افسردگی:
طولانی غمگین بودن، تمرکز کم، خستگی بیش از حد، بی علاقگی به اموری که قبلاً دوستشان داشتیم، نشانه هایی از افسردگی هستند. این بیماری افکار، رفتار و احساسات ما را تحت تأثیر قرار می دهد و موجب مشکلات هیجانی و جسمی میشود.
❗علائم افسردگی:
۱) تغییرات در خواب: گروهی دچار پرخوابی و گروهی هم دچار کم خوابی می شوند. صبح خیلی زود بیدار شدن از جمله علائم افسردگی های حاد است.
۲) تغییرات در اشتها: گروهی از افراد وقتی دچار افسردگی میشوند پر اشتها می شوند و اضافه وزن می گیرند اما گروهی دیگر، کم اشتها می شوند و مقدار زیادی از وزن خود را از دست میدهند.
۳) عدم تمرکز: عدم تمرکز یکی از شایعترین علائم افسردگی است. افرادی که دچار افسردگی حاد میشوند اغلب قدرت تمرکز خود را از دست میدهند و حتی تصمیم گیری های کوچک نیز برایشان دشوار میشود.
۴)کمبود انرژی: افرادی که به افسردگی مبتلا می شوند اغلب دچار خستگی های شدید میشوند و در فکر کردن کند می شوند و نمی توانند به انجام فعالیتهای عادی روزمره برسند.
۵)بی علاقگی: مبتلایان به افسردگی ممکن است علاقه خود را به انجام کارهای روزمره از دست بدهد و یا ظرفیت تجربه لذت و خوشی را نداشته باشند. افرادی که افسردگی می گیرند ممکن است، میل و اشتیاق جنسی خود را از دست بدهند.
۶)کمبود اعتماد به نفس: کسانی که به افسردگی دچار می شوند کمبود اعتماد به نفس پیدا می کنند و مدام به فکر کم و کاستی ها و ناکامی هایشان هستند. احساس گناه و درماندگی زیادی میکنند. اغلب افکاری مانند من یک بازنده هستم یا دنیا جای خیلی ترسناکی ست، افراد غیر قابل اعتماد هستند و من یک شکست خوردهام بر ذهن شان چیره میشود.
۷)ناامیدی: مبتلایان به افسردگی احساس می کنند که دیگر هیچ اتفاق خوبی در راه نیست. معمولاً به دنبال این منفی نگری، افکار خودکشی برایشان ایجاد میشود که باید حتما آنها را جدی بگیریم.
۸)تغییرات حرکتی: افرادی که به افسردگی دچار میشوند ممکن است به لحاظ قوای جسمی تحلیل روند و یا دچار بیقراری های حرکتی شوند که باعث شود صبح ها خیلی زود بیدار شوند و ساعتها در خانه قدم بزنند.
۹)دردهای جسمی: عدهای از افرادی که به افسردگی دچار میشوند مدام از سر دردها و مشکلات گوارشی خود گله میکنند و فکر میکنند که به بیماری خاصی دچار شده اند در حالی که ممکن است اینها دلایل فیزیکی نداشته باشند و تماما علت شان روانی باشد.
❗درمان افسردگی: برای درمان این بیماری لازم است تاکید کنیم که به تنهایی کاری از دستتان ساخته نیست و باید حتما از یک متخصص روانشناس و در صورت لزوم روانپزشک کمک بگیرید تا با استفاده از روان درمانی و دارو درمانی و تغییر سبک زندگیتان بتوانید این بیماری را شکست دهید.
❗ آیا افسردگی قابل پیشگیری است:
ایجاد عادتهای روزمره کوچک می توانند از افسردگی جلوگیری کنند. مانند: ورزش منظم، خواب کافی، انجام فعالیت های روزمره، روابط برقرارکردن با دوستان و آشنایان، دوری از افراد منفی و سمی ، قطع مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر می توانند در پیشگیری از افسردگی بسیار مهم باشند. به طور کلی طبق پژوهشات انجام شده دو عامل مهمی که برای دوری از افسردگی میتوانند کمک زیادی کنند، داشتن فعالیت های بدنی و برقراری روابط و تعاملات با آشنایان و دوستان است
دیدگاه خود را درج کنید