سلول تی و ایجاد مصونیت تا ۶ ماه بعد از ابتلا به کرونا
سلول T نوعی گلبول قرمز به شمار میرود که قسمتی از سیستم ایمنی به شمار میرود. این سلولها وظیفه دارندبا هر نوع بیماری از جمله کرونا به انتی بادی کمک رسانی کند. طی تحقیقات به عمل آمده که به روی 100 کادر درمانی که کرونا مثبت بودهاند، انجام شده به این موضوع دست یافتند که این افراد زیادی به بتری در بیمارستان ندارند.
محققان هر ماه از شرکت کنندگان نمونه خون دریافت کردند تا آنتیبادی را اندازه بگیرند. پس از ۶ ماه، برای اندازهگیری سلول T نمونه خون دریافت کردند. (سلول تی نوعی گلبول سفید و بخشی از سیستم ایمنی است. این سلولها در مبارزه با هر نوع بیماری، نه فقط ویروس کرونا، به آنتیبادی کمک میکنند. آزمایش سلول تی برای شمارش این سلولها کاربرد دارد.)
واکنش سلول تی طولانیتر از واکنش آنتی بادی است که میتواند تاثیر چشمگیری روی تهیهی واکسن کرونا و تحقیقات در زمینهی ایمنی داشته باشد
طبق اخبار منتشر شده: «بعد از گذشت ۶ ماه از ابتلا به SARS-CoV-2، واکنش سلول تی در تمام افراد وجود داشت. این امر نشان میدهد حافظهی سلولی نسبت به ویروس حداقل تا ۶ ماه ادامه دارد.»
درمقابل، به نظر میرسد آنتی بادی تا این مدت دوام نمیآورد. شواهد تحقیق جدیدی در بریتانیا که روی ۳۶۵ هزار نفر انجام شد نشان میدهد آنتی بادی ویروس کرونا بعد از ۳ ماه از بین خواهد رفت.
به گفتهی دانشمندان، یافتهها درمورد سلول T روی تهیهی واکسن کرونا تاثیر میگذارد.
حافظهی سلولی سلول تی نسبت به ویروس کرونا حداقل تا ۶ ماه ادامه دارد.
از ویروس کرونا و سلول تی، تا واکسن کرونا
پرفسور فیونا وات، رئیس اجرایی انجمن تحقیقات پزشکی، میگوید: « این خبر امیدوارکننده است. اگر ابتلای طبیعی به ویروس میتواند واکنش قوی سلول تی را تحریک کند، پس یعنی واکسن کرونا هم میتواند همین کار را انجام دهد.»
به گفتهی شامز لادهانی، مشاور اپیدمیولوژی در سازمان سلامت عمومی انگلستان، : «ایمنی سلولی قطعهی پیچیده اما بسیار قابل توجه پازل کووید-۱۹ است و لازم است تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود. با این حال، نتایج اولیه حاکی از این است که واکنش سلول تی طولانیتر از واکنش آنتی بادی است که میتواند تاثیر چشمگیری روی تهیهی واکسن کرونا و تحقیقات در زمینهی ایمنی داشته باشد.»
یک کشف مهم دیگر درمورد سلول تی این است که واکنش سلول تی در افراد دچار علائم ۵۰% بیشتر از کسانی بود که هیچ علامتی نداشتند.
پرفسور پاول ماس، رئیس اتحادیهی ایمن شناسی ویروس از دانشگاه برمینگام، میگوید: «جالب است که در حال حاضر شواهد نشان میدهد ایمنی سلولی در کسانی که دچار علامت شدند قویتر از موارد بدون علامت است. لازم است تحقیقات بیشتری انجام دهیم تا ببینیم آیا افراد دچار علامت در آینده مصونیت بیشتری دربرابر ویروس دارند یا خیر.»
واکنش سلول تی در افراد دچار علائم کرونا ۵۰% بیشتر از کسانی بود که هیچ علامتی نداشتند.
هدف محققان از این تحقیق اشاره به سوال همیشگی پاندمی است: آیا ابتلا به ویروس باعث ایجاد نوعی مصونیت دربرابر ابتلای مجدد میشود؟ تا به حال، جواب کامل و قطعی برای این سوال به دست نیامده است.
منبع: ترچمهای از گزارش webmd
پرسشنامه اضطراب کرونا در اعتباریابی مقدماتی از اعتبار و روایی مطلوبی برخوردار است و می توان از آن به عنوان یک ابزار علمی و معتبر برای سنجش اضطراب کرونا ویروس استفاده نمود.