طلاق

کنترل استرس طلاق در کودکان

با کاهش و کنترل استرس کودکان پس از طلاق آسیب کمتری می‌بینند.

  • کنترل استرس طلاق در کودکان

    به طور کلی طلاق آسب‌های روحی و روانی را برای فرزندان به همراه دارد. از این رو کاهش و کنترل استرس کودکان پس از طلاق از اهمیت بالایی برخوردار است. پس در هر مرحله از طلاق هستید با آگاهی، تلاش کنید تا فرزندتان از این آسیب‌ها در امان باشند و گزندی به آنها نرسد. شما لازم است بدانید که طلاق شما در هر صورت تغییرات زیادی را در زندگی فرزندتان ایجاد خواهد کرد. اما نوع تصمیم گیری و نوع برخورد شما با این قضیه و نوع در جریان قرار دادن و معنا کردن طلاق و اتفاق‌های بعدی که ممکن است در این جریان برای او رخ بدهد تا میزان زیادی بر صدماتی که به فرزندتان وارد می‌شود تاثیرگذار است. در ادامه همراه ما در سایت آموزشی و پژوهشی رابینیا باشید تا راهکارهایی برای کاهش و کنترل استرس طلاق در کودکان را برای شما شرح دهیم

    کاهش ابهامات

    خود محوری و عدم مشورت یکی از علل اصلی پشیمانی‌های افراد در فرایند طلاق است. از طرفی بسیاری از افراد با گرفتن مشاوره اشتباه از کسانی که فاقد صلاحیت‌اند تصمیمات غلط‌تری می‌گیرند. روانشناسان با توجه به تجربه و علمی که نسبت موضوعات مربوط به خانواده دارند می‌توانند به شما در اتخاذ تصمیمات و رسیدن به یک راه حل کمک شایانی بکنند تصاویری که بتواند برای فرزندتان آینده و رفتارهای شما را روشن کند، خیلی مفید هستند. ابهام از آینده و تصمیم به چگونگی رفتار در شرایطی نامشخص از بزرگ‌ترین ترس‌های کودک شماست. برای آن‌ها برنامه‌ای که در نظر گرفته‌اید را توضیح بدهید و به چیزهایی که تغییر نکرده‌اند اشاره کنید تا مشخص باشند.

    این مطلب را هم ببینید  رفتار با دانش آموزان طلاق

    توضیح علت جدایی

    کودک ممکن است این اتفاق را جزئی از یک بازی در نظر بگیرد یا فکر کند این جدایی می‌تواند به صورت موقتی اتفاق بیافتد. کودک را مطمئن کنید که این جدایی به صورت کامل اتفاق می‌افتد و دیگر قرار نیست دوباره با هم زندگی کنید. به هیچ عنوان راجع به مدت جدایی و موقتی نبودن آن به کودک دروغ نگویید. اگر نگران ناراحت شدن او هستید، توجه داشته باشید که ناراحتی جزء حقوق او است و در این شرایط ناراحتی طبیعی می‌باشد. کودکان در دنیای خیالی خود دلایل زیادی را پیدا می‌کنند تا طلاق را به گردن خود بیاندازند و این اتفاق را به نوعی مجازات در قبال رفتارهای خود در نظر بگیرند. آن‌ها فکر می‌کنند خودشان باعث این اتفاق هستند. شما لازم است دلیل جدایی خود را با همسرتان برای آن‌ها توضیح بدهید و به آن‌ها بگویید که در این تصمیم نقشی نداشته‌اند.

    به یک تصمیم واحد برسید

    لازم است قبل از اینکه کودکتان را در جریان این اتفاق استرس‌زا قرار دهید، ابتدا با همسر خود یک تصمیم مشترک بگیرید. شما تنها زمانی باید با کودک خود راجع به این موضوع صحبت کنید که احساس گناه خود را رها کرده باشید. در غیر این صورت احساس گناه شما به فرزندتان انتقال پیدا کرده و حس قربانی شدن در او استرس زیادی ایجاد می‌کند.

    دلایل طلاقتان را شرح دهید

    به کودکتان به صورتی که برایش قابل فهم باشد دلایل طلاقتان را توضیح بدهید. لازم نیست جزئیات اضافه‌ای که باعث آزار ذهنی خودتان می‌شود را به او بگویید. از جملاتی مثل من و بابا یه روز با عشق تصمیم گرفتیم با هم ازدواج کنیم اما الان خیلی از کنار هم بودن خوشحال نیستیم استفاده نکنید. برای بیان دلیل طلاق توجه به سن کودک ضروری است.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    از آینده به طور روشن بگویید

    • برای کاهش استرس طلاق در کودکان مراقب صحبت‌های خود باشید.
    • در صورت امکان طوری برنامه بریزید که در این شرایط دوستانش را از دست ندهد. مثلا مهد کودک یا مدرسه بچه را عوض نکنید.
    • به کودک توضیح بدید بعد از طلاق، فامیل‌های پدری و مادری رو از دست نداده و در مهمانی‌های هر دو خانواده می‌تواند شرکت کند.
    • با خراب کردن همسر سابق‌تان در نزد فرزند خود تنها به سلامت روان کودک خود صدمه می‌زنید. بنابراین سعی نکنید با تخریب والد دیگر رنجش‌ها و خشم خود را خالی کنید.
    • برای کودک حقوقی تعریف کنید تا کمی اطمینان داشته باشد. مثلا اگر قرار شد گاهی خونه شما و گاهی خونه والد دیگر باشد، تصمیم گیری با اوست که وسایل و اسباب بازی‌هاش کجا باشند.
    • نقش‌ها را اشتباه نکنید. اگر به یک سنگ صبور نیاز دارید، مشاور بهترین فرد برای شنیدن حرف‌های شماست. به هیچ عنوان از کودکان خود در رابطه با طلاق به عنوان سنگ صبور استفاده نکنید. کودکی را از فرزندان خود نگیرید.
    • بچه‌های خود را همراه خود به دادگاه‌ها نبرید و برای مظلوم نمایی از آن‌ها استفاده نکنید. اولا که تماشای بزهکاران و فضای دادگاه در این وضعیت روحی اصلا مناسب نیست و ضمنا در این وضعیت شما به او مظلوم نمایی به جای اقتدار را می‌آموزید.
    این مطلب را هم ببینید  طلاق در سنین پایین

    رابطه خود را با کودکتان قطع نکنید

    برای کودک توضیح بدهید والدی که سرپرستی را به عهده نمی‌گیرد به این معنی نیست که فرزند خود را دوست ندارد. بلکه تا زمانی که او به سن بلوغ نرسد باید با یکی از والدین زندگی کند. شما می‌توانید با تماس‌های تلفنی منظم و دقیق علاقه خود را به فرزندتان نشان بدهید. پایبندی شما به این قرارها برای کودکتان خیلی مهم است.

    آسیب طلاق به روی دختران و پسران تفاوت‌هایی دارد که در صورت تمایل مطالعه نمایید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    مهسا پیرمحمدی

    بِه رویاهای خود باور داشته باشید، آنها به دلیلی به شما داده شدند 👌💎

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x