معرفی کتاب دوباره فکر کن اثر آدام گرانت
ما انسانها از درک و قبول واقعیت فراری هستیم. باور ندارید؟ خب بیایید به این مثالها کمی فکر کنیم.
اول اینکه ما بیشتر ترجیح میدهیم چیزهایی را بشنویم که خودمان از شنیدنشان لذت میبریم. برای همین هم معمولا از شنیدن حرفهایی که ما را به فکر کردن وادار میکنند فراری هستیم.
دوم اینکه معمولا وقتی کسی با ما مخالفت میکند، آن را به منزله تهدیدی برای خود قلمداد میکنیم. در حالی که چنین موقعیتهایی بهترین فرصت برای یادگیری به شمار میآیند. تمام این اتفاقات باعث شده دور و بر ما را کسانی پر کنند که بسیار شبیه به ما فکر میکنند.
در نتیجه ما از لحاظ فکری با کمترین چالش ممکن مواجه هستیم. شاید در نگاه اول فکر کنید چنین چیزی اصلا بد نیست. خب، راستش را بخواهید چه کسی از آرامش بدش میآید؟ اما داستان چیز دیگری است!
هرچه ما کمتر ذهن و به خصوص افکار خود را کمتر به چالش بکشیم، به همان میزان هم شانس یادگیری و پیشرفت ما کاهش پیدا میکند. این همان دلیلی است که آدام گرنت به دنبال آن تصمیم گرفت تا این کتاب را بر پایه یافتههای علمی و تجربی خود بنویسد.
در واقع یکی از تکنیکهایی که آدام گرنت همیشه از آن بهره میبرد این است که هنگام حرف زدن طوری به نظر بیاید که گویی تمام حرفهایش درست است. اما هنگام گوش دادن به نظرات دیگران، این تصور را داشته باشد که تمام مدت اشتباه میکرده است.
به کمک این تکنیک و سایر نکاتی که در کتاب دوباره فکر کن میتوانید بیاموزید، ذهنیت شما نسبت به جهان اطراف، خودتان، روابط و از همه مهمتر اشتباهات و تفاوتهایتان تغییر خواهد کرد.
کتاب دوباره فکر کن چه کمکی به ما میکند؟
این کتاب به جهتگیری و فرضیاتی که ما در فرآیند تصمیمگیری بهکار میبندیم پرداخته و بیان میکند که چگونه افراد و سازمانها میتوانند حس کنجکاوی را برای همیشه در روند فکری خود جای دهند.
در واقع آنچه بیشتر از خود توانایی تفکر اهمیت دارد، مهارت دوباره اندیشیدن است. چرا که با این مهارت شما میتواند با دید بازتری به اتفاقات و شرایط نگاه کنید.
اشتباه بیشتر ما این است که تصور میکنیم وقتی درباره انجام کاری فکر میکنیم و بر اساس تفکرات خود تصمیم میگیریم، تصمیمگیری ما حتما درست خواهد بود. در صورتی که اصلا اینطور نیست.
برای اینکه بتوانیم عادتهای غلط گذشته را اصلاح کنیم، میبایست ابتدا آنها را به چالش بکشیم. بهترین روش برای این کار هم دوباره فکر کردن است.
بیشتر ما مانند همان مدیرعامل شرکت بلکبری سفت و سخت به باورها و اعتقاداتمان چسبیدهایم. اتفاقی که میتواند موجب غرق شدن کشتی زندگی یا کسب و کار ما شود.
همچنین گرنت در این کتاب راهکارها و نکاتی را برای مقابله با تعصب غلط به ما میآموزد. در واقع برخلاف آنچه بیشتر مردم تصور میکنند، متعصب بودن اصلا ویژگی مثبتی نیست.
تعصب نقطه مقابل تعقل است، برای همین هم آدام گرنت از پایه با آن مخالف است. کنار گذاشتن تعصبات فکری هم میتواند مسیر را برای رشد و توسعه فردی ما هموار کند.
کتاب دوباره فکر کن به درد چه کسانی میخورد؟
همه! در واقع دوباره اندیشیدن به قدری مهم است که یادگیری آن میتواند بر زندگی تمام افراد تاثیر مثبتی بگذارد. اما به طور کلی 3 گروه بیشتر از سایرین میتوانند از خواندن این کتاب لذت ببرند:
- کسانی که به خواندن بهترین کتاب های روانشناسی علاقه دارند. اگر شما از این دست افراد هستید، از یادگیری نکات جدید موجود در این کتاب لذت میبرید.
- فروشندگان و مدیرانی که به دنبال فروش بیشتر و بهتر هستند. بله! شما وقتی خودتان دوباره فکر کردن را بلد باشید، میتوانید مشتریانتان را هم به انجام این کار مجاب کنید.
- مربیانی که به دنبال بهبود عملکرد تیم خود هستند. درک بهتر فرهنگ سازمانی بر پایه دوباره فکر کردن میتواند موجب پیشرفت شما شود.
اگر دوست دارید این کتاب را بخوانید اما فرصت کافی ندارید، خبر خوب اینکه که خلاصه صفر تا صد کتاب داشتن یا بودن را به صورت صوتی در صفحه 365 میکروبوک رابینیا میتوانید گوش دهید.
فهرست مطالب کتاب
- پیشگفتار
- بخش اول: تجدیدنظر شخصی
- فصل 1: یک واعظ، یک دادستان، یک سیاستمدار و یک دانشمند به ذهنتان قدم میگذارند
- فصل 2: منتقد بیرون گود و متقلب
- فصل 3: لذت اشتباه کردن
- فصل 4: باشگاه مشتزنی خوب
- بخش دوم: تجدیدنظر بین فردی
- فصل 5: رقص با دشمنان
- فصل 6: دشمنی بر سر الماس
- فصل 7: مروّجان واکسن و بازجویان خوشاخلاق
- بخش سوم: تجدیدنظر جمعی
- فصل 8: گفتگوهای احساسی
- فصل 9: بازنویسی کتابهای درسی
- فصل 10: این با روش همیشگیمان فرق دارد
- بخش چهارم: نتیجهگیری
- فصل 11: گریز از کوتهبینی
- مؤخره
- اقدامات تاثیرگذار
نویسنده کتاب دوباره فکر کن
آدام گرنت یک روانشناس و مشاور سازمانی است. او چهار کتاب نوشته که در لیست پرفروشهای مجله ی نیویورک تایمز قرار گرفتهاند. مشتریان گرنت صاحب نامانی چون گوگل، NBA و مؤسسهی گیتس میباشند.
تخصص اصلی گرنت کمک به افراد و سازمانها در درک و پیدا کردن انگیزه و معناست. اقداماتی که در نهایت موجب افزایش خلاقیت در هر مجموعه میشود.
او به عنوان یکی از 10 مدیر جوان تاثیرگذار انتخاب شده است. کتاب دوباره فکر کن به محض انتشار توانست نظرات زیادی را به سوی خود جلب کند.