پنهان کردن شخصیت واقعی در بیماران روانی باهوش
بر اساس تحقیقات، افرادی که تمایلات روانی دارند و همچنین دارای IQ بالایی هستند می توانند شخصیت واقعی خود را پنهان کنند.
این کمک میکند تا توضیح دهد که چگونه افرادی که ریسکپذیر هستند، میتوانند راه خود را به موقعیتهای مدیریتی قدرتمند تبدیل کنند.
نتیجهگیریها از مطالعهای منتشر شده در مجله روانپزشکی قانونی و روانشناسی به دست میآیند که در میان مدیران کسب و کار افراد روان پرش زیادی وجود دارد (بیت و همکاران، 2014).
تحقیقات نشان داده است که در حالی که حدود 1 درصد از جمعیت عمومی را روان پریشان تشکیل میدهند، این میزان در بین مدیران کسبوکار به 3 درصد افزایش مییابد.
کارولین بیت، اولین نویسنده این مطالعه، گفت:
من فکر میکردم که هوش میتواند توضیحی برای این موضوع باشد، و اگر تعداد روان پریشان در سطح بالایی در تجارت افزایش یابد، میتواند مشکل ساز شود.
این رقم میتواند بیش از سه درصد باشد، زیرا اگر افراد آگاه باشند که روانپریش هستند، میتوانند دروغ هم بگویند – کاملاً دستکاریکننده و فاقد همدلی هستند.
بیت توضیح داد که روان پریشان در کسب و کار با تصویر مبهمی که رسانهها ترسیم میکنند متفاوت هستند:
“آنهایی که در صدر مشاغل هستند، اغلب جذاب و باهوش هستند، اما دارای کمبودهای عاطفی هستند، در مقابل روان پریشانی که کاملاً نامنظم هستند و تمایل به ارتکاب جنایات وحشتناک دارند، اغلب دستگیر و زندانی می شوند.”
برای آزمایش این ایدهها، محققان به گروهی از افراد یک آزمون استاندارد روانپریشی دادند.
برای مطالعه سرکشی و ضریب هوشی بالا کلیک کنید.
همچنین به آنها مجموعهای از عکسها نشان داده شد که سطح همدلی و همدردی آنها را مورد آزمایش قرار داد، در همان زمان، پاسخ پوست برقی (پاسخ گالوانیکی پوست (جی اس آر) : تغییرات رسانایی یا فعالیت برقی پوست که به وسیله یک گالوانومتر حساس دریابی می شود و معمولا یکی از شاخصهای هیجان است) آنها برای ارزیابی واکنش عاطفی آنها به عکس ها اندازه گیری شد.
روان پریشان باهوش متوسط یا بالا توانستند پاسخ پوستی برقی خود را تنظیم کنند تا آزمایشات آنها طبیعی به نظر برسد.
اما آن دسته از سایکوپات ها باهوش پایین در این مطالعه، پاسخ های غیرعادی معمولی از بیماران روانی را نشان دادند.
شاید با این روش و سایر تکنیکها، سایکوپتهای با هوش بالا بتوانند با تظاهر به داشتن پاسخهای مشابه با افراد دیگر ترکیب شوند.