چرا زنان بیشتر خواستار طلاق هستند؟
بر اساس تحقیقات به دست آمده، زنان بیشتر از مردان دادخواست طلاق میدهند که 80 الی 90 درصد آنها بعد از طلاق پشیمان میشوند. پشیمانی پس از طلاق بیشتر به دلیل نداشتن امنیت کافی، امرار معاش و شکست باشد. بسیاری از زنان از مشکلات بعد از طلاق آگاه نیستند و ناآگاهانه اقدام به جدایی میکنند. با گسترش دانش و استقلال زنان، این توقع وجود دارد که بتوانند مانند مردان در زندگی و جامعه نقش داشته باشند اما ممکن است تفکر مردسالارانه به زنان اجازه حضور بیش از حد در جوامع را ندهد. از طرفی پذیرش نقش زنان باعث میشود که وظایف خانه داری و تربیت فرزندان نیز به عهده هر دو طرف ازدواج قرار بگیرد که این مسئله معمولا پذیرفته شده نیست.
مردان معمولا توقع دارند که زنان هم وظایف خانه داری و هم تربیت فرزندان را حتی در صورت شاغل بودن انجام دهند؛ اما زنان در این عصر، نمیتوانند خود را در این چارچوب بپذیرند و تواناییها و قابلیتهایشان را در خانه بگذارند. دلایل اصلی اینکه چرا زنان بیشتر از مردان به سمت پایان زندگی تمایل دارند و سریعتر در این مسیر حرکت می کنند، مشکلات بیشتر زنان در چارچوب زندگی است. امروزه عدم پذیرش نقش مهم زنان در جامعه و به رسمیت نشناختن توانایی ها و استعدادهای آنها باعث سرخوردگی و عدم تحمل شرایط زندگی میشود.
در کنار همه عواملی که در بالا بیان کردیم، روحیه احساساتی و زود رنجی زنان سبب میشود تا دیگر نتوانند مشکلات و سختیهای زندگی را تحمل کنند.
اصلیترین علل درخواست طلاق زنان
در ادامه به عواملی که باعث میشوند زنان درخواست طلاق دهند را بیان میکنیم:
- مشکلات اقتصادی (به دلیل وظیفه تامین نیازهای مالی خانواده توسط مرد)
- عدم شناخت کافی از همسر به دلیل دلبستگی بیشتر زنان پیش از ازدواج
- کمتر بودن توانایی سازگاری از علل درخواست طلاق زنان
- عدم توانایی مرد در ارضای نیازهای جنسی و عاطفی زن
- دخالت خانواده ها در زندگی، بخصوص خانواده شوهر
- پرخاشگری، بداخلاقی و خشونت خانگی
- تفاوت واقعیات زندگی با رویاها
- خیانت در مردان
- ازدواج اجباری
- اعتیاد همسر
پشیمانی بعد از طلاق
همانطور که در ابتدا به آن اشاره کردیم، ناآگاهی از مشکلات پس از طلاق باعث میشود بسیاری از زنان پس از طلاق پشیمان شوند. مشکلات زندگی برای بانوان مطلقه نسبت به مردان بیشتر است. طبق آمار، 80% از مردان مطلقه به زندگی دوباره برمیگردند ولی زنان اینگونه نیستند و جمعیت آنها 6 برابر مردان است. نگاههای منفی افراد جامعه به زنان مطلقه، سختی تامین هزینههای زندگی، طرد شدن توسط خانواده و… از عواملی است که سبب شده تا زنان یکسال پس از جدایی به فکر بازگشت به زندگی قبلی خود باشند. نگاه دوگانه و احساس ترحم نسبت به این زنان و همچنین نگاه منفی و آزار و اذیت آنان بسیار آزار دهنده است. همین مسائل باعث میشود زنان بخواهند به زندگی گذشته خود هرچند آسیبزا برگردند.
سخت گیری دادگاهها برای طلاق
در دادگاههای خانواده، سخت گیریهای زیادی برای طلاق به خصوص زمانی که دادخواست از سمت زن باشد اعمال میشود. بر اساس تحقیقات انجام شده، دلایل طلاق زنان سطحیتر از دلایل مردان برای طلاق است. دادگاه و قاضی در صورتی که تشخیص دهد طلاق ضروری نیست و مسئله حادی وجود ندارد، تلاش میکند تا طلاق رخ ندهد و یا طلاق توافقی انجام شود تا مسائل مربوط به مهریه و ارتباط مجدد زن و مرد مطلقه کاسته شود. اما در صورتی که واقعا مرد، شرایط زندگی را نداشته باشد، دادگاه نیز اسرار دارد تا حقوق زن هنگام طلاق به طور کامل رعایت شود.
چه راهکاری برای کاهش طلاق و پشیمانی پس از آن پیشنهاد میشود؟
قبل از ازدواج شناخت یکدیگر بسیار مهم است. از آن مهمتر، شناخت و بررسی تمامی مشکلات قبل از طلاق برای زنان است. رجوع به مشاوره چه قبل از ازدواج و چه قبل از طلاق توصیه میشود. از آنجایی که طلاق روی زندگی فرزندان، سبک زندگی، وضعیت مالی و سرمایه گذاریهای زناشویی تأثیر میگذارد، بسیاری از زوجین اصرار دارند تصمیمی که میگیرند، از هر لحاظ درست و بیعیب و نقص باشد. متأسفانه، هیچ تضمینی برای آن وجود ندارد. تنها راه حلش این است که از روی احساسات یا خودخواهی تصمیم نگیرید و شرایط را تا حد امکان بهدرستی سبک و سنگین کنید.