ترس و فوبیا

ترس از رهاشدگی

چه می شود که طرد و رها می‌شویم؟

  • حقیقت ترس از رهاشدگی

    ترس از طرد شدن یا ترس از رهاشدگی از جمله اختلالات اضطرابی است که فرد ترس شدید، افراطی و مداوم از طرد شدن دارد و به صورت ترس از خیانت کردن، ترس از فراموشی، ترس از مردن افراد یا ناپدید شدن آن‌ها بروز می‌یابد. این نوع ترس تاثیر گسترد‌ه‌ای بر زندگی انسان می‌گذارد و باعث می‌شود که برخی افراد در هنگام مواجهه با این موقعیت‌ها اضطراب بسیاری را تجربه کنند.

    ما در ادامه مطلب قصد داریم به بیان دلایل و درمان ترس از رهاشدگی بپردازیم پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

    طرد شدن به معنای محرومیت از عاطفه و توجه افرادی است که برای ما مهم هستند. زمانی که فردی ترس از طرد شدن دارد، هنوز طردی اتفاق نیفتاده، اما در حال انتظار و رنج کشیدن از طرد شدن است. شاید تا به حال افرادی را دیده‌اید که دائما از طرد شدن شکایت دارند و احساس می‌کنند از کودکی نه پدر و مادر و نه اطرافیان، آن‌ها را دوست ندارند. دلیل این افکار چیست؟ همین افکار عامل بروز اختلالات اضطرابی در فرد هستند که با نگاهی سطحی می‌توان فهمید یک جای کار اشکال دارد.

    برای آگاهی بیشتر در زمینه فوبیا کلیک کنید.

    دلایل ترس از رهاشدگی

    چه می شود که طرد می‌شویم؟ چه مقدار از این طرد از طرف دیگران اتفاق می‌افتد و چه مقدار از آن از طرف ما رخ می‌دهد. در ادامه به بررسی دلایل این نوع ترس می‌پردازیم.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی
    1. عده‌ای را می‌بینیم که همیشه ترس از کنار گذاشته شدن دارند. آن‌ها همواره در روابط عاطفی خود، شریک عاطفی‌شان را چک می‌کنند و دائم نگرانی از این را دارند که مبادا شریکشان آن‌ها را فراموش کند یا به آن‌ها خیانت کند.
    2. دسته‌ای دیگر از افراد در روابطی هستند که در موقعیت طرد شده قرار می‌گیرند و به آن ادامه می‌دهند. زنی را تصور کنید که با مردی خیانت کار در رابطه است و با این که می‌بیند مرد به او خیانت می‌کند اما باز هم به ارتباط با او ادامه می‌دهد.
    3. دسته‌ای دیگر برای طرد نشدن افراد را طرد می‌کنند. بدین صورت که آن‌ها زمانی که صمیمی می‌شوند احساس ترس می‌کنند. این ترس، ترس از طرد شدن است و باعث می‌شود که آن‌ها نتوانند این حالت پریشانی را تحمل کنند و یکباره رابطه‌ای در ظاهر بی‌نقص را بهم بزنند.
    این مطلب را هم ببینید  ترس از پرواز

    رهاشدگی برای همه عذاب آور است

    طرد شدن برای همه ما یکی از بزرگ ترین و ترسناک‌ترین ترس‌های روی زمین است. ما می‌توانیم بد بودن شریک عاطفی خودمان را تحمل کنیم، از خیانت‌های او چشم بپوشیم و منتظر شویم تا او دوستمان داشته باشد اما تحمل طرد و بی‌تفاوتی برای ما دردناک‌تر است. تجربه طرد معمولا برای تمام افراد با مراقب یا مادر اتفاق می‌افتد. توجه مادر یک نیاز و بنیان چیزی است که در ما شکل می‌گیرد که به آن دلبستگی می‌گویند. دلبستگی در کودکان نوع ارتباطات آن‌ها را در آینده ترسیم می‌کند.

    افرادی که به هرشکلی ترس از طرد را به صورت فراگیر در زندگی حس می‌کنند با مسئله دلبستگی درگیر هستند. این درگیری به صورت یک الگو در سرتاسر زندگی فرد ظهور می‌یابد و باعث می‌شود که زندگی و روابط افراد سطح مطلوبی نداشته باشد و همواره درگیر ارتباطات بد شوند. در واقع این الگو با یک پیش فرض شروع می‌شود که من خواستنی نیستم.

    افرادی که این الگو را دارند با محبت بیش از حدشان دیگران را خفه می‌کنند و دائم در تلاش هستند که به اطرافیان‌شان ثابت کنند تا خواستنی‌ هستند. این مسئله تا جایی ادامه پیدا می‌کند که آن‌ها به قدری خود را خوار و کوچک می‌کنند تا بهترین روابط را هم به جهنم تبدیل می‌کنند.

     

    ترس از رهاشدگی

     

    بیماری‌های روانی همراه ترس از رهاشدگی

    افرادی که از طرد شدن می‌ترسند دائما مضطرب هستند. اضطراب آن‌ها با هرچیزی زیادتر می‌شود. آن‌ها سعی می‌کنند با تایید گرفتن از بیرون، خودشان را آرام سازند اما هیچ توجیه و تاییدی از بیرون نمی‌تواند ناآرامی و ناامیدی درون آن‌ها را ساکت کند.

    این مطلب را هم ببینید  ترس از مسابقه

    در نتیجه اضطراب آن‌ها تمامی ندارد و بیشتر می‌شود. آن‌ها درگیر بیماری‌هایی شبیه به وسواس یا اضطراب فراگیر می‌شوند و بدون دلیل خاصی نگران هستند. پس از مدتی سیستم ایمنی آن‌ها تضعیف می‌شود و آن‌ها در سنین جوانی احساس فرسودگی می‌کنند.

    برای اطلاعات بیشتر و دریافت پروتکل درمان شناختی رفتاری اختلال اضطراب فراگیر از رابینیا کلیک کنید.

    این احساس فرسودگی نشان دهنده افسردگی در درون آن‌ها است و آن‌ها رفته رفته به همه چیز بی‌علاقه می‌شوند. روزبه‌روز احساس ناتوانی می‌کنند و دیگر تمایلی به انجام هیچ کاری ندارند. روابط آن‌ها کمتر و بدتر می‌شود. حال چون این الگوی تخریبگر درون آن‌ها پیروز شده است، آن‌ها را به این فکر سوق می دهد که تو خواستنی نیستی پس وابسته به دیگران باش.

    انجام تست عشق و ازدواج

    درمان ترس از رهاشدگی

    ترس از رهاشدگی یکی از مشکلات رایج در جلسات روان‌درمانی است. درمان فوبیا با شرکت در جلسات مشاوره کنترل استرس به صورت منظم صورت می‌گیرد. حل کردن این مشکل برای درمانگران و مراجعان همواره یکی از جذاب ترین کارهاست. اما باید به خاطر داشت که نمی‌توانیم توقع داشته باشیم این مسئله با یک جلسه حل شود. حل کردن این مشکل برای درمان گر و مراجع شبیه به سفر کردن به گذشته بیمار است. آن‌ها مجدد با هم بزرگ شده و هر جلسه بر روی مسائل پایه‌ای بیمار کار می‌کنند.

    سوالات متداول درباره‌ی ترس از رهاشدگی

    1. چه موقعی باید به روانشناس مراجعه کنیم؟

    در صورتی که این نوع از فوبیا عملکرد و کیفیت زندگی شما را با تهدید مواجه کرد و باعث مختل شدن زندگی شما گردید بهتر است هرچه زودتر به روانشناس مراجعه کنید تا از بدتر شدن اوضاع پیشگیری شود.

    این مطلب را هم ببینید  ترس از رانندگی
    2. معمولا اولین طرد شدگی چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

    تجربه طرد معمولا برای اولین بار برای تمام افراد با مراقب یا مادر اتفاق می‌افتد. توجه مادر یک نیاز و بنیان چیزی است که در ما شکل می‌گیرد که به آن دلبستگی می‌گویند. دلبستگی در کودکان نوع ارتباطات آن‌ها را در آینده ترسیم می‌کند.

     

    ترس از رهاشدگی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    صبا دهقانپور

    خوشحالی محصول یه زندگی هدفداره، هدف رو از زندگی‌ بگیری، خوشبختی هم ازش گرفته میشه.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    همچنین ببینید
    بستن
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x