بارداریکودککودک

نشانه و تفاوت بارداری اول و دوم

همراه ما باشید تا از تفاوت و نشانه های بارداری اول و دوم مطلع شوید.

  • نشانه و تفاوت بارداری اول و دوم

    در بارداری اول و دوم وضعیت روانی و جسمانی مادر بسیار متفاوت است. این تفاوت از ویژگی جنین گرفته تا وضعیت سلامتی روحی و جسمی مادر نشات می‌گیرد. اگر قصد بارداری مجدد دارید، در ادامه همراه ما باشید تا از تفاوت و نشانه های بارداری اول و دوم مطلع شوید.

    1- میزان خستگی در بارداری اول و دوم

    بارداری اول : در دوران بارداری خستگی در تعداد زیادی از زنان دیده می‌شود و امری طبیعی است. ولی برخی از زنان در بارداری اول به این خستگی دچار نمی‌شوند. در بارداری اول، سه ماهه اول بارداری خستگی به وجود آمده و در سه ماهه دوم از بین می‌رود. در ادامه دوباره در سه ماهه آخر بارداری این خستگی بازمی‌گردد. در بارداری اول معمولا راحتتر است و زنان مشکلی در خواب ندارند و راحت به خواب می‌روند.

    بارداری دوم : خستگی در بارداری دوم شایعتر است. به دلیل اینکه علاوه بر بارداری و وظایف فرزند اول نیز به عهده مادر است و باید به امور آن رسیدگی کنند.در بارداری دوم خوابیدن و استراحت مثل بارداری اول نیست از این رو خستگی همچنان تخلیه نمی‌شود به جان مادر می‌ماند.

    2- میزان بزرگ شدن شکم

    بارداری اول: در اولین بارداری برآمدگی شکم منظم تر دیده می‌شود و در بین هفته‌های 12 تا 16 به بالاترین اندازه می‌رسد.

    بارداری دوم: در دومین بارداری، شکم زودتر بزرگ شده و در هفته 8 به بعد کاملا مشهود دیده می‌شود. دلیل این اتفاق این است که در بارداری اول شکم عضلات ضعیف و کشیده تر بوده و این مورد باعث زایمان زودرس در بارداری دوم می‌شود.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    3- بدحالی صبحگاهی

    بارداری اول : بدحالی‌های صبحگاهی معمولاً از یک بارداری تا بارداری دیگر متفاوت است. معمولاً در حاملگی اول زنان در هنگام صبح حال بهتری دارند. با این حال آن‌ها ممکن است در ساعات اولیه صبح حالت تهوع خفیفی را تجربه کنند که این مسئله تا 3 ماهه دوم بارداری می‌تواند با استفراغ همراه باشد. البته مواردی نیز یافت می‌شود که مادران در بارداری اول نیز در کل مدت حاملگی با حالت تهوع آزاردهنده و استفراغ دست‌ و پنجه نرم می‌کنند.

    این مطلب را هم ببینید  مراحل مختلف شکل گیری جنین

    بارداری دوم : کسانی که در بارداری اول خود بدحالی صبحگاهی شدیدی را تجربه کرده‌اند به احتمال زیاد در بارداری دوم نیز چنین خواهند بود. خستگی و نگهداری از کودک خردسال در این دوران می‌تواند منجر به تشدید وضعیت مادر شود.

    4- علائم بارداری

    علائم بارداری اول: 1. ویار به بعضی خوراکی و غذاها 2. تهوع صبحگاهی و بدحالی 3. سرگیجه 4. کمردرد

    در بارداری اول دیواره رگها و ساختار اسکلت بدن ضعیف شده که باعث می‌شود در بارداری دوم علائم بیشتری داشته باشید.

    5- تغییرات خلقی

    بارداری اول : تغییر خلق و خو در بارداری اول به دلیل ایجاد وضعیت جدید زندگی اتفاق می‌افتد. عواملی همچون: تغییرات هورمونی، استرس و متابولیک بدن نقش دارد. در بارداری اول شما بیشترین تغییرات خلقی را در سه ماهه اول بارداری و بین هفته‌های 6 تا 10ام تجربه خواهید کرد. افت و خیزهای خلقی احتمالاً در سه ماهه سوم زمانی که بدن برای تولد کودک آماده می‌شود دوباره برمی‌گردند. اگر اولین بار است که باردار می‌شوید نگران این مسئله نباشید چراکه تغییرات خلقی معمولاً آنقدر شدید نیستند که نگران کننده باشند. البته محیطی که در آن زندگی می‌کنید و میزان حمایت‌های عاطفی دریافتی شما در این زمینه بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

    بارداری دوم : تغییرات خلقی در بارداری دوم شدت بیشتری دارد، از این رو در بارداری دوم زن حساسیت بیشتری نسبت به قبل است. صبر و حوصله کمتر شده و بدون دلیل حس غمگینی تجربه خواهید کرد.

    این تغییرات خلق و خو باعث بروز مشکلاتی بین زوجین می‌شود که برای مدیریت مشکلات زوجین توصیه می‌شود این مقاله را مطالعه کنید.

    این مطلب را هم ببینید  نقش مدرسه در شکل گیری شخصیت کودک

     

    بارداری اول و دوم

     

    انجام تست عشق و ازدواج

    زایمان

    زایمان طبیعی در بارداری اول به مدت زمان بیشتری نیاز دارد و ممکن است از زمان آغاز درد تا زایمان حدود 8 ساعت طول بکشد. در برخی موارد نادر ممکن است حتی این فرایند 18 ساعت نیز به طول بیانجامد. اما در بارداری دوم دهانه رحم شما راحت‌تر باز خواهد شد و سر کودک سریع‌تر از کانال رحم خارج می‌شود. به همین دلیل از زمان آغاز درد تا زایمان زمان کم‌تری طی می‌شود. این زمان معمولاً چیزی در حدود 5 ساعت است و بسیار بعید است که بیش از 12 ساعت طول بکشد. البته همه این‌ها به شرطی است که زایمان قبلی شما به صورت طبیعی بوده باشد. در غیر این صورت شرایط مشابه زایمان نخست خواهد بود.

    شیردهی

    طبق گزارشات معمولاً مادران در بارداری دوم شیر بیشتری دارند و با مشکلات کم‌تری در این زمینه روبه رو هستند. با این حال نباید اهمیت عوامل روانی را در این زمینه دست کم بگیرید. مادرانی که در شرایط استرس‌زا زندگی می‌کنند، حمایت عاطفی کمی دارند و دچار افسردگی هستند، چه در زایمان اول و چه در زایمان دوم بیش از سایرین در شیردهی به کودک خود دچار مشکل می‌شوند.

    برای افزایش شیر مادر کلیک کنید.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    مهسا پیرمحمدی

    بِه رویاهای خود باور داشته باشید، آنها به دلیلی به شما داده شدند 👌💎

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x