طلاق از آدم خسیس
خساست مشکلی است که در زندگی برخی از خانوادهها دیده میشود و به معظلی بزرگ تبدیل شده در آن زمان خانم ها به ناچار راه جدایی و طلاق را برمیگزینند. ولی طلاق راه حل آخر نیست، اول باید بدانیم که به چه دلایلی خساست اتفاق میافتد.
دلایل خساست
در جامعه امروزی طلاق به دلایل مختلفی رخ میدهد که یکی از آنها طلاق به دلیل خساست است. با آگاهی از دلایل خساست میشود راه بهتری را پیدا کرد تا به طلاق منجر نشود. فهمیدن دلایل طلاق به بهتر شدن روابط و حل مشکل کمک میکند.
همراه ما باشید تا در ادامه دلایل خساست را برای شما بیان کنیم:
1.ویژگی آموخته شده
خساست نیز ممکن است مانند بسیاری از ویژگی های شخصیتی در اثر آموزش و الگو برداری از والدین به وجود آمده باشد. ممکن است که مشکلات زندگی، شخصیت والدین و نحوه تربیت آن ها در خسیس بار آمدن همسر شما نقش داشته باشند. مسلما ویژگی که در طی زمانی طولانی در فرد نهادینه شده است، به یکباره از بین نمیرود و برای ترمیم شدن نیازمند مدت ها سعی و تلاش دارد.
2.حفظ آرامش روانی
خساست ریشه های درون روانی دارد و معمولا به دلیل احساس نا امنی درونی به وجود میآید. هر فرد برای خود هویتی دارد و تلاش میکند که به طریقی هویت خود را حفظ کند. افراد خسیس، مال و دارایی را پناهگاه هویتی خود میدانند و سعی میکنند که با جمع کردن مال، این هویت و آرامش روانی خود را حفظ کنند. در صورتی که فرد به طور افراطی این ویژگی را از خود نشان می دهد لازم است که به او کمک کنید تا ریشه های مشکل خود را پیدا کند.
3.کسب احترام
همه میدانند که مال و دارایی یکی از فاکتورهای مهم در کسب احترام است. فردی که از لحاظ روانی پول را تکیه گاه هویتی خود میبیند، احساس میکند که با از دست دادن دارایی اش احترام و شان خود را نیز از دست میدهد. بنابراین توجه داشته باشید که به احتمال خیلی زیاد، خساست همسرتان به معنی بی علاقگی به شما نیست، بلکه او از یک مشکل درونی رنج میبرد و اگر خساست خود را کنار بگذارد دچار استرس و اضطراب فراوان میشود. از این رو اگر در دوران پیش از ازدواج به سر می برید باید بدانید که خساست ممکن است در آینده برای شما دردسر ساز شود و تغییر آن نیز به زمان نیاز دارد. در نتیجه برای انتخاب همسر حتما این مسئله را در نظر بگیرید و اگر این ویژگی را در شریک آینده خود می بینید بیشتر در مورد آن تحقیق کنید.
چگونگی برخورد با خساست همسر
بسیاری از افراد فکر می کنند که زندگی با فرد خسیس به هیچ وجه ممکن نیست و طلاق تنها راه است. در حالیکه اگر به زندگیتان علاقه دارید می توانید با استفاده از برخی راهکارهای رفتاری خانواده خود را حفظ کنید و به طلاق به عنوان آخرین گزینه نگاه کنید. در ادامه در سایت آموزشی و پژوهشی رابینیا به روش های مناسب برخورد با خساست همسر اشاره کرده ایم:
1.مشورت در مورد امور مالی
برای تصمیم گیری در مورد امور مالی خانه، با یکدیگر مشورت کنید و نظرات خود را در این موارد به همسرتان بگویید. در صورتی که احساس میکنید همسرتان برای امور مالی خانه خساست نشان میدهد، پیشنهادات خود را به آرامی به او بگویید و دلایل قانع کننده بیاورید.
2.مشورت برای خرید
به دلیل احتمال بروز اختلاف نظر بر سر خرج کردن، بهتر است که قبل از خرید حتما با همسرتان مشورت کنید چرا که ممکن است بعدا با لجبازی و خشم او مواجه شوید. هم چنین شما می توانید هر ماه با یکدیگر در مورد میزان مخارج احتمالی یک قرار کلی بگذارید تا همسرتان از دیدن خریدها غافلگیر نشود.
3.قبول خساست
باید وجود خساست را در شخصیت همسرتان بپذیرید و قبول کنید که نمی توانید او را به طور کل عوض کنید بلکه تنها میتوانید رفتارهای او را ترمیم کرده یا تعادل ببخشید. قبول این واقعیت باعث میشود که این مشکل به اندازه قبل آزاردهنده نباشد.
4.ابراز ناراحتی
وقتی که از رفتار و خساست های همسرتان خسته شدید، ناراحتی خود را ابراز کنید. البته منظور این نیست که جنجال راه بیندازید و دعوا کنید؛ این کار بدترین رفتار ممکن است و تاثیر معکوس دارد. با مهربانی و زبان خوش به او بگویید که از رفتارهایش ناراحت شده اید و حتی خجالت میکشید. ناراحتی اگر که به صورت صحیح ابراز شود، باعث ایجاد یک تلنگر در فرد میشود.
5.تشویق کردن
افراد خسیس معمولا در هنگام خرید کردن به مبلغ آن توجه میکنند. پس در صورتی که همسرتان هدیه یا هر وسیله ای برای شما گرفت، بابت کوچکی و ناچیزی آن شکایت نکنید و یا او را مورد تمسخر قرار ندهید. چرا که خرید همین هدیه کوچک نیز، از لحاظ روانی برای او بسیار سنگین بوده است. از او تشکر و قدردارنی کنید. این کار باعث میشود که تشویق شود تا دفعات بیشتری این کار را انجام دهد و به مرور رفتار معتدل تری پیدا کند.
مراجعه به متخصص
کمک گرفتن از روانشناس باعث میشود که شما بهتر بتوانید همسر خود را درک کنید. هم چنین روانشناس میتواند راهکار های بسیار موثری در مورد برخورد با همسرتان در اختیار شما قرار دهد. در صورتی که قصد طلاق گرفتن داشته باشید، روانشناس میتواند مزیتها و مشکلات این تصمیم را به شما بگویید و برای یک تصمیم گیری بهتر یاریتان کند. هم چنین در بسیاری از موارد لازم است که روانشناس جلسات فردی با همسرتان برگزار کند. درمانگر با بررسی ساختار روانی و شخصیتی کمک می کند تا او تعارض های خود را بشناسد و آن ها را حل کند. این امر به خودی خود ویژگی خساست همسرتان را نیز بهبود خواهد بخشید.
تصمیم نهایی
همان طور که گفته شد خساست یک ویژگی ناخوشایند است و مدارا کردن با فردی که این ویژگی را دارد کار راحتی نیست. طلاق یک راه برای حل این مشکل است اما راه آخر است و بهتر است زمانی به این کار متوسل شوید که دیگر راهی باقی نمانده باشد.
شناخت قبل از ازواج به شما کمک میکند تا به مشکلات این چنینی برخورد نکنید. در صورت تمایل مقاله ازدواج با آدم خسیس را مطالعه نمایید.