نماد سایت مجله روانشناسی رابینیا

5 راهکار عاقلانه برای مدیریت رابطه عاشقانه

مدیریت رابطه عاشقانه
  • مدیریت رابطه عاشقانه

    آیا شما هم فکر می‌کنید عاشقی، یعنی دنیایی مثل دنیای عاشقانه رومئو و ژولیت که در آن زوج ها فقط به یکدیگر محبت می‌کنند و عشق بی‌نهایت آنها باعث می‌شود که زندگی بهشتی، مداوم و شاد داشته باشند؟! خب باید به شما بگویم که سخت در اشتاه هستید زیرا هیچ‌وقت شادی و زندگی مطلوب بدون تلاش به دست نمی‌آید.

    هیچ زوجی بدون درک متقابل و تلاش نمی‌تواند زندگی خوب و مطلوبی برای خود داشته باشند. رابطه عاشقانه مثل گل حساس است و نیاز به مراقبت و رسیدگی دارد. اگر به خوبی مواظب این گل نباشید، پژمرده شده و از بین می‌رود. پس حواستان را جمع کنید و با ما تیم حرفه‌ای رابینیا همراه باشید تا از روش‌هایی برای مدیریت این روابط برایتان بگوییم:

    1. عشقتان را ابراز کنید!

    عشق نیاز به ابراز دارد. اما توجه داشته باشید که شیوه ابراز برای هر فردی متفاوت است. باید ببینید که معشوق شما چطور و چگونه از ابراز عشق‌تان خوشحال می‌شود. بعضی از افراد معتقدند که یارشان را دوست دارند و این حس درونی است و دیگر نیازی نیست که هر روز بلند بلند آن را جار بزنند. چنین تفکری به شدت اشتباه است. رابطه عاشقانه بسیار حساس است و باید تنوع و محبت در آن وجود داشته باشد.

    یعنی شما به روش‌های مختلف باید عشق خود را به همسرتان ابراز کنید و نشان دهید که در قلب‌تان، محبتی جدی وجود دارد. از قدیم گفته اند که محبت باید اثری داشته باشد. یعنی اینکه اگر شما کسی را در دل دوست دارید اما نشانه‌ای از این عشق و خواستن در رفتارتان یا کلام‌تان بروز نکند، تمام عشق و محبتتان بیهوده است.

    2. درک متقابل، شاه کلید معمای رابطه عاشقانه!

    درک متقابل، کلید حل معمای عشق است. اگر دوست دارید که مدیریت روابط عاشقانه خود را به درستی پیش ببرید، باید درک درستی از طرف مقابل‌تان داشته باشید. همیشه در هر بحث و اختلاف نظری، خودتان را جای او بگذارید و ببینید که چه حس و حالی دارد و احتمالا در ذهنش چه می‌گذرد. درک کردن دیگری باعث می‌شود که با حساسیت‌ها، خواسته‌ها و نیازهایش بیشتر آشنا شوید و در نتیجه نیازی به درگیری و مرافعه برای رفع مسائل وجود نخواهد داشت.

    برای مطالعه مقاله برخورد با همسر مرافعه‌گر در رابینیا کلیک کنید.

    خودخواهی، یکی از اصلی ترین آفاتِ از بین رفتن رابطه عاشقانه افراد است. از خودخواهی‌های خود در رابطه کم کنید و بپذیرید که قرار است، مسیر زندگی‌تان را با یار و شریک‌تان با هم طی کنید. همه چیز در یک همکاری گروهی معنا پیدا می‌کند و جنگیدن برای کسب منافع دونفره در این زندگی معنا دارد. اگر قرار باشد که در یک رابطه عاشقانه، فقط یک‌سویه به هر مساله‌ای نگاه کنید و در درجه نخست، فقط خودتان را به خاطر بیاورید یعنی مشکل اساسی در رابطه‌تان وجود دارد و درک متقابلی در کار نیست.

    3. پشتیبانی و حمایت یک اصل مهم است!

    مدیریت روابط عاشقانه مستلزم حمایت و پشتیبانی از طرف مقابل است. باید بدانید که شما علاوه بر رابطه عاشقانه و عاطفی خود، یک زندگی مستقل و انفرادی هم دارید که باید در آن فردیت‌تان را به خوبی حفظ کنید. پس چنین حقی را برای طرف مقابل‌تان هم در نظر بگیرید و در تصمیم‌های شخصی‌اش از او حمایت و پشتیبانی کنید.

    زمانی می‌توانید ادعای عاشقی داشته باشید که به خواسته‌ها و تصمیمات شخصی طرف مقابل‌تان احترام بگذارید و او را در هر مرحله‌ای از زندگی‌اش پشتیبانی و حمایت کنید. در راستای حفظ فردیت، فراموش نکنید که هم شما و هم یارتان نیازمند داشتن زمان‌هایی برای تنها ماندن هستید. پس خلوتی برای خود داشته باشید تا در ورای روابط عاشقانه خود به زندگی فردی و رشد آن بپردازید.

     

     

    4. دلخوشی های کوچک ایجاد کنید!

    دلخوشی‌های کوچک برای زندگی و روابط عاشقانه خود به وجود بیاورید. برای مثال، به علایق هم توجه کنید. لازم نیست برای ابراز عشق و محبت‌تان به هم کادوهای گران‌قیمت بخرید و به قول امروزی‌ها در فضایی لاکچری، روابط عاشقانه خود را مدیریت کنید. بلکه باید با دلخوشی‌های کوچک و توجه و دقتی که نشان از عشق عمیق‌تان دارد، دل یارتان را گرم کنید. مثلا یک شاخه گلی که مورد علاقه اوست یا یک هدیه کوچک که نشان از توجه‌تان به حرف‌های طرف مقابل دارد به راحتی می‌تواند، زندگی و روابط عاشقانه شما را دگرگون و رنگارنگ کند.

    دلخوشی‌های کوچک را شناسایی کنید و قدر آنها را بدانید. همین‎که یادتان باشد، یارتان مثلا چای را داغ داغ دوست دارد و زمانی که از سرکار به منزل برمی‌گردد برای او چای داغ داغ بیاورید، نوعی دلخوشی کوچک را به نمایش گذاشته‌اید. به عنوان دو فرد که قرار است، زندگی خود را در مسیری مشترک سپری کنند، به هم اهمیت بدهید، قوت قلب یکدیگر باشید و از هر فرصتی برای احیای و تقویت روابط عاشقانه‌تان بهره ببرید.

    5. تحقیر و استهزا را کنار بگذارید!

    هیچ‌گاه نباید تحقیر و استهزا را به زندگی دونفره‌تان وارد کنید. حتی در قالب شوخی هم هیچ لزومی به این کارها نیست. تحقیر و مسخره کردن یکدیگر موجب می‌شود تا حریم‌ها میان شما و یارتان از بین برود. زمانی که احترام در رابطه‌ای وجود نداشته باشد، کنترل آن بسیار دشوار می‌شود. احترام بسیار مهم و از ارکان اساسی مدیریت روابط عاشقانه است.

    پس دور و بر شوخی‌هایی که باعث پاره شدنِ پرده حرمت می‌شود به هیچ‌وجه نچرخید. این کار اشتباه است و شاید در ظاهر چندان مشکل‌آفرین به نظر نرسد اما در واقع، پایه‌های یک رابطه را تخریب خواهد کرد. مسخره کردن و تحقیر، باعث می‌شود که هم شما از چشم یارتان بیفتید و او هم از چشم شما. هیچ‌کس دوست ندارد که مرکز و سیبلی برای شلیک احساسات بد دیگری باشد. پس محترمانه و مودبانه با یارتان ارتباط برقرار کنید.

    چکیده کلام

    همان‌طور که گفتیم، مدیریت روابط عاشقانه باید به شکلی عاقلانه پیش رود. اینکه شخصی دیگر را از دل و جان دوست بدارید برای ساختن یک زندگی شاد و بهره‌ور کافی نیست. بلکه باید با شناخت خود و طرف مقابل‌تان دقیقا به پیچ و خم‌های جاده زندگی یکدیگر مسلط شوید و با درکی که نسبت به اوضاع پیدا می‌کنید، مدیریت روابط عاشقانه را در دست بگیرید. زندگی یعنی تلاش؛ تلاش برای شادی، تلاش برای رضایت و برای همه چیز. از آنجا که عشق و عاشقی هم بخش مهم و بزرگی از زندگی هر فرد را تشکیل می‌دهد باید با تلاش و کوشش، آن را در زندگی‌تان مدیریت کنید.

    برای مطالعه مقاله های عزت‌نفس و اعتماد به‌ نفس در رابطه عاشقانه کلیک کنید.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل