چگونه شانس خود را افزایش دهیم
تا حالا برای شماهم پیش آمده از خود بپرسید که چرا بعضی از افراد خوش شانس هستند؟ اگر شما اتفاقات خوب و بد که در زندگی برای شما اتفاق میافتد را به بخت و اقبال ربط میدهید، بیشتر از دیگران به این موضوع دچار میشوید. ممکن است برای شما سوال پیش آید که خودمان تا چه اندازه در رخ دادن آن شانس داریم و میتوانیم آن را کنترل کنیم؟ اگر میخواهید تا اطلاعات بیشتری در مورد شانس بدانید همراه ما تا انتهای مطلب باشید.
آشنایی با ویژگیهای افراد خوش شانس
برای رسیدن به خوشبختی اول باید بدانیم که افراد خوش شانس چه ویژگیهایی دارند و چه موضوعی باعث تمایز افراد خوش شانس از دیگر افراد شده است. طبق پژوهشهای به دست آمده دریافتیم که افراد خوش شانس دارای ویژگی های زیر میباشند:
- توانایی خلق و یا پیدا کردن فرصتهای جدید برای خود
- داشتن مقاومت و سرسختی زیاد که باعث میشود این افراد نسبت به شکستها واکنش منفی کمتری داشته باشند و بتوانند آنها را به یک چالش و فرصت یادگیری جدید در زندگی خود بدل کنند.
- ایجاد انتظارات مثبت از زندگی که با تحت تأثیر قراردادن توجه، میتواند باعث شود این افراد رویدادهای مثبت را زودتر از دیگران در ذهن خود پردازش کنند و راحتتر هدفهای دلخواه خود را به دست بیاورند.
پژوهشگران به این نتیجه رسیده اند که هرآنچه که ما نام آن را شانس گذاشته ایم، تحت تاثیر نگرش و ادراک ما به وجود میآید. پس نتیجه میگیریم که برای رسیدن به خوش شانسی باید به روی ذهنمان تمرکز کنیم. برای یافتن موقعیتهای طلایی باید وجود خودمان را جست و جو کنیم.
برای مطالعه زندگی افراد موفق کلیک کنید.
شانس از منظر علمی
شانس از منظر علمی با آنچه در تصور عامه وجود دارد متفاوت است. مردم اغلب خوششانسی را معادل اتفاقی فراطبیعی و خارج از کنترل میدانند در حالی که از دیدگاه علم، شانس نهایتاً چیزی جز قانون احتمالات نیست و ما با تغییر دادن موقعیتها میتوانیم روی امکان اتفاق افتادن وقایع یا همان بالا بردن احتمالات نقش داشته باشیم
نگرش خود را تغییر دهید
اولین قدم برای خوش شانسی در زندگی این است که ویژگی هایی که افراد خوش شانس داشتند را در خود ایجاد کنید. این ویژگیها اغلب مرتبط با نحوه نگرش و نوع تفکر هستند و به همین خاطر بسیاری از افراد نمیدانند که چگونه باید به آنها دست یابند. ما در ادامه به چند راه حل برای تغییر نگرش در جهت داشتن شانس بیشتر در زندگی پرداختهایم که میتوانند در این زمینه به شما کمک کنند.
1. از شکستهایتان عبرت بگیرید
نگاه خود را از شکستهایی که قبلا خوردهاید تغییر بدهید و به جای فرار از آن، بپذیرید و با آغوش باز پذیرای آن باشید. از شکت های خود به عنوان تجریه استفاده کنید و به عنوان راهنمای زندگی آن را به کار بگیرید. توجه داشته باشید که موفقترین آدمها نیز در زندگی خود هرگز کامل نیستند و مسلما با شکستهایی مواجه میشوند. آنچه مهم است این است که بتوانید به خودتان و مسیری که در پیش رو دارید اعتماد داشته باشید و به جای درجا زدن به دنبال پیش روی در زندگی خود باشید. کمک گرفتن از روانشناس در این زمینه میتواند به شما کمک کند.
2. فرصتها را در زندگی افزایش دهید
برای اینکه بتوانید شانس بیشتری در زندگی داشته باشید لازم است که بتوانید حداکثر نیروی خود را به کار ببندید و از هیچ موقعیتی به طور سرسری نگذرید. بسیاری از افراد موفقیتهایشان را در موقعیتهایی به دست آوردهاند که هرگز فکرش را هم نمیکردند. در نتیجه باید تلاش کنید تا دید مثبتتری نسبت به محیط پیرامون خود داشته باشید و به هر موقعیتی به چشم یک فرصت ارزشمند نگاه کنید تا بتوانید از دل آن بهترین رویدادها را بیرون بکشید.
3. انتظارات مثبت خود را افزایش دهید
افراد بدشانس اغلب عمیقاً به بدشانسی خود اعتقاد دارند. این افراد به خاطر نوع نگاهشان اغلب در مسیرهایی حرکت میکنند که چیزی به جز شکست برایشان به همراه ندارند. این وضعیت که در روانشناسی به پیشگویی خودکام بخش معروف است به ما نشان میدهد که افراد چگونه ناخودآگاه دست به انتخابهایی میزنند که پیشفرضهای قبلی ذهنشان را تایید کند. اگر بپرسید که چگونه افکار ما به این قدرت دست مییابند که میتوانند نوع عملکرد و وقایع پیرامون ما را تحت تأثیر قرار دهند باید بگوییم که این فرایند از طریق مکانیسم توجه انتخابی صورت میگیرد. در حقیقت دامنه توجه انسان محدود است به همین خاطر نوع نگرشها به او کمک میکند تا در هر محیطی به برخی فاکتورهای خاص توجه کند و تعداد محدودتری از آنچه در پیرامون قرار دارد را مورد پردازش قرار دهد.
از این رو افراد متفاوت هنگام قرار گرفتن در محیطهای یکسان به مسائل گوناگونی توجه میکنند و ممکن است چیزی که نظر یک نفر را جلب کرده اصلاً توسط فرد دیگر دیده نشود. به همین خاطر لازم است که ابتدا خود را آماده کرده و انتظار رویدادهای خوشایند را داشته باشید. این کار باعث میشود که ذهنتان برای کشف فرصتهای مناسب جستوجوی بیشتری داشته باشد و بتواند زودتر از دیگران آنها را کشف کند.
4. هدفمندی را در زندگی فراموش نکنید
اگر در زندگی ندانید که به دنبال چه میگردید همواره با سردرگمی پیش خواهید رفت و حتی اگر فرصتهای مناسبی در اختیارتان قرار بگیرد نمیتوانید از آنها استفاده کنید. درنتیجه تلاش کنید که ابتدا با افزایش مهارت خودآگاهی به شناخت بالاتری از خودتان دست یابید و سپس اهداف خود را به طور مشخص و واضح تعیین کنید. این کار باعث میشود که ذهنتان انسجام بیشتری داشته باشد و راحتتر بتواند فرصتها را جذب کند.
5. استرسها و افکار منفی را از خود دوز کنید
استرسهای روزمره با ایجاد اضطراب و هیجانهای منفی دیگر میتوانند ظرفیت شناختی مغز ما را تحت تأثیر قرار داده و باعث شوند که عملکرد ضعیفتری در زندگی داشته باشیم. کاهش قدرت تصمیمگیری، انتخاب و یادگیری از جمله تأثیرات رایج استرس بر مغز هستند. در نتیجه افرادی که دائماً استرسهای مزمنی را تجربه میکنند نمیتوانند ذهن آزاد و بازی داشته باشند و اغلب با اتخاذ تصمیمات ضعیفتر در زندگی خود ناکامیهای بیشتری را تجربه میکنند. به همین خاطر بسیار اهمیت دارد که برای افزایش شانس و موفقیت خود در زندگی ابتدا در زمینه سلامت روان خود کاری انجام دهید و بتوانید به آرامش بالاتری دست یابید.