رفتار صحیح با کودکان طلاق
طلاق پدر و مادر به هر دلیلی که باشد، باید سلامت روحی و جسمی فرزند تامین شود. پس باید بدانید که با فرزند طلاق چگونه رفتار کنید تا با آرامش رشد مناسب خود را سپری کنند. هرچقدر هم مراقبت کنید، بازهم آسیبهایی به کودک منتقل میشود. با تغییرات به وجود آمده در زندگی فرزندتان، در تربیت او اختلالاتی به وجود میآید که اگر حل نشود در آینده و بزرگسالی او را دچار مشکل میکند.
کودک قاضی نیست
برای حل مشکل خود از کودک خود کمک نخواهید. به این دلیل که هم او نمیتواند بین شما و والد دیگری طرف کدام را بگیرد و هم اینکه هنوز عاقل نبوده و نمیتواند منطقی تصمیم بگیرد. او در به وجود آمدن اختلافات به وجود آمده بین شما و فرزندتان مقصر نیست. برای حل مشکلات خود به مشاوره مراجعه کنید.
سوالات بیاساس از کودک
اصلا از کودک خود بازجویی نکنید که والد دیگر چه کارهایی را انجام میدهد. کنجکاوی بی مورد باعث میشود تا فرزند شما در مقابل والدین بیاعتماد شوند. شما باید تمام تلاش خود را به کار بگیرید که اعتماد فرزندتان را جلب کنید و برای او وقت صرف کرده و به انجام امور او بها دهید.
باج دادن چیزی را حل نمیکند
هیچوقت به فرزندتان باج ندهید. خریدهای الکی و بدون دلیل و افراطی راه حل مشکل نیست. عموما پدرمادرهایی که از هم جدا شدهاند برای رفع نبودشان در کنار فرزندشان شروع به خریدهای اضافه برای فرزندشان میکنند که به هیچ وجه این کمبودها را جبران نمیکند. نبود شما در کنار فرزندتان و کمبودهای به وجود آمده را این نوع خدمات اضافه جبران نمیکنند و باید به طور اصولی و متناسب با سن و شرایط خود و فرزندتان اقدام کنید.
به کودک احساس اعتماد دهید
عذاب وجدان، ترس از دست دادن، و عدم وفاداری در بیشتر فرزندان طلاق دیده میشود. باید تمام تلاش خود را بکنید که اعتماد او را جلب کنید و به او اطمینان دهید که همیشه در کنار او هستید و او را ترک نمیکنید.
به همسر سابق احترام بگذارید
با وجود مشکلات و اختلافاتی که با همسر خود داشتید و از او طلاق گرفتهاید، این نکته را بدانید که او یکی از والدین فرزند شماست و برای فرزندتان مهم است. پس رفتاری توام با احترام با او داشته باشید.
نادیده نگرفتن تواناییهای کودک
وقتی پدرومادر از هم جدا میشوند و حضانت فرزند با یکی از والدین است، به طور همزمان و یکسان در جریان رشد و بزرگ شدن فرزند خود نیستند که این موضوع باعث میشود تا تصور کنند فرزندشان از نظر بهره هوشی ناتوان است در صورتی که اینگونه نیست. کودک در حال رشد است پس متناسب با سن و سطح تواناییهای او از فرزندتان توقع داشته باشید.
کودک پل ارتباطی با همسر سابق
وقتی شما از همسرتان جدا میشوید و فرزندی دارید، بین شما و همسر سابقتان ارتباط وجود دارد. هرچند این موضوع برایتان سخت و آزاردهنده است، باید به خاطر سلامت روحی فرزندتان با این موضوع کنار آمده و آن را بپذیرید. با راهکارهای درست آسیب کمتری به شما و فرزندتان وارد میشود.
هرگز به دیگران اجازه قضاوت ندهید
پس از جدایی اطرافیان شروع به نظر دادن در خصوص زندگی شما و همسرتان میکنند. هرگز اجازه این کار را به هیچ کس ندهید و فرزند خود را از اینگونه قضاوتها دور نگه دارید. با طلاق شما به طور معمول احساس ناامنی به فرزندتان دست میدهد که اگر با اینگونه قضاوتها نیز مواجه شود، در آینده به مشکلات زیادی برخورد میکند.
توجه به کودک با توجه به نیازهای او
اگر حضانت فرزند با شما نیست و با شما زندگی نمیکند دلیل بر این نمیشود که از نیازهای او غافل شوید. علاوه بر نیازهای مالی، فرزندتان از لحاظ عاطفی نیز به شما نیاز دارد. به کودک خود بفهمانید که جدایی شما از همسرتان ربطی به او نداشته و چیزی از محبتهای شما کم نمیشود.
کودک باید بداند برایتان ارزشمند است
قبل و بعد از طلاق تنش و درگیریهای زیادی بین زوجین به وجود میآید که فرزندتان خواه یا ناخواه شاهد آن بوده است. فرزندتان در این بین، تنشهای متفاوتی را میبیند و تجربه میکند. به فرزند خود این اطمینان را بدهید که مشکلات شما و همسرتان، ربطی به فرزندتان ندارد و برای پدر و مادر ارزشمند و دوست داشتنیست.
مانع برقراری ارتباط فرزندتان با والد دیگر نشوید
فرزند هم به پدر و هم به مادر نیاز دارد. پس اگر حضانت فرزندتان با شماست به هیچ وجه مانع ارتباط فرزندتان با دیگر والد او نشوید. اجازه دهید تا آزادانه تصمیم بگیرد و در ارتباط باشد.
برای مطالعه کنترل استرس طلاق در کودکان کلیک نمایید.