رژیم غذایی
یک مطالعه نشان داده است که افزایش سطح اسیدهای چرب امگا-3 در خون می تواند خطر مرگ زودرس را مانند ترک سیگار کاهش دهد، که معادل اضافه کردن 4.7 سال به زندگی است.
اسیدهای چرب امگا 3 به دلیل اثرات مفیدشان برای سلامتی شناخته شده اند، بنابراین انجمن قلب آمریکا خوردن ماهی های چرب مانند قزل آلا، سالمون، ساردین و آنچوی را دو بار در هفته توصیه می کند.
برای این مطالعه، محققان از تست شاخص امگا 3 برای اندازهگیری محتوای EPA و DHA در گلبولهای قرمز خون (RBC) استفاده کردند که راهی عالی برای پیشبینی خطر مرگ به هر علتی است.
آنها دادههای حاصل از مطالعه گروهی فرامینگهام را تجزیه و تحلیل کردند، که ساکنان ماساچوست در ایالات متحده را بیش از 11 سال ردیابی کرده است.
دکتر آلیکس سالا ویلا، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت:
وجود سطوح بالاتر این اسیدها در خون، در نتیجه گنجاندن منظم ماهی های چرب در رژیم غذایی، امید به زندگی را تقریباً پنج سال افزایش می دهد.
سیگاری بودن 4.7 سال از امید به زندگی شما کم می کند، همان مقداری که اگر سطح اسیدهای امگا 3 در خونتان زیاد باشد، افزایش می یابد.
این مطالعه سطوح اسیدهای چرب RBC را با عوامل خطر استاندارد بیماری قلبی عروقی (CVD) در پیشبینی مرگ زودرس مقایسه کرد.
برخی از عوامل خطر شناخته شده عبارتند از: سن، کلسترول تام، فشار خون بالا و سیگار کشیدن.
نتایج نشان می دهد که چهار نوع اسید چرب از جمله امگا 3 پیش بینی کننده بهتری برای خطر مرگ و میر هستند.
دو مورد از این پیشبینیکنندهها متعلق به اسیدهای چرب اشباع هستند که اغلب با خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مرتبط بودهاند، اما در این مطالعه با عمر طولانیتر مرتبط هستند.
یک رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا-3 باعث بهبود محتوای ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) در گلبول های قرمز (گلبول های قرمز) می شود که منجر به افزایش طول عمر انسان به مدت نزدیک به 5 سال می شود.
دکتر سالا ویلا گفت:
«این موضوع چیزی را که اخیراً میبینیم تأیید میکند، همه اسیدهای چرب اشباع شده لزوماً بد نیستند.»
مقدار صحیح اسیدهای چرب رژیم غذایی ممکن است به طور قابل توجهی به سلامت فرد کمک کند.
دکتر سالا ویلا افزود:
“آنچه که ما پیدا کرده ایم ناچیز نیست.
این ایده را تقویت می کند که تغییرات کوچک در رژیم غذایی در جهت درست می تواند تأثیر بسیار قوی تر از آنچه ما فکر می کنیم داشته باشد، و برای ایجاد این تغییرات هیچ وقت دیر یا زود نیست.
این مطالعه در مجله آمریکایی تغذیه بالینی (مک برنی و همکاران، 2021) منتشر شد.
برای مطالعه در رابطه با کاهش COVID با رژیم غذایی سالم کلیک کنید.