ثبت نام و پشتیبانی متخصصان (پیام در تلگرام و ایتا) 09034068045
جستجوی
پیشرفته
  1. خانه
  2. رسانه ها و سلامت روان: ارتباط تنگاتنگ و تأثیرگذار
رسانه ها و سلامت روان: ارتباط تنگاتنگ و تأثیرگذار

رسانه ها و سلامت روان: ارتباط تنگاتنگ و تأثیرگذار

ارتباط رسانه و سلامت روان

رسانه ها در زندگی امروز ما نقش به سزایی دارند. از طریق رسانه ها، اطلاعات، اخبار، و محتوای گوناگون به ما رسیده و ما را در جریان قرار می دهد. اما آیا این رسانه ها بر سلامت روان ما تأثیر می گذارند؟ پاسخ به این سؤال مثبت است. رسانه ها نه تنها بر سلامت روان تأثیر می گذارند بلکه این تأثیر به شدت قابل توجه است.
اما واقعا رسانه چیست ؟ رسانه به معنی رساندن است و به آن دسته از وسایلی گفته می‌شود که انتقال‌دهنده فرهنگ‌ها و افکار عده‌ای باشد. رسانه از تمدن‌های جدید بوجود آمده و در آن، اطلاعات و افکار به‌طور گسترده به مردم رسانده می‌شود.

تاب آوری رسانه

تاب آوری رسانه هم شامل ارزیابی ریسک‌ها، آماده شدن برای بحران‌ها، و سازگاری با شرایط متغیر است.
تاب آوری رسانه در مدیریت رسانه‌ها و سازمان‌ها برای اطمینان از پاسخگویی مناسب و بهنگام بسیار مهم است.
تأثیر رسانه‌های اجتماعی بر سلامت روان یک موضوع مهم و پرتکرار در عصر فعلی است. رسانه‌های اجتماعی به اسامی و عناوین مختلف به سرعت در زندگی روزمره ما نفوذ کرده‌اند. این رسانه‌ها نه تنها بر زندگی ما تأثیر می‌گذارند بلکه بر سلامت روان ما نیز تأثیر می‌گذارند.

بنا بر همین گزارش از میگنا رسانه سلامت روان رسانه ها می توانند بار فشار روانی شدیدی بر آدمی وارد کنند. این تأثیرات منفی می تواند شامل افزایش احساس نگرانی و تنهایی، کاهش ارتباطات آفلاین، تأثیر منفی بر عزت نفس، و احساس حسادت نسبت به سایر کاربران باشد. این علائم نشان می دهند که رسانه های اجتماعی سلامت روانی شما را تحت تأثیر قرار داده است.

 سواد رسانه ای: یک سپر برای جلوگیری از آسیب ها

سواد رسانه ای حکم یک سپر را دارد که با کمک آن هم می توان جلوی آسیب ها را گرفت و هم می توان پیشروی بیشتری کرد. کسی که از سواد رسانه ای مناسب برخوردار است می تواند دست آفریننده محصول رسانه ای را بخواند و پی به نیت اصلی وی ببرد. سواد رسانه ای در عصر فعلی یعنی عصر اشباع رسانه ای یک ضرورت و نیاز روز است. سهل انگاری و کم توجهی ما در این زمینه باعث شده ما کودکان و نوجوانان را در مقابل این محصولات تنها و بی دفاع بگذاریم. بنابراین ضروری است که وزارت آموزش و پرورش هرچه سریع تر مبحث سواد رسانه ای را با همکاری، همفکری و مشارکت تخصصی ارگان های ذی ربط به ویژه دفتر سلامت روانی- اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کتب درسی تمام مقاطع تحصیلی بگنجاند

نقش رسانه ها در سلامت روان اجتماعی

رسانه های جمعی ممکن است تجربه های منفی مانند اینها را افزایش دهند: احساس نامناسبی و بی کفایتی در مورد زندگی ظاهریتان حتی اگر شما بدانید که تصویری که شما روی رسانه های اجتماعی میبینید دستکاری شدهاند. این احساسات می تواند باعث شوند احساس نا امنی و نارضایتی در مورد ظاهر یا جریان زندگی تانداشته باشید. ما میدانیم که مردم تمایل دارند در رسانه های اجتماعی ظاهر بهتری از خود نشان دهند و این تمایل می تواند به احساس نا امنی و نارضایتی در مورد ظاهر یا جریان زندگی منجر شود

 ارتقاء سلامت روان: اقدامات لازم

ارتقاء سلامت روان باید در سیاستها و برنامه های دولتی و غیردولتی قرار گیرد. علاوه بر بخش بهداشت، مشارکت بخشهای آموزش، کار، قانونگذاری، حملونقل، محیطزیست، مسکن و رفاه ضروری است. هر حکومتی موظف است نسبت به تامین حقوق اولیه و نیازهای روانی شهروندان خود بکوشد و اقداماتی مدون و با برنامهریزی مشخص را جهت ارتقای سلامت روانِ افراد جامعه انجام دهد. سیاستهای ملی سلامت روان باید هم به اختلالات روانی و هم به مسائل وسیعتری که باعث ارتقاء سلامت روان می شود توجه داشته باشد

خاتمه کلام و جمع بندی

مریم فرجی روانشناس و مشاور خانواده در ادامه این مطلب آورده است رسانه ها بر سلامت روان تأثیر می گذارند و این تأثیر به شدت قابل توجه است. سواد رسانه ای و آگاهی از تأثیرات رسانه ها بر سلامت روان می تواند به جلوگیری از آسیب ها و ارتقاء سلامت روان کمک کند. بنابراین، ضروری است که ما به این مسئله توجه کنیم و اقدامات لازم را برای ارتقاء سلامت روان انجام دهیم.

نویسنده: مریم فرجی روانشناس و مشاور خانواده

دیدگاه خود را درج کنید