوئوسینولون بدون عوارض است با این حال هر دارویی در کنار فوایدی که برای بهبودی دارد ممکن است با عوارضی برای فرد مصرف کننده همراه باشد و یا فرد را دچار حالات ناخوشایند بکند. در صورتی که هر یک از عوارضی را که در ادامه ذکر می کنیم تجربه کردید استفاده از دارو را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
- گرفتگی عضلانی که با درد همراه باشد به خصوص در نواحی زانوی پا
- سوختگی که با قرمزی پوست و خارش شدید همراه باشد
- نازک شدن پوست و پوسته پوسته شدن
- بالا رفتن گلوکز خون و افزایش ادرار
- نا منظم شدن دوره عادت ماهانه
- بی حسی انگشتان دست و پا
- بروز عفونت های پوستی
- نامنظم شدن ضربان قلب
- تغییر کردن رنگ پوست
- حالت تهوع و استفراغ
- کم شدن اشتها
- کمر درد
- آکنه
پماد تریامسینولون برای خارش بیرون واژن در بارداری
یکی دیگر از پمادهای مؤثر در زمینه از بین بردن خارش ناحیه واژن تریامسینولون است که در دسته داروهای ضد التهاب و ضد قارچ قرار می گیرد. همچنین در درمان بیماری های دیگری مانند لوپوس ، اگزما، پسوریازیس، آلوپسی، آلرژی و آسم کاربرد دارد. پماد تریامسینولون باعث کم شدت تورم ، قرمزی و خارش پوست می شود و از این طریق علائم بسیاری از بیماری های پوستی را به طور کامل بهبود می بخشد. این دارو علاوه بر پماد به صورت آمپول و اسپری نیز در دسترس است.
عوارض پماد تریامسینولون
این پماد با برخی از داروها مانند پردنیزون، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مانند سیکلوسپورین تداخل دارد و مصرف همزمان آن ها ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. همچنین برخی از عوارض مصرف تریامسینولون شامل موارد زیر می شود.
- افزایش ریزش مو مخصوصا در ناحیه پوست سر
- به وجود آمدن خطوط قرمز بر روی بازو
- افزایش رشد مو بخصوص در صورت
- پوسته پوسته شدن
- نازک شدن پوست
- سوزش
- خارش
- خشکی
- تاول
- آکنه
نکاتی در مورد مقدار و نحوه مصرف پماد تریامسینولون
- از تماس پماد با دهان بینی و چشم جدا خودداری کنید.
- ناحیه ای که به آن پماد زده اید را نپوشانید و یا پانسمان نکنید.
- توصیه می شود تا حد امکان از استفاده از این پماد برای کودکان بپرهیزید.
- دارو را دقیقا طبق تجویز پزشک مصرف کنید و از افزایش خودسرانه مقدار آن بپرهیزید.
- در صورتی که به دارو حساسیت دارید مصرف ان را قطع کنید و نظر پزشک را جویا شوید.
- اگر بعد از یک هفته از مصرف بهبودی حاصل نشد و یا علائم پوستی شدیدتر شدند به پزشک اطلاع دهید.
- در صورتی که در دوران بارداری و یا شیردهی هستید قبل از استفاده از این پماد نظر پزشک را جویا شوید.
- در صورتی که به هر کدام از عوارض ذکر شده دچار شدید پزشک را در جریان بگذارید و از مصرف خودداری کنید.
- مقدار استفاده از پماد تریامسینولون بسته به نوع عفونت و میزان خارش در افراد مختلف متفاوت است اما به طور کلی روزی دو الی چهار بار تجویز می شود.
- برای استفاده از این پماد ابتدا لازم است دست های خود را خوب بشویید و بعد از آن ناحیه ای را که خارش دارد را تمیز و خوب خشک کنید. مقداری از پماد را بیرون از واژن بزنید و کمی با انگشت مالش دهید تا کامل جذب پوست آن ناحیه شود. بعد از این کار دستان خود را حتما با آب و صابون بشویید.