یک کارشناس روانشناسی معتقد است: هرچه سن افراد در هنگام وقوع اتفاقات بد کمتر باشد، آسیبهای مخربتری در آینده برای آنان خواهد داشت.
تکنیک اول: از بین بردن تمام آثار بیرونی خاطرات بد مثلا فراموش کردن آن است. به طور مثال در صورتی که فرد از یک تصادف خاطره بدی در ذهن خود دارد،باید خودرویی که با آن تصادف کرده را بفروشد. لباس ها و لوازم را تعویض کند و عکس ها را از بین ببرد؛ اگر این خاطره بد در ارتباط با فردی دیگر به وجود آمده، تا حد ممکن باید از دیدار و گفت وگو با آن فرد خودداری شود.
تکنیک دوم: عدم پرورش افکار منفی است، به گونه ای که نباید با یادآوری خاطرات بد، آن ها را گسترش داد. متاسفانه برخی افراد عادت دارند افکار مزاحم را پرورش دهند.
تکنیک سوم: از راه های اهمیت ندادن به افکار منفی این است که فرد در مواقع هجوم آن ها به ذهن، سریع ذهن خود را متوقف کند و با ایجاد حالت تنبیه، آمار ورود این افکار به ذهن را کاهش داد.
تکنیک چهارم: با نوشتن آن خاطره بر روی کاغذ و پررنگ کردن هر خاطره ای هرچند بد، نکات مثبت آن را در نظر گرفت؛ از جمله نکات مثبت هر خاطره بد می توان به هوشیاری، آگاهی، تجربه و درس عبرت برای افراد اشاره کرد.
تکنیک پنجم: از مهمترین کارها این است که افکار مثبت، جایگزین افکار منفی شوند، این امر تمرکز قوی واراده و تلاش مداوم فرد را می طلبد.