علائم و تغییرات مادرو جنین در هفته سی و سوم بارداری
در هفته سی و سوم راحتترین امور عادی نیز با سختی انجام میشود. ولی شوق و شور و هیجانی که برای تولد نوزاد خود دارند، باعث شده تا این سختی هارا تحمل کنند. در همه مادران، این هفتههای آخر به سختی میگذرد و به خاطر عوامل مختلف، دچار ناراحتی های مختلفی میشوند.
در ادامه به اصلی و مهمترین علائم و تغییرات مادر و جنین در هفته سی و سوم اشاره میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر همراه ما باشید.
فراموش کاری و سردرگمی
در هفته سی و سوم فراموشی امری طبیعی است و جای نگرانی نیست. تغییرات فیزیولوژیکی بدن باعث اتفاق افتادن این عارضه است. استرس و اضطراب نزدیکی زایمان هم در این مورد دخیل بوده که نتوانید کارهایتان را به درستی انجام دهید.
افزایش انقباضات رحمی
با آمادهتر شدن رحم برای زایمان، شما انقباضاتی را در رحم خود تجربه خواهید کرد. در حالت طبیعی این انقباضها موقتی بوده و با تکان خوردن و تغییر یافتن موقعیت بدنی از بین میروند. گاهی انقباضات رحمی با دلپیچه و دل درد اشتباه گرفته میشوند. این عارضه همچنان باید موقتی باشند در صورتی که این علامت را به طور پایدار تجربه میکنید حتماً این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید چرا که ممکن است در معرض زایمان زودرس قرار داشته باشید.
افزایش دمای بدن
با بالا رفتن متابولیسم بدن، دمای بدن هم بالا میرود که باعث میشود تا احساس گرمای بیشتری کنید. استفاده از لباس نخی به جای لباسهای کلفت و ضخیم توصیه میشود.
تنگی نفس
در این هفته به احتمال زیاد نفس کشیدن عمیق برای شما سخت میشود. به خصوص اگر دوقلو باردار باشید. با فشاری که جنین به روی سیستم تنفسی شما وارد میکند نفس کشیدن و انجام کارهای روزمره برا شما بسیار سخت میشود. با افزایش هفتههای بارداری فعالیت کمتری داشته باشید تا مشکلی در نفس کشیدن پیدا نکنید. سعی کنید بیشتر استراحت کنید تا بتوانید هفتههای باقی مانده را با سهولت بیشتری طی کنید. اما به این فکر کنید که به زودی با به دنیا آمدن کودک دلبندتان فضای زیادی در اطراف ریههای شما خالی خواهد شد و درنتیجه میتوانید نفس راحتی بکشید.
سردرد
کم آبی و استرس از دلایلی است که باعث سردرد در زنان باردار میشود. نوسانات هورمونی نیز در این خصوص بی تاثیر نیست. به مراقبه بپردازید و آب کافی بنوشید.
تغییرات جنین
مغز جنین فعالیت خود را شروع کرده و در این ایام، تمامی حواس پنجگانه کار خود را آغاز میکنند. جنین صدای اطراف را میشنود، حتی صدای مادرش را از دیگر افراد متمایز میداند. هالههای نور را از داخل رحم میبیند و نسبت به صدای مادر واکنش نشان داده ضربان قلب آرامی میگیرد. جنین نور و تاریکی را از داخل رحم متوجه میشود. فرزند شما مشغول وزنگیری است و این مورد تا هفته آخر ادامه دارد. از جمله دیگر تغییرات و تحولات جنین در این هفته میتوان به محکمتر شدن هرچه بیشتر استخوانها اشاره کرد. با این حال استخوان جمجمه همچنان نرم و انعطافپذیر باقی میماند تا کودک بتواند راحتتر از کانال زایمان عبور کرده و از رحم خارج شود.
مراحل کامل رشد جنین را در مقاله ای جداگانه برای شما کاربران گرامی سایت رابینیا قرار داده ایم که در صورت تمایل میتوانید مطالعه کنید.
اندازه جنین
در این هفته فرزند شما چیزی حدود 43 سانتی متر قد و نزدیک به 2 کیلوگرم وزن دارد.