نماد سایت مجله روانشناسی رابینیا

دلایل بی حوصلگی شدید و راهکارهای مقابله با آن

  • بی حوصلگی شدید

    بی حوصلگی در جامعه ی ما رواج دارد. احساس خستگی و کمبود انرژی، در طول روز توسط افراد زیادی تجربه می شود. مخصوصا در این روز ها به دلیل شیوع ویروس کرونا، در قرنطینه، همه مردم بی حوصلگی شدید را تجربه می کنند.

    بی حوصلگی را بشناسیم!

    اول از همه، باید بدانیم معنی اصلی بی حوصلگی چیست تا درمان تنبلی را شروع کنیم. وقتی از کاری که انجام می دهیم راضی نیستیم یا به آن علاقه ای نداریم، دچار احساس خستگی و کمبود انرژی می شویم. هنگامی که انرژی خوبی داریم هم ممکن است دچار بی حوصلگی شدید شویم. چون ممکن است شرایطی برای تخلیه ی انرژی مان وجود نداشته باشد و ما این انرژی را در خودمان حبس کنیم. حتی ممکن است هنگامی که برای تمرکز روی کاری به مشکل بر می خوریم هم به این حس دچار شویم.

    این احساس بین کودکان و بالغین مشترک است. این حس می تواند بخاطر افکار ما باشد؛ افکاری که آنهارا دوست نداریم و با آنها راحت نیستیم.

    نا امیدی

    یکی از دلایل خستگی و بی حالی روزانه نا امیدی است. نا امیدی می تواند به مشکلات بزرگتری مثل افسردگی ختم شود. برای خلاصی از نا امیدی، راه هایی وجود دارد.

    اگر فکر می کنید هرگز  احساس بیچارگی در شما متوقف نمی شود، شما وارد چرخه ی منفی نا امیدی شده اید. چون در این صورت،اعمالتان نیز مانند افکارتان می شود. فکر و عملتان یکدیگر را تقویت می کنند و حس نا امیدی شما هرروز قوی تر و قوی تر می شود. پس هیچ وقت فکر نکنید که همیشه درمانده می مانید.

    سطح توقعات خود را پایین بیاورید. ما هرگز مخالف این نیستیم که انسان باید آرزوهای بزرگ داشته باشد و بزرگ فکر کند. اما این بزرگ شدن، یک فرایند است. یعنی شما از همان ابتدا بزرگ نیستید، بلکه در طول زمان بزرگ می شوید. پس از توقعات و آرزوهای کوچک شروع کنید و سپس به چیز های بزرگ تر فکر کنید.

     

     

    چرخه بی حوصلگی

    بیشتر افراد، وقتی بی حوصلگی شدید به سراغشان می آید، خودشان را سرزنش می کنند. ما در کتاب ها خوانده ایم یا در کلاس های موفقیت شنیده ایم که باید پر انرژی باشیم، حس خوب داشته باشیم و با اندیشه مثبت به فرداها فکر کنیم، و لبخند بزنیم! اما وقتی مشاهده می کنیم که این حس و حال را نداریم و کاملا حالمان گرفته است ناراحت می شویم.

    ناراحتی و بی حوصلگی، در طول زندگی، در یک چرخه بی پایان یکدیگر را تقویت می کنند.برای اینکه از این چرخه رهایی یابیم باید از شرایط خود آگاه شویم.

    همه ما میدانیم که خوشحالی، همیشگی نیست. در اصل هیچ چیز در دنیا همیشگی نیست. در نتیجه بی حوصلگی هم همیشگی نیست.

    شرایط جسمانی

    بدون شک، شرایط جسمانی بدن می تواند بر حس و حال ما تاثیر بگذارد. برای مثال یکی از دلایل بی حوصلگی در زنان  عادت ماهیانه آن ها است. در چنین شرایطی، تنها راه چاره صبر کردن است.

    تغذیه نیز بر احساس ما تاثیر می گذارد. برای داشتن تغذیه ی درست، باید از یک متخصص تغذیه کمک بگیرید. همچنین اپلیکیشن هایی برای موبایل وجود دارد که می تواند شما را راهنمایی کند.

    احتیاج به تنوع

    بعضی از افراد، برای داشتن حس بی حوصلگی مستعد تر از بقیه هستند. کسانی که احتیاج شدیدی به تازگی، هیجان و تنوع دارند، بیشتر از بقیه دچار بی حوصلگی می شوند. این احتیاج به محرک بیرونی می تواند به خوبی بیان کند که چرا برون گراها بیشتر از درون گراها دچار بی حوصلگی می شوند.

    معمولا به چنین اشخاصی توصیه می شود که مدیتیشن و ذهن آگاهی انجام دهند تا بتوانند بر ذهنشان تسلط پیدا کنند و خستگی خودشان را بهبود دهند.

    حس ناتوانی در برابر وظایف

    هرکسی در هر خانواده خود وظیفه ای دارد. اعضای خانواده، اگر به خانواده اهمیت بدهند، می دانند که این وظایف باید به خوبی انجام شود. اما زمانی که تعداد این وظایف زیاد می شود، یا انجام دادنشان سخت می شود، حس ناتوانی به سراغ آنها می آید. حس ناتوانی با بی حوصلگی تشکیل یک چرخه می دهند که هر کدام دیگری را تقویت می کند.

     

     

    سخن آخر در غلبه بر بی حوصلگی

    بی حوصلگی شدید می تواند دلایل زیادی داشته باشد. احساس خستگی و کمبود انرژی می تواند روی عملکرد روزانه ی ما و تصمیم هایی که می گیریم تاثیر بزرگی بگذارد. دلایل خستگی و بی حالی روزانه می تواند هرچیزی باشد، مطمئنا باید برای آن چاره ای اندیشید. انسان بدون انرژی در انجام کارهایش با مشکل روبرو می شود.

    همچنین ما می توانیم به دوستانمان هم برای غلبه بر این حس کمک کنیم. گاهی یک پیام احوال پرسی ساده یا یک هدیه ی هرچند کوچک می تواند روحیه ی یکی از دوستانمان را بهبود دهد.

    خود ما هم می توانیم از دوستانمان کمک بگیریم تا بی حوصلگی را کنار بگذاریم. با آن ها تماس بگیریم و چند کلمه ای را با هم صحبت کنیم. مطمئنا بهترین هم صحبت برای هرکسی، دوستان خوب است.

    باید بدانید که همیشه نمی توانید خوشحال باشید و اینکه گاهی احساس منفی داشته باشید، چیز عجیبی نیست و لازم نیست خودتان را برای آن سرزنش کنید. هرچه باشد، زندگی همین است.

     

     

    برای مطالعه مقاله های بیشتر وارد وبلاگ رابینیا شوید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل