نماد سایت مجله روانشناسی رابینیا

مشکلات و آسیب های بارداری در سن بالا

  • مشکلات و آسیب های بارداری در سن بالا

    با افزایش سن و بالا رفتن مشغله کاری زوجین خیلی دیر به یاد بارداری و فرزند آوردن می‌کنند. زمانی که در سنین بالا باردار می‌شوید به جز خطراتی که به مادر و فرزند وارد می‌شود، اختلاف سنی پدرومادر با فرزند هم رخ می‌دهد که بسیار مهم است. با افزایش سن پدر و مادر حوصله قدیم را ندارند و با فرزند خود به شکل دیگری برخورد می‌کنند. همین باعث تاثیرات منفی زیادی به روی کودک می‌شود. با پیشرفت علم پزشکی، بسیاری از افراد که توانایی بارداری را نداشتند این امکان را پیدا کرده‌اند. ولی در سنسن بالا احتمال تولد فرزند با مشکل بسیار شایع است. با دانستن در خصوص مشکلات بارداری در سنین بالا بارداری بهتر و کم خطرتری را تجربه کنید.

    بارداری بعد از 35 سالگی

    وضعیت سلامتی جسمی مادر در کاهش خطرات بارداری بسیار اهمیت زیادی دارد. برخی زنان با وجود سن بالا از سلامت جسمی کاملی برخوردارند. مثلا زنی 39 ساله مانند یک زن 24 ساله فرزندی سالم را به دنیا می‌آورد. سلامت و سابقه بیماری در زنان عاملی موثرتر از سن در بارداری است

    بارداری در سن بالا 40 سال

    بارداری در سن بالای 40 سال برای مادر خطراتی را برای هردو به همراه دارد. از جمله مشکلات بارداری در سن بالا می‌توان به سندروم داون، مرده زایی، حاملگی خارج رحم و…  اشاره کرد. ولی شاهد زایمان‌های بدون دردسر و تولد فرزندان سالم در بین زنان بالای 40 سال هم بوده‌ایم. اختلاف سنی با فرزندان نیز یکی دیگر از مسائل مرتبط با بارداری در سن بالا است. در هر صورت کودکانی که والدین مسن تری دارند از مزایایی برخورداند. این والدین معمولا زمان بیشتری را با فرزندانشان سپری می‌کنند. منابع و امکانات بهتری برای برآورده کردن نیازها و خواسته‌های فرزندشان در اختیار دارند و همچنین صبر و حوصله بیشتری برای حل معضلات فرزندانشان از خود نشان می‌دهند.

    خطرات بارداری در سن بالا

    در ادامه به برخی از خطرات بارداری در سنین بالا را برای شما بیان می‌کنیم، همراه ما باشید.

    1. دچار شدن به فشار خون بالا

    افزایش فشارخون یکی از عوارضی است که بارداری در سنین بالا اتفاق می‌افتد و بسیار خطرناک است چرا که باعث خفگی نوزاد و مرگ مادر می‌شود. افزایش فشارخون با کاهش عملکرد ارگان‌هایی نظیر کبد و کلیه می‌تواند وضعیت پزشکی خطرناکی را ایجاد کند که به آن پره اکلامپسی گفته می‌شود. برای جلوگیری از این عارضه، فشارخون خود را مرتبا کنترل کنید و در صورت داشتن علائمی همچون: مشکلات بینایی، ورم ناگهانی بدن و سردردهای شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.

    2. سقط جنین و مرده زایی

    مرده زایی و سقط جنین در زنانی که در سن بالا باردار شده‌اند بسیار شایع تر است. افزایش سن مادر و مرده زایی و سقط جنین رابطه مستقیمی دارد.

    3. بروز نقایص مادرزادی

    نقایص مادرزادی از دیگر خطراتی است که در بارداری در سن بالا دیده می‌شود. از جمله نقص‌هایی که می‌توان به آن اشاره کرد سندروم داون است. نوزادانی که با مشکلات حین تولد به دنیا می‌آیند هم از لحاظ ذهنی و هم از لحاظ جسمی دچار اختلال می‌شوند و در سیستم رشدی با مشکل مواجه می‌شوند.

    4. دیابت دوران بارداری

    از دیگر عوامل خطرناک در بارداری در سنین بالا، دیابت است. اگرچه دیابت بارداری معمولا در بیشتر زنان باردار رخ می‌دهد ولی در زنان سن بالا شایع‌تر و خطرناک‌تر است. از این رو باید قبل از بارداری میزان قندخون را بررسی کنید تا در بارداری به مشکلی برخورد نکنید. عدم کنترل قندخون در بارداری خطرات زیادی از جمله: آسیب به سیستم اعصاب و بینایی و پارگی رگ‌های خونی و… اشاره کرد.

    5. زایمان زودرس

    طبق بررسی های به دست آمده، زنان سن بالایی که باردار می‌شوند بیشتر در معرض زایمان زودرس قرار می‌گیرند. زمانی که نوزاد زودتر از 37 هفته به دنیا می‌آید زایمان زودرس رخ داده و جنین نارس به دنیا می‌آید. کودکانی که زودتر از موعد و به طور نارس متولد می‌شوند نسبت به سایر کودکان در طول عمر خود بیشتر با مشکلات سلامتی رو به رو می‌شوند.

     

     

    اقدامات مؤثر برای کاهش خطرهای بارداری در سن بالا

    در مواردی هم زنانی بالای 35 سال بدون هیچ مشکلی باردار می‌شوند و فرزند سالمی را به دنیا می‌آورند. این مسئله به مراقبت‌های قبل از بارداری مربوط می‌شود که تا چه اندازه بدن آمادگی داشته باشد. برای بارداری بی دردسر و تولد فرزندی سالم تا آخر همراه ما باشید.

    1. داشتن وعده‌های غذایی سالم

    در دوران بارداری شما به مقدار زیادی ویتامین D، کلسیم، فولیک اسید و دیگر مواد معدنی نیاز دارید. طبق تحقیقات به دست آمده، مصرف فولیک اسید خطر ابتلای جنین به نقایص مادرزادی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. هم در مراقبت های قبل از بارداری و هم در دوران بارداری از غذاهای مقوی و مواد معدنی استفاده کنید.

    2. خودداری از مصرف مواد مضر

    در طول دوران بارداری، از مصرف هرگونه دخانیات، مواد مخدر و مشروبات الکلی خودداری کنید. بسیاری از داروها در دوران حاملگی ممنوع است و در صورت مصرف ممکن است جنین دچار نقص می‌شود. به جز بارداری، در دوران شیردهی نیز ممنوعیت مصرف دارو وجود دارد که در صورت تمایل می‌توانید مطالعه کنید.

    3. مراقبت در زمینه افزایش وزن

    افزایش وزن در مادرانی که در سنین بالا باردار می‌شوند، سلامت جنین و مادر را به خطر می‌اندازد. پس قبل از اقدام به بارداری به تناسب اندام خود دقت کنید و در صورت اضافه وزن، ابتدا وزن خود را تنظیم کرده و سپس باردار شوید. در طول دوران بارداری نیز برای کنترل وزن تحت نظر پزشک باشید.

    4. فعال بودن در حین بارداری

    برخی از زنان با بارداری به طور تمامی فعالیت های خود را کنسل می‌کنند و فقط می‌خوابند. در دوران بارداری فعالیت بدنی خود را کاهش ندهید و به ورزش های ملایم بپردازید. با انجام ورزش سطح انرژی شما بالا رفته و سلامتی شما افزایش پیدا می‌کند همین مورد باعث می‌شود تا زایمان راحت‌تری داشته باشید.

    5. انجام تست‌های ژنتیکی

    برای اینکه مطمئن شوید فرزند آینده شما دچار مشکلات مادرزادی و کروموزومی نمی‌شود، تست ها و آزمایشات متعددی مثل DNA را انجام دهید. برای لزومم این آزمایشات به پزشک مراجعه کنید.

    افزایش سن زنان و کاهش احتمال بارداری

    علت زیادی بر توانایی زنان در بارداری تاثیر می‌گذارد. مشکلات سلامتی که در سنین بالا ایجاد می‌شود، شانس بارداری زنان را کاهش می‌دهد. اما مهم ترین دلایل کاهش توانایی زنان در بارداری عبارتند از:

    مشکلات بارداری هر کدام از زوجین

    برخی از بیماری‌ها با افزایش سن پرخطرتر می‌شوند. بیماری هایی نظیر فشارخون و دیابت در بارداری افزایش پیدا کرده و  بارداری را سخت‌تر می‌کند. قبل از بارداری از سلامت جسمی خود مطمئن شوید و آزمایشات لازم را انجام دهید. مراقبت‌های قبل از بارداری باعث می‌شود که در دوران بارداری مشکلات کمتری داشته باشید.

    بارداری راحت تر در سن بالا

    با توجه به افزایش سن‌تان ممكن است تغییراتی که در اثر بارداری ایجاد می‌شود برای شما مشخص‌تر باشند. مثلا وزن بیشتری اضافه کنید، خطوطی بر پوست‌تان ظاهر شود، پوست‌تان بعد از زایمان شل‌تر شده، سینه‌ها سفتی قبل را نداشته باشند و احساس کنید قدرت عضلاتتان نیز تحلیل رفته است. در مقابل این تغییرات شما می‌توانید با تغییر سبک زندگی، تغذیه و ورزش مناسب انرژی و سلامت جسمانی خود را نزدیک به وضعیت قبل از بارداری برگردانید. خستگی و بی حالی در بارداری بین تمام زنان شایع است که برای مقابله با آن نیاز به استراحت دارید.

    تاثیر سن پدر در بارداری

    طبق تحقیقات به دست آمده، مردانی که در سن 55 به بالا صاحب فرزند می‌شوند، دارای فرزندانی با مشکل سندوم داون می‌شوند. ولی این نکته هم قابل ذکر است که بالا بودن سن مادر در مقایسه با سن پدر خطرناک‌تر است. بهترین سن برای مردان برای بچه دار شدن زیر 45 سال است. هرچند این نظر بسیار مورد تایید نیست. قبل از بچه دار شدن برنامه ریزی  در این خصوص از مشکلات زیادی جلوگیری می‌کند.

    سن و توانایی در باروری

    هر چه سن زنان به 40 سالگی نزدیک‌تر می‌شود، توانایی باروری آن‌ها کاهش پیدا می‌کند. به طوری که شانس زنان بالای 35 سال برای بارداری بسیار کم است. زنان در حدود سن 20 تا 24 سال بیشترین توانایی بارداری را دارند، این توانایی در سنین 35 تا 40 سالگی به یک چهارم کاهش می‌یابد. در سنین 40 تا 45 سالگی توانایی بارداری زنان تا 95 درصد کمتر از دهه سوم زندگی (20 تا 30 سالگی) است.

    نکته: اگر در سن بالا 35 سال قصد بارداری داشته باشید، پس از گذشت 6 ماه اقدام برای حاملگی در صورت باردار نشدن به متخصص زنان مراجعه نمایید. زنان زیر سی سال بعد از یک سال اقدام برای بارداری در صورت باردار نشدن باید به متخصص زنان مراجعه نمایند.

    اقدام برای بارداری

    92 درصد زوجین بدون استفاده از قرص های ضدبارداری و رابطه جنسی محافظت نشده، حداکثر پس از 2 سال صاحب فرزند نشده‌اند. هرچه سن مادر بالاتر باشد، احتمال بارداری کاهش پیدا می‌کند. در زنان بالای 35 سال که هیچ بارداری نداشته‌اند، بارداری با سختی ممکن است پیش بیاید. با این وجود با پیشرفت علم در زمینه پزشکی و به وجود آمدن روش‌های متعدد امکان پدر و مادر شدن حتی برای بسیاری از زنان و مردان نابارور نیز وجود دارد.

    باروری مردان

    نظر پزشکان و کارشناسان بر این است که بهتر است مردان پدر شدن خود را به تاخیر نیاندازند. با افزایش سن در مردان اختلالات متعددی مثل مشکل نعوذ، کاهش قدرت اسپرم و پروستات پیدا می‌کنند. همینطور با بالا رفتن سن پدر ارتباط ضعیف‌تری میان او و فرزندش ایجاد می‌شود. بر همین اساس سن ایده ال برای پدر شدن را قبل از 45 سالگی می‌دانند.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    خروج از نسخه موبایل