نماد سایت مجله روانشناسی رابینیا

8 روش تقویت اراده

  • 8 روش تقویت اراده

    برای کنارآمدن با دشواری‌های زندگی و رسیدن به اهدافتان، اراده خود را تقویت کنید. احتمالا برای شما نیز اتفاق افتاده است که در نیمه راه خسته شوید و یا شروع کار برایتان سخت باشد. اولین ابزار برای شروع کار، اراده و خواستن است. اگر اراده خوبی داشته باشید، شروع برنامه رژیم تان را به شنبه نمی اندازید و همین الان رژیم را شروع می کنید و یا اگر شروع کردید و در نیمه های راه خسته شدید آن را رها نمی‌کنید. به چگونگی تقویت اراده و اهمیت پرداختن به آن را در این مطلب باهم مطالعه می‌کنیم.

    چرا تقویت اراده اهمیت دارد؟

    اراده به معنی رقابت دو لذت آنی و طولانی مدت است.  اگر همه  تصمیم های ما بر اساس لذت های لحظه ای و آنی مان باشد، هیچ وقت به موفقیت‌های بزرگ نمی رسیم. آرزوهای بزرگ در طولانی مدت بدست می آیند. اگر دوست دارید در شغل، رشته تحصیلی، حرفه یا رژیم خود موفق شوید باید اراده تان را تقویت کنید تا بتوانید رقابت بین دو بخش متضاد ذهن تان را تعدیل کنید. خستگی، استرس، اضطراب، ترس از موفق نشدن و مواردی مثل این می‌توانند اراده شما را ضعیف کنند و شما لذت های آنی را بیشتر دوست داشته باشید.

    راه حل های کلی برای تقویت اراده

    در ادامه به دو راه حل کلی تقویت اراده می‌پردازیم:

    1. اراده بیشتری بدست بیاورید

    اگر مراقب ذهنتان باشید و مغزتان را ورزش دهید، اراده خود را تقویت می‌کنید. همان طور که اگر تغذیه خوبی داشته باشید و ورزش کنید بدن تان سالم خواهد ماند

    2. اراده مورد نیاز در کارتان را کم کنید

    اگر میزان اراده ای که برای انجام کارهایتان لازم دارید کم کنید هربار مجبور نیستید که انرژی زیادی صرف تقویت آن کنید. هر بار سعی کنید محرک مورد نیاز برای اراده تان را کم تر از قبل کنید.

    راه حل های موجود برای تقویت اراده

    با انجام کارهای زیر می توانید اراده تان را تقویت کنید تا عملکرد بهتری داشته باشید.

    1. مدیتیشن کنید

    مدیتیشن می تواند بخش هایی از مغزتان که مسئول تقویت اراده در شما هستند را بهبود بخشد و استرس و اضطراب تان را کم  و ذهن تان را سامان دهد. همچنین مدیتیشن باعث تقویت بخش هایی از مغز که در کنترل تصمیمات نقش دارند می‌شود.

    2. اهدافتان را مشخص کنید

    هرکاری را که مورد علاقه خودتان است را انجام دهید و همه چیز را منظم و دقیق بنویسید. با این کار مغز برنامه ریزی کرده و راحتتر پردازش می‌کند. اگر هدفتان را دقیق مشخص نکنید، فشار روانی و تنش‌های زیادی به مغزتان وارد شده و شما را عصبی و خسته می‌کند.

    3. تقویت اراده با خودشناسی

    ساعاتی از روز که عملکرد بهتری دارید، نوشیدنی انرژی بخش و مورد علاقه ای که می تواند خستگی کار را از بین ببرد، موسیقی آرام بخش یا انگیزشی که می تواند حالتان را خوب کند و حتی کار ساده ای که می تواند هدفتان را پررنگ کند، به خوبی بشناسید و در دفتر خود یادداشت کنید. سعی کنید در طی روز از آن ها استفاده کنید تا بتوانید خودتان را تقویت کنید و مسیر را ادامه دهید.

    4. شادی های آخر کار را ببینید

    می توانید چشم هایتان را ببندید و اتمام کارتان را تجسم کنید. این کار باعث می شود حس خوبی در شما ایجاد شود و در اثر این حس خوب، میزان زیادی از استرس‌ها و خستگی هایتان از بین برود.

    5. آهنگ های انرژی بخش گوش بدهید

    افکار روزانه به روند کار ما اثرات منفی می‌گذارد. این نوع افکار، به دلیل خستگی، فشارهای محیطی و تنش به وجود می‌آید. می توان با گوش دادن به آهنگ های مثبت و پر انرژی، بخش زیادی از این افکار را از بین برد. آهنگ های مورد علاقه تان را یک جا جمع کنید و در ساعات مختلفی از روز به آن ها گوش دهید.

    برای مطالعه 8 راه شاد بودن در زنان کلیک کنید.

    6. از آینده برای امروزتان یادداشت بگذارید!

    خود تان را در نظر بگیرید که توانسته اید به هدفتان برسید. 10 کیلو وزن کم کرده اید، در آزمون ورودی دانشگاه مورد علاقه تان پذیرفته شده اید، شغل جذابتان را به دست آورده اید و یا یک حرفه را یاد گرفته اید. حس و حال و لذت این لحظه را برای خودتان بنویسید. به خود امروزی تان بگویید که لذت رسیدن به خواسته تان، خستگی های مسیر سخت را از بین برده و درحال حاضر خیلی خوشحال هستید که توانسته اید از پسش بربیایید.

    7. عکس افراد موفق الهام بخش زندگی تان باشد

    چند نفر از کسانی که درهدف مشترکی با شما هستند و امروز موفق شده‌اند را به دیوار اتاق تان بچسبانید و یا در گوشی خود داشته باشید. هنگامی که خسته شدید، آن‌ها را نگاه کنید و سعی کنید از آن‌ها الهام بگیرید که چگونه با سختی‌ها مبارزه کردند و با تقویت اراده خود به هدفشان رسیده اند.

    8. با ترس هایتان روبه رو شوید تا به تقویت اراده خود کمک کنید

    از عواملی که به راحتی می‌تواند شما ا از پا دربیاورد می‌توان به ترس اشاره کرد. افکار منفی را در شما بیشتر کند و مسیر را تاریک نشان بدهد. ترس هایتان را در یک برگه بنویسید و اجازه بدهید ذهن شما خودش را خالی کند. به این فکر کنید که ترس‌های شما می توانند دروغ یا حتی ترس های غیر مرتبطی باشند. وقتی توانستید آن‌ها را خوب بشناسید، می‌توانید مغلوبشان کنید و به هدف خود فکر کنید.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل