تشخیص و علائم اعتیادتعریف اعتیاد و انواع آندرمان اعتیاد

عوارض مواد مخدر بر شیر مادر

  • عوارض مواد مخدر بر شیر مادر

    در جوامع امروزی مصرف مواد بسیار زیاد شده و افراد مختلف از پیر و جوان و زن و مرد به سمت آن کشیده شده‌اند. اعتیاد زنان بسیار حائز اهمیت است چرا که هم بنیان خانواده هستند و هم از بارداری و شیردهی خطراتی را هم برای خودشان و هم فرزندشان با مصرف مواد ایجاد می‌کنند. از این‌رو خطرات سوءمصرف مواد مخدر گروه‌های مختلفی از جمله زنان باردار را در معرض تهدید قرار داده و عوارض و پیامدهای ناخواسته‌ای را بر مادر و جنین به جا می‌گذارد. در دوران بارداری از طریق خون و بند ناف اعتیاد به جنین منتقل می‌شود، همچنین اگر مادر پس از زایمان به اعتیاد گرفتار شود در دوران شیردهی فرزند خود را با شیر آلوده معتاد می‌کند. ما در وب‌سایت رابینیا تمام تلاش خود را کرده‌ایم تا تاثیرات مخدر را بر شیر مادر را برای شما کاربران گرامی گردآوری کنیم. همراه ما باشید:

    تاثیر مواد مخدر بر شیر مادر

    در دوران بارداری مادر با مصرف مواد مخدر، فرزند خود را ناخواسته معتاد میکند و آسیب‌های ناخواسته را به جنین وارد می‌کند. از خطرات اعتیاد در بارداری می‌توان به مرگ جنین، زایمان زودرس، اختلالات رشد جنین، سندروم محرومیت از مواد و… اشاره کرد. نوزادانی که با این مشکلات به دنیا می‌آیند، پس از تولد هم خطرات زیادی گریبانگیر آنهاست. نوزاد پس از تولد احتیاج به تغذیه از طریق شیر مادر را دارد، و از آنجایی که مادر با اعتیاد دست و پنجه نرم می‌کند، فرزند دچار تغییرات روحی-روانی، جسمی و محیطی ناشی از مواد می‌شوند.

    تاثیر مخدر مختلف بر شیر مادر

    مواد مخدر تاثیرات متفاوت و مخرب زیادی بر شیر مادر می‌گذارد که هر نوع مواد باهم تفاوت دارد. این نکته قابل ذکر است منفعت شیر مادرانی که اعتیاد دارند و یا در حال ترک هستند از ضررش بیشتر است. ولی اگر مادر دائما از مواد استفاده کند بهتر است به فرزند خود شیر ندهند. ولی اگر مصرف زیادی ندارند، بهتر است با رعایت مسائل بهداشتی به فرزند خود شیر بدهند. به این دلیل که علاوه بر تغذیخ نوزاد رابطه عاطفی و احساسی بین مادر و فرزند عمیق‌تر می‌شود. در ادامه تأثیر مواد مختلف بر شیر مادران و پاسخ به این سوال که آیا مادر معتاد به کودک خود شیر بدهند یا خیر شرح داده شده است.

    این مطلب را هم ببینید  علائم اعتیاد در کودکان به مواد مخدر

    1. کراک

    مادرانی که به ماده مخدر کراک اعتیاد دارند، نباید به فرزند خود شیر بدهند. اگر فرزند از شیر مادر معتاد به کراک تغذیه کند، به کمبود وزن، کاهش رشد بدنی، مغزی و دیگر نواقص دچار می‌شود. این کودکان همچنین امکان دارد به اختلالات اجتماعی، شناختی و مشکلات تحصیلی در آینده دچار شوند.

    2. متادون

    برخی از مادران در دوران ترک اعتیاد از شربت متادون استفاده می‌کنند، بهتر است در این زمان مادر شیر خود را از فرزند محروم نکند و اورا تغذیه کند. متادون فقط تا 2الی4 ساعت به روی شیر مادر تاثیر گذار است و با توجه به تحقیقات به عمل آمده کیفیت شیر را کاهش نمی‌دهد. ممکن است نوزادانی که با این شیر تغذیه می‌کنند، هشیاری پایین‌تری داشته و بی قرارتر باشند در مقایسه با دیگر نوزادان و حتی گاهی به سختی تغذیه می‌کنند با همه این تفاسیر شیردهی بهتر است ادامه پیدا کند.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

     

     

    3. کوکائین

    کوکائین مخدری دیگر است که اثر آن تا 48 ساعت در خون مادر می‌ماند و به شیر منتقل می‌شود. کوکائین آسیب زیادی به مغز و سیستم عصبی، دستگاه تنفسی، قلبی، روده‌ای، نخاع و بدشکلی دهان و دندان وارد می‌کند. زمانی که مادر به کوکائین معتاد باشد، نوزاد نیز به واسطه شیر مادر معتاد می‌شود و عوارضی همچون سندرم محرومیت از مواد مانند شیر نخوردن، تشنج، ضعف ماهیچه‌ها، درجه حرارت غیرطبیعی و تغذیه ضعیف شوند.

    4. هروئین

    هروئین از جمله موادی است که مقدار کم آن نیز در شیر تاثیرات مخرب و منفی زیادی به همراه دارد. شیردهی مادر معتاد به هروئین ممنوع است. نوزادان مادران هروئینی باید حدود 7 روز در بیمارستان نگهداری شوند و معمولاً دچار زودرسی نیز هستند.

    این مطلب را هم ببینید  عوارض و فواید قرص ریتالین

    5. ماریجوانا

    مصرف کم ماریجاوانا تاثیر زیادی به روی شیر مادر ندارد. ولی مصرف بیش از حد آن به نوزاد آسیب وارد کرده شیر مادر را کم می‌کند. بر اساس تحقیقاتی که به روی حیوانات انجام شده مشخص شد، نوزادانی که از طریق شیر مادر به ماریجوانا معتاد می‌شوند، تغییراتی در سلول‌های مغزی آنان به وجود می‌آید. از عوارض مستقیم ماریجوانا به نوزاد می‌توان به ایجاد حالت خواب آلودگی، عدم تمایل به شیر خوردن و کاهش وزن اشاره کرد.

    6. مسکن‌ها

    مسکن‌ها در گروه مواد افیونی قرار دارد که مصرف آن در دوران شیردهی و مصرف خودسرانه آن تاثیرات مخرب زیادی را برای نوزاد به همراه دارد. زمانی که مادر از مسکن‌ها استفاده کند و وارد شیر شود، کودک با مصرف آن به اختلالاتی همچون افسردگی دچار می‌شود. اگر درد شدیدی دارید، قبل از مصرف هرگونه مسکن با پزشک متخصص مشورت کنید.

    7. مصرف زیاد الکل

    حتی مصرف کم الکل قبل از شیر دادن بسیار خطرناک بوده و ممکن است منجر به تأخیر تکامل حرکتی در نوزاد شود. به طور کلی 2 تا 24 ساعت بعد از مصرف الکل نباید به کودک شیر داد و قبل از شیر دادن نیز، باید یک‌بار شیر مادر را دوشید و دور ریخت تا اثر الکل بر آن به طور کلی از بین برود. اگرچه برخی اوقات از مصرف‌کنندگان دائمی الکل خواسته می‌شود به هیچ وجه به کودکان خود شیر ندهند و شیردهی برای آن‌ها ممنوع است. همینطور مادرانی که دوران حاملگی خود به صورت مزمن الکل مصرف می‌کنند، ممکن است صاحب نوزادانی با سندرم جنینی الکلی شوند. کم بودن وزن، ظاهر عجیب و غیر طبیعی، قد کوتاه، کوچک بودن سر، ناهماهنگ بودن اعضای بدن، هوش کم، نارسایی در بینایی و شنوایی و مشکلات رفتاری از نشانه‌های این سندروم هستند. این نوزادان داری عقب‌ماندگی‌های جسمانی در قبل و بعد از تولد نیز می‌باشند.

    این مطلب را هم ببینید  انواع داروهای اعتیادآور

    8. ریتالین و آمفتامین

    داروهای ریتالین و آمفتامین از گروه محرک‌ها هستند که 1 الی 2 روز در خشیر باقی می‌مانند. مادرانی که از این داروها استفاده می‌کنند، باید در زمان شیردهی به نوزاد فاصله زنانی تاثیرگذاری را رعایت کنند. ریتالین می‌تواند باعث بی‌قراری، بی‌خوابی و ناآرامی نوزاد شود. آمفتامین نیز اثرات مشابهی ایجاد می‌کند و بعد از مصرف آن، حدود 2 روز باید شیردهی قطع شود.

    انتقال اچ ای وی و ایدز از طریق شیر مادر

    استعمال مواد مخدر به خصوص هروئین بیشتر به صورت تزریقی است. استفاده از سرنگ آلوده خطر بیماری‌های عفونی مثل HIV را بالا می‌برد. در 6 ماه اول نوزادی بیشترین احتمال مبتلا شدن فرزند به ایدز از طریق شیر آلودهوجود دارد.

    انجام تست عشق و ازدواج

    نکات مهم در مورد تأثیر اعتیاد به مواد مخدر بر شیر مادر

    به طور کلی همه مخدرها در دوران شیردهی برای نوزادان مضر هستند و باعث بالا رفتن احتمال سندروم مرگ ناگهانی و بروز انواع بیماری‌ها و عفونت‌ها می‌کند. اعتیاد نوزادان به دلیل تغذیه از شیر آلوده است که مادر مواد را مصرف می‌کند. اگر مادر توانایی ترک مواد را ندارد نباید به فرزند خود شیر بدهد و باید به شیردهی پایان بدهد. خانواده نقش مهمی در ترک اعتیاد دارد، مصرف مواد در کنار آسیب‌های جسمانی که برای نوزاد به همراه دارد، بر هوشیاری، قوه فکر و قضاوت مادران تأثیر می‌گذارد و توانایی مراقبت همه جانبه و بی‌دریغ آن‌ها از نوزاد خود را از بین می‌برد. بنابراین اگر به فکر سلامت و آینده نوزاد خود هستید، بهتر است تصمیم به ترک اعتیاد این مواد بگیرید.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    مهسا پیرمحمدی

    بِه رویاهای خود باور داشته باشید، آنها به دلیلی به شما داده شدند 👌💎

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x