5 ویژگی رفتاری مهم در ازدواج
ویژگی های رفتاری در ازدواج کداماند و برای بررسی آنها باید به چه مسائلی توجه کرد؟ آیا برخی از این ویژگیهای رفتاری میتوانند دوام ازدواج را تحت تأثیر خود قرار دهند؟ اینها سؤالاتی است که بسیاری از افرادی که در آستانه ازدواج قرار دارند با آنها مواجه میشوند. ما در این مقاله به طور جامعی به پاسخ این سؤالات پرداختهایم، پس اگر بررسی ویژگی های رفتاری در ازدواج شما را نیز با چالشهایی مواجه کرده است تا انتهای این مطلب با رابینا همراه باشید.
موارد مهم ویژگی های رفتاری در ازدواج
رفتار انسانها مستقیماً بر رفتار دیگران تأثیر میگذارد. هرچقدر که افراد در ذهن خود، شما را دوست داشته باشند یا به طور کلامی به شما ابراز عشق نمایند اگر در رفتار خود متعارض عمل کنند به شما آسیب خواهند زد. به همین دلیل ما در ادامه به برخی از ویژگیهای رفتاری مهم اشاره کردهایم. آشنایی با ویژگی های رفتاری در ازدواج به شما کمک میکند که بتوانید در زندگی مشترک خود اختلافات و تعارضات کمتری را تجربه کنید.
1. صداقت
یکی از اولین مواردی که در رفتار فرد مقابلتان باید به دنبال آن بگردید صداقت است. افرادی که صداقت کمی دارند و با هر توجیهی دست به دروغگویی میزنند، باعث میشوند که همسرشان در زندگی کمتر احساس امنیت کند و دائماً در شک و تردید به سر برد. تجربه طولانی زندگی با شک و دلهره باعث میشود که شما مشکلات روحی آزاردهندهای از جمله اضطرابهای مزمن را تجربه نمایید.
2. احترام و درک متقابل
در ازدواج شما باید به دنبال تشابهات باشید. هرچقدر که تشابهات شخصیتی و رفتاری بیشتر باشد افراد در طول زندگی مشترک به اختلافات کمتری برخواهند خورد. با این حال هرگز هیچ زوجی کاملاً مانند یکدیگر نیستند و در زمینههای بسیاری تفاوتهایی را تجربه خواهند کرد. پس افراد باید در زندگی انعطافپذیر باشند و به وجود تفاوتهایی که در همسرشان میبینند احترام بگذارند. در طول جلسات آشنایی و مشاوره قبل از ازدواج این فرصت را دارید که بفهمید همسر آیندهتان چقدر به تفاوتها احترام میگذارد.
3. مسئولیتپذیری
مسئولیتپذیری از جمله ویژگیهای بسیار مهمی است که زندگی مشترک شما را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار خواهد داد. هر کسی برای داشتن یک ازدواج موفق باید با وظایف خود در زندگی آشنا باشد و بتواند پیامد رفتارهای خود را بپذیرد و در برابر آنها احساس مسئولیت کنند.
نوع سبک زندگی، گذشته فرد، میزان استقلال او از خانواده، مسئولیتهایی که اکنون در زندگی به عهده دارد و نحوه عملکردش در این مسئولیتها اطلاعات خوبی در این زمینه به شما خواهد داد.
4. توانایی کنترل هیجانی
کنترل هیجانات عاملی تعیین کننده در میزان سلامت روان افراد است، افرادی که نمیتوانند هیجانات خود را مدیریت کنند در طول زندگی با مشکلات متعددی رو به رو میشوند. برای مثال ناتوانی در کنترل هیجاناتی نظیر غم و اضطراب، به رفتارهای آسیبزایی مانند کشیدن سیگار و درگیر شدن در اعتیاد میانجامد. تجربه ازدواج با معتاد برای بسیاری از زنان و مردان اهمیت کنترل هیجانات را بیشتر میکند.
برای مشاهده پرسشنامه اضطراب کلیک کنید.
علاوه بر این هیجانی نظیر خشم بسیار قدرتمند است و ناتوانی در کنترل خشم به شدت به رابطه افراد آسیب خواهد زد. افرادی که نمیتوانند خشم خود را کنترل کنند معمولاً سبک ارتباطی درستی با دیگران ندارند و هنگام ناراحتی با رفتارهای کلامی نظیر فحاشی و تکهپرانی و رفتارهای غیرکلامی نظیر کتک زدن دیگران، آنها را می آزارند.
برای مشاهده پاورپوینت کنترل خشم کلیک کنید.
به همین دلیل بسیار اهمیت دارد که شما پیش از ازدواج این توانایی را در همسر آینده خود بررسی کنید تا در آینده با مشکلات زیادی رو به رو نشوید. شناخت ویژگی های رفتاری در ازدواج بسیار حیاتی است. برای اینکه بتوانید در این زمینه اطلاعات دقیقتری به دست بیاورید ترجیحاً از یک روانشناس کمک بگیرید.
5. میزان وابستگی
ازدواج رویدادی است که در آن دو فرد تصمیم میگیرند زندگی مستقلی را تشکیل دهند. در نتیجه استقلال رکن مهمی در ازدواج محسوب میشود. افرادی که هنوز از جهات مختلف نتوانستهاند به استقلال برسند و برای مثال وابستگیهای روانی و مالی زیادی به خانواده خود دارند جزو افراد نامناسب برای ازدواج محسوب میشوند.
تاثیر خدمات روانشناسی بر ازدواج موفق
موارد بسیار زیادی وجود دارد که بر ازدواج تاثیر منفی یا مثبت میگذارند و باید به خوبی بررسی شوند تا موفقیت ازدواج تا حدودی تضمین شود. ویژگیهای رفتاری بسیار مهم و متعددی در ازدواج وجود دارد که باید توسط روانشناس به خوبی مورد بررسی قرار گیرند. اینگونه میتوانید با بینش و آگاهی کافی وارد زندگی مشترک شوید و خانواده سالم و موفق خود را تشکیل دهید.