علائم و تغییرات مادرو جنین در هفته سی و چهارم
در سی و چهارمین هفته از بارداری، به زایمان نزدیک میشوید که این نزدیکی باعث افزایش عاطفه بین مادر و جنین میشود. ارتباط عاطفی که با فرزند خود برقرار میکنید، باعث میشود تا سختی این دوران را حس نکنید. مادران برای فرزند خود لالایی میخوانند و با او صحبت میکنند. زمانی که جنین صدای شما را میشنود به دلیل رشد سیستم شنوایی صداها را میشنود و آرام میگیرد. علائم این هفته تقریبا همان علائم شایع هفتههای قبل ولی با شدت بیشتری است که اتفاق میافتد.
در ادامه به اصلی و مهمترین علائم و تغییرات مادر و جنین در هفته سی و چهارم اشاره میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر همراه ما باشید.
احساس درد و فشار در ناحیه شکم
با آمدن جنین به قسمت پایینی رحم، برای تولد حاضر میشود و بر اساس همین اتفاق، به شکم و رحم فشار زیادی را وارد میکند که همین مسئله تکرر ادرار را به همراه دارد.
احساس خستگی زیاد
با رشد جنین وزن شما نیز افزایش پیدا میکند و باعث سنگینی وزن میشود. در این هنگام شما خستگی زیادی را تجربه میکنید به خصوص اگر دوقلو باردار هستید.
افزایش انقباضات رحمی
انقباضات رحمی در هفته های آخر طبیعی میباشد. ولی در این هفته، اگر هر کدام از انقباضات در یک ساعت بیشتر از یک بار و با خونریزی، کمردرد و ترشحات آبکی همراه باشد، خطر زایمان زودرس را هشدار میدهد. برای بررسی علائم به وجود آمده حتما به پزشک مراجعه کنید.
تورم انگشتان و مچ پا
تورم در پاها و انگشتان در این هفته شایع است و اصلا جای نگرانی نیست. برای جلوگیری از این حس ناخوشایند، زمان نشستن تلاش کنید و پای خود را تکان دهید. بیحرکت ماندن و نشستنهای طولانی باعث این ورم در قسمت پا میشود.
تاری دید
مشکلات خواب و بالا رفتن ترشحات بدن همچنین تغییرات و نوسانات هورمونی، باعث بروز تاری دید در شما میشود که طبیعی بوده و جای نگرانی نیست. اما اگر علاوه بر تاری دید، به سردردهای مکرر، ورم شدید و بالارفتن غیرمنتظره وزن دچار شدید، هشدار افزایش فشارخون و پره اکلامیسی را میدهد مراجعه به پزشک الزامیست.
یبوست
داشتن یبوست در هفته سی و چهارم مشکل غیرمعمولی نیست و بسیاری از بانوان آن را تجربه میکنند. برای اینکه بتوانید این وضعیت را بهبود ببخشید تلاش کنید تا در طول روز پیاده روی داشته باشید، غذاهای سرشار از فیبر نظیر سبزیجات دارای برگ سبز را بیشتر مصرف کنید و آب بیشتری بنوشید. رعایت این دستورالعملها به حرکات رودهای شما کمک کرده و یبوست را کاهش میدهد.
بواسیر
فشار وارد شده توسط جنین به لگن بواسیر و یبوست را به همراه دارد. در وضعیت بدون حرکت نمانید و تحرک داشته باشید. توصیه هایی که در خصوص یبوست بیان شد را اجرا کنید تا از مشکل بواسیر جلوگیری کنید.
تغییرات جنین
با بزرگتر شدن جنین بیشتر فضای رحم شما اشغال شده و در نتیجه کودک دیگر نمیتواند مانند قبل آزادانه حرکت کند. به همین خاطر شما متوجه کندتر شدن حرکات او میشوید. با این حال فرزندتان همچنان فعال خواهد بود و شما متوجه تکان خوردنهای او در شکم میشوید. هرچقدر که زمان زایمان نزدیکتر میشود، جنین به پایین رحم نزدیکتر شده و فشار بیشتری به لگن وارد میکند.
در واقع او با این کار به شما نشان میدهد که برای تولد آماده است و میتواند از کانال زایمان عبور کند. با انجام سونوگرافی در این هفته احتمالاً خواهید دید که کودک اکنون روی سر خود ایستاده و در وضعیت برعکس قرار دارد. این کار به او کمک میکند که در زایمان طبیعی راحتتر بیرون بیاید و زایمان به سهولت بیشتری انجام شود.
اندازه جنین
فرزند شما بیش از دو کیلوگرم وزن دارد و قد او نیز احتمالاً در حدود 45 سانتی متر خواهد بود.