ارتباط موثر
زتو با تو راز گویم به زبان بی زبانی
به تو از تو راه جویم به نشان بی نشانی
ارتباط برقرار کردن با دیگران و به تبع آن حرف زدن از مهارت های ارتباطی، بر خلاف آنچه در نگاه نخست به نظر میرسد، کار سادهای نیست.
تصور کنید حالتان خوب نیست؛ خستهاید. فشارهای زندگی انرژیتان را گرفته است. با دوست یا همکار دعوا کردهاید. دوست دارید کسی به حرفهایتان گوش بدهد. راهنمایی هم نکند. همدل باشد و حتی در حالی که شاید حق با طرف دیگر است، باز هم از شما حمایت کند. دلتان میخواهد وقتی خشمگین هستید، همراهیتان کند. فردا هم که پشیمان شدید، همراه شما بماند و پشیمانیتان را توجیه کند. چگونه این درخواست را بیان میکنید؟
تصور کنید اتفاق خوبی که منتظرش بودید افتاده است. گوشی موبایلی را که مدتها مد نظر داشتید خریدهاید.. ارتقاء شغلی پیدا کردهاید، وسیله زیبایی خریدهاید و هیجانزده شدهاید. دسر خوشمزهای پختهاید که چون اولین تلاشتان است خوشحالتان کرده است. چگونه این شادی را به دوستتان میگویید؟ به چه روشی او را در خوشحالیتان شریک میکنید؟
تصور کنید از شما خواستهاند درباره موضوعی که متخصص آن هستید، برای یک جمع حرف بزنید. مثلاً درباره یک فرایند مهندسی، یک موضوع ریاضی، آثار یک نویسنده ی مشخص یا چیزی شبیه اینها. احتمالاً مطالعات جانبی و بررسی موضوعات وابسته هم کمک کرده است. اکنون چگونه خلاصهای از آنچه را در ذهن دارید، در قالب یک جلسه به مخاطبانتان منتقل کنید؟
برای همه اینها ما باید یک ارتباط موثر برقرار کنیم. ارتباطی که ما را در جایگاه فرستنده به هدفی که داریم برساند و از روشی مناسب برای برقراری ارتباط و رسیدن به این هدف استفاده کند.
ما در دوره ارتباط موثر، از ارتباط می گوییم و عناصر تشکیل دهنده آن. سبک های ارتباطی را مطرح می کنیم و از اشکالاتی که در مقام گوینده و شنونده دچار آن می شویم صحبت می کنیم. اصول همدلی و انتقاد کردن را به عنوان مهارتهای لازم در ارتباط بیان می کنیم و در پایان راهکارهایی برای تقویت مهارت گفت و گو را طرح می کنیم.
دیدگاه خود را درج کنید