عوامل آمادگی برای طلاق
قبل از طلاق آگاهی از آن میتواند به شما کمک کند تا بهترین نتیجه را دریافت کرده و بهترین تصمیم را بگیرید. از دلایل طلاق میتوان به نداشتن تفاهم، خیانت، مسائل مالی، فقدان باورهای مذهبی، ناسازگاری، اعتیاد، مشکلات روحی و روانی و… اشاره نمود. آسیب روحی و جسمی زوجین و فرزندان از نتیجههای منفی طلاق به شمار میرود. ولی در همه موارد اینگونه نیست، در بعضی موارد ماندن در زندگی آسیبهای بیشتری به خانواده وارد میکند. دلایل بسیار عمدهای مانند: ازدواج زود هنگام، اعتیاد، خیانت، مشکلات جنسی، ناسازگاری، مسائل روحی و روانی، ازدواج قبلی، نداشتن باورهای مذهبی مشترک، مشکلات مالی و تفاوت سنی زیاد باعث طلاق میشود که زندگی زن و مرد را به چالش کشانده و طلاق را به همراه دارد.
برخی از زوجین زمانی که در روابط عاطفی یا جنبههای دیگری از زندگی به مشکل میخورند، نمیتواند به درستی تصمیم بگیرند و ممکن است فورا برای طلاق اقدام کنند. بهتر است بدانید اگر آگاهی و آمادگی کامل برای طلاق نداشته باشید امکان دارد بعد از مدتی پشیمانی پس از طلاق به سراغ شما بیاید.
هدف طلاق
بهتر است در ابتدا اهداف خود را برای طلاق به صورت واضح مشخص کنید، اگر اهدافی مثل انتقام، اصلاح اشتباهات و تغییر طرف مقابل یا اهدافی از این قبیل دارید، به دلیل اشتباهی طلاق میگیرید. زیرا طلاق تنها باعث جدایی زوجین از یکدیگر و ایجاد زندگی جدید و متفاوت میشود و نقشی در اصلاح اشتباهات و … ندارد.
تصمیم قطعی
در بعضی موارد، در هنگام عصبانیت و دعوا زوجین حرف از طلاق و جدایی میزنند و شروع به تهدید یکدیگر میکنند ولی کمی پس از اینکه عصبانیت فروکش کرد، از حرف خود پشیمان شده و اظهار ندامت میکنند. ولی اگر ادامه زندگی مشترک برای زوجین سخت و ملالتبار باشد، میتوان گفت که زمان جدایی است و تصمیم جدی باید رفته شود. البته این نکته قابل ذکر است که برای همه مشکلات راه حلی وجود دارد. پس با مراجعه به زوج درمانگر و یا روانشناس مشکل خود را مطرح کنید. اگر به نتیجه درست و مطلوب نرسیدید در آن زمان میتوانید اقدام به طلاق کنید.
مسئولیت زندگی
معمولا زمانی که بحث جدایی پیش میآید لازم است زوجین برای زندگی خود بعد از طلاق تصمیم بگیرند که چگونه امرار معاش کنند و از عهده زندگی خود بربیایند، مخصوصا اگر زوجین دارای فرزند باشند، فراهم کردن امکانات لازم برای فرزندتان نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
دلبستگی به همسر
اگر با وجود معضلات در زندگیتان و تصمیم گیری برای طلاق، احساس میکنید هنوز هم به همسر خود حسی دارید و به او علاقه دارید، بهتر است قبل از اقدام برای طلاق با احساس خود کنار بیایید و ببینید اگر واقعا به او علاقه دارید اما نمیتوانید زندگی خوبی با یکدیگر داشته باشید، بهتر است به صورت عقلانی به این مسئله نگاه کنید و با کمک مشاور تصمیم درستی برای زندگی خود بگیرید.
آگاهی از مشکلات پس از طلاق
طلاق و جدایی پیامد های زیادی از جمله آسیب به دختران و پسران، ناامیدی، افسردگی، تحمل فشارهای روانی، شکست عاطفی و دل کندن از همسر خود به لحاظ روانی، تغییر در امور مالی، تغییر شیوه و عادت زندگی، ناامنی و ترس و پشیمانی پس از طلاق و… اشاره کرد. بنابراین اگر شما نتوانید خود را با مسائلی که در بالا گفته شد سازگار کنید، مسیر سختی در پیش دارید، به همین خاطر لازم است قبل از اینکه طلاق بگیرید پیامدهای آن را بپذیرید و خود را آماده کنید. اگر به این نتیجه رسیدید که تحمل تنهایی و شکست را ندارید، بهتر است بدانید که برای طلاق آماده نیستید.