اختلالات شخصیت

ثبات شخصیت

چه گونه ثبات شخصیت داشته باشیم؟

  •  

    ثبات شخصیت

    در زندگی همواره افرادی را در اطراف خود می‌بینیم که شخصیت و رفتار متفاوتی دارند  اما نکته مشترک این است که همه افراد دوست دارند که به نوعی ثبات شخصیت دست پیدا کنند. در واقع آن‌هایی که شخصیت باثباتی دارند، محبوب بوده و بیشتر افراد تمایل دارند با آن‌ها در ارتباط باشند. بنابراین آن‌ها می‌توانند ارتباط بیشتری با دیگران داشته ‌و به افزایش بهداشت روانی و ارتقای سلامت جسمی خود کمک کنند. اما در مقابل، بسیاری از افراد نیز شخصیت بی ثباتی داشته و دمدمی مزاج هستند. این افراد مستعد ابتلا به اختلال شخصیت مرزی و ضد اجتماعی هستند و با مشکلات زیادی در زندگی دست و پنجه نرم می‌کنند. از این رو مهم است که افراد بتوانند به نوعی ثبات شخصیت دست پیدا کنند. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت پس همراه ما باشید.

     

    ویژگی‌های افراد دارای ثبات شخصیت

    افرادی که ثبات شخصیت دارند معمولا در انتخاب خود مطمئن هستند و زمانی که تصمیمی می‌گیرند به تصمیم خود احترام می‌گذارند و سعی نمی‌کنند آن‌ را تغییر دهند. این افراد اعتماد به نفس و عزت نفس بالایی دارند، زودرنج نیستند و در شرایط بحرانی واکنش مناسبی از خود بروز می‌دهند. علاوه بر این، در عواطف و احساسات خود دارای ثبات هستند و تزلزل شخصیت ندارند، روابط عاطفی موفقی دارند و برای دیگران ارزش قائل هستند. آن‌ها می‌توانند رفتارهای خود را کنترل کنند. همچنین این افراد معمولا رفتارهای آنی و فکر نشده ندارند و به خودشان آسیب نمی‌زنند.

     

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    چگونه می‌توان به ثبات شخصیت دست پیدا کرد؟

    داشتن شخصیتی قوی و با ثبات یکی از ویژگی‌هایی است که اکثر افراد خواهان آن هستند و می‌خواهند شخصیتی یکپارچه داشته باشند. برای اینکه بتوانید به ثبات شخصیتی برسید باید تمرینات فراوانی داشته باشید و با گذشت زمان می‌توانید این ویژگی را در خود پرورش دهید. توصیه می‌شود در قدم اول واقعیت را قبول کنید و در صورتی که اشتباهی دارید آن را بپذیرید و از انکار آن خودداری کنید. سپس اراده‌ خود را در انجام دادن امور قوی و مصمم کنید، برای زندگی خود هدف داشته باشید و راهکارهای رسیدن به آن را نیز مشخص کنید.

    این مطلب را هم ببینید  اختلال شخصیت در زنان

    ثبات داشتن بدین معنا است که شما حرفی را که نمی‌توانید به آن عمل کنید نزنید. سعی کنید افکارتان را مثبت کنید و از افکار منفی خودداری نمایید ‌زیرا افکار منفی موجب سست شدن و نداشتن اراده می‌شود. با کمی آگاهی می‌توانید رفتاری که باعث نزدیک شدن شما به ثبات شخصیت می‌شود را متوجه شوید و با تقویت آن از نظر شخصیتی ثبات بیشتری داشته باشید. برای این کار نباید خودتان را تحت فشار قرار دهید زیرا ممکن است نتیجه‌ خوبی نگیرید و حتی بی‌ثبات‌تر از قبل شوید.

    تفکر عمیق یکی از راه‌های رسیدن به ثبات شخصیت است و با این کار می‌توانید ذهن خود را تقویت کنید و روی آن کنترل بیشتری داشته باشید. برای داشتن تفکر عمیق لازم است در مکانی که ساکت باشد بنشیند و نفس عمیق بکشید و روی تنفس خود تمرکز کنید و ذهن خود را از مسائل دیگر خالی نمایید. ممکن است این کار در ابتدا کمی دشوار باشد اما با تمرین می‌توانید در آن مهارت پیدا کنید. توصیه می‌شود روزانه 15 دقیقه تفکر عمیق داشته باشید. تفکر عمیق همچنین به شناخت ابعاد شخصیت شما کمک زیادی خواهد کرد.

     

    بی‌ثباتی شخصیت به چه معناست؟

    بی‌ثباتی بدین معنا است که در خلق و عاطفه ثباتی وجود نداشته باشد و از نظر احساسی نیز فرد بی‌ثبات باشد. کسانی که ثبات شخصیت ندارند ممکن است مبتلا به اختلال شخصیت مرزی باشند. اینگونه افراد معمولا حالت تردید و دودلی دارند و از انتخاب خود مطمئن نیستند و شک دارند. افرادی که بی‌ثباتی شخصیت دارند دمدمی هستند و ترس از طرد شدگی دارند، آن‌ها گمان می‌کنند که شما قصد طرد کردن او را دارید.

    این مطلب را هم ببینید  چگونه افراد شکنجه گر می شوند

    همچنین این افراد اعتماد به نفس و عزت نفس پایینی دارند و با کوچک‌ترین اتفاق عصبانی می‌شوند، خشم خود را به شدت بروز می‌دهند و واکنش شدیدی دارند. اکثر اوقات حالت افسردگی داشته و احساسات خود را به شکل افراطی بروز می‌دهند. به صورت کلی نوسانات شدید در احساس، عاطفه و شخصیت از نشانه‌های بی‌ثباتی شخصیت است.

     

    کدام اختلال‌ها شخصیت‌ بی‌ثبات دارند؟

    اختلال شخصیت مرزی از جمله اختلالاتی است که یکی از ویژگی‌های آن بی‌ثباتی شخصیتی می‌باشد. در این اختلال فرد تعادل ندارد و ممکن است شخصی را در یک موقعیت دوست داشته باشد و به او ابراز علاقه کند اما در موقعیت دیگر از آن شخص متنفر باشد و نتواند وی را تحمل کند. اینگونه افراد نسبت به هویت، ارزش‌ها،‌ وفاداری‌ها و هدف‌های خود اطمینان ندارند و نمی‌توانند به اطرافیان خود اعتماد داشته باشند و زمانی که با آن‌ها هستند احساس امنیت نمی‌کنند. به صورت کلی ویژگی افرادی که اختلال شخصیت مرزی دارند این است که روابط متزلزل و رفتار‌های خطرناک داشته، در مصرف الکل و مواد مخدر زیاده روی می‌کنند، خشم و واکنش غیر طبیعی دارند،‌ به خودشان آسیب می‌رسانند، احساس پوچی می‌کنند و از طرد شدن می‌ترسند.

     

    سوالات متداول

    همسرم مدتی است که رفتارهای متناقض از خود نشان می‌دهد و ثبات شخصیت خود را از دست داده است. آیا این رفتارها نشان دهنده اختلال شخصیت مرزی است؟

    تنها وجود رفتارهای متناقض و بی ثباتی شخصیت نمی‌تواند نشان دهنده اختلال باشد. در صورتی که این رفتارها عملکرد فرد را دچار مشکل کرده است و همراه با ناپایداری حالت عاطفی در روابط، رفتار و خلق و خو همراه باشد نیاز به بررسی بیشتر وجود دارد. در این راه بهتر است که از کمک یک مشاور و روانشناس بهره مند شوید.

    انجام تست عشق و ازدواج

     

    این مطلب را هم ببینید  اختلال چند شخصیتی

    ثبات شخصیت

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    ندا رحمانی

    چه کسی میداند؟؟؟ که تو در پیله ی تنهایی خود، تنهــــایی؟ چه کسی می داند که تو در حسرت یک روزنه در فردایــی؟ پیله ات را بگشا، تو به اندازه ی پروانه شدن زیبایی! ازصداي گذرآب چنان فهمیدم: تندتر ازآب روان، عمرگران میگذرد. زندگی رانفسی، ارزش غم خوردن نيست! آرزویم این است آنقدرسيربخندي كه ندانی غم چيست.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x