مشاوره تحصیلی

معلم خصوصی

بیشتر والدین دچار مشکلاتی در انتخاب معلم خصوصی برای فرزند خود هستند.

  • معلم خصوصی

    از جمله روش‌های آموزش تدریس خصوصی و استفاده از معلم خصوصی است که به صورت اثربخش در رابطه با یادگیری مطالب و عقب افتادگی‌های درسی کمک می‌کند. این شیوه به عنوان تاثیرگذار ترین و اثر بخش ترین شیوه ، شناخته شده است و منجر به افزایش عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان می‌شود.

    وقتی که به تنهایی توانایی حل مشکلات تحصیلی خود و یا فرزندتان را ندارید تدریس خصوصی می‌تواند به شما در حل این مشکل کمک کند. انتخاب معلم خصوصی با تجربه بسیار حائز اهمیت است. هر چند که بیشتر خانواده ها به دلیل هزینه‌های سنگین این نوع از تدریس از آن پرهیز میکنند.

    معلم خصوصی

    روش تدریس معلم به این صورت است که به صورت خصوصی برای دانش اموزان تدریس می‌کند و تفاوت هایی با تدریس گروهی دارد. اگرچه امکان دارد هزینه‌ی کلاس‌های آن‌ها بالا باشد ولی بر یادگیری دانش‌آموز تاثیر دارد و معلمی موفق است که توانایی پیش بینی تعداد جلسات لازم برای دانش‌آموز را داشته باشد و بر اساس آن جلو برود.

    معلم خصوصی توانایی این را دارد زمانی که در دروس به مشکلات زیادی برخورده‌اید کمکتان کند.

    گاهی اوقات پیش می آید که از لحاظ کمیت و کیفیت در یک یا چند درس عقب می‌افتید و معلم مدرسه با توجه به زمان کم کلاس نمیتواند به شما کمک کند. در شرایط افت تحصیلی دریافت تدریس خصوصی راه‌حلی است که به شما کمک میکند.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    ویژگی‌های معلم خصوصی خوب

    بیشتر والدین دچار مشکلاتی در انتخاب معلم خصوصی برای فرزند خود هستند. اگر ویژگی های زیر را در افراد بررسی کنید به شما کمک می‌کند تا  دست به انتخاب بهتری بزنید.

    1. سابقه‌ی تدریس و مدارک دانشگاهی

    ابتدا یک معلم خصوصی باید دارای سوابق تدریس موفقی باشد و در زمینه‌ی مورد نظر شما تخصص داشته باشد. مثلا امکان دارد فردی در زمینه‌‌ی هندسه سال‌ها تدریس موفق داشته باشد ولی در زمینه آمار تجربه زیادی نداشته باشد. همچنین مقطع تحصیلی و دانشگاهی که در آن تحصیل کرده است بسیار حائز اهمیت است ترجیحا باید مربوط به شغل فرد باشد.

    این مطلب را هم ببینید  گرایش‌های کارشناسی ارشد رشته روانشناسی

    پیشنهاد میشود بررسی های لازم مربوط به مدارس و آموزشگاه‌هایی که قبلا در آن تدریس کرده‌ است را کنید، به دلیل اینکه به طور معمول   مدارس و اموزشگاه های موفق معلمان نمونه و خوب انتخاب می‌کنند و سنجش‌های دقیقی انجام می‌دهند تا بهترین اساتید را بتوانند جذب کنند.

    به طور کلی پیشنهاد میشود با معلمانی سوابق و تجربه های زیادی دارند کلاس داشته باشید به دلیل اینکه اگرچه امکان دارد هزینه‌ی بیشتری نسبت به دیگر معلمان بگیرند ولی با این وجود از نظر مالی به نفع شما است به دلیل اینکه اگر بتوانید با شاگردان قبلی وی در ارتباط باشید شناخت بهتری از معلم خصوصی خود پیدا خواهید کرد و انتخاب بهتری میتوانید داشته باشید

    2. داشتن روش تدریس مناسب

    به طور معمول روش تدریس هر معلم با یکدیگر متفاوت است و اگر بتوانید نمونه‌ای از تدریس معلم‌تان را مشاهده کنید بهتر می‌توانید تصمیم گیری کنید. برای این کار می‌توانید از معلم‌ خود بخواهید توضیحاتی در رابطه با تدریسش به شما بدهد، یا ویدیوی تدریس معلم‌تان را مشاهده کنید و در صورتی که روش تدریس او را پسندیدین او را انتخاب کنید. بعد از شروع کلاس نیز اگر کیفیت تدریس استاد خوب نباشد می‌توانید معلم دیگری انتخاب کنید.

    3. بررسی سطح دانش‌آموز و نیازهای او

    برای اینکه بتوانید یک معلم خصوصی خوب داشته باشید باید اول به بررسی نیاز دانش‌آموز و سطح علمی دانش‌آموز بپردازید به دلیل اینکه بعضی از معلمان خصوصی فقط توانایی تدریس به دانش‌آموزان تیزهوش را دارند و در تدریس به افراد معمولی موفق نیستند.

    همچنین باید توجه کنید که قبل از شروع کلاس  انتظارات و اهدافتان را  برای معلم خصوصی مشخص کنید تا بتوانید هدفمند جلو بروید و برنامه‌ی مشخصی داشته باشید. به طور معمول اساتید موفق در جلسه های اول سطح دانش‌آموز را بررسی می‌کنند و با توجه به سطح دانش اموزان برنامه‌ی درسی را تنظیم می‌کنند، همچنین آن‌ها با توجه به سطح علمی دانش‌آموز مشخص می‌کنند چند جلسه برای وی نیاز است تا به هدفی که دارند برسند.

    این مطلب را هم ببینید  استعدادیابی کودکان

    4. آراستگی ظاهری معلم خصوصی

    یک معلم خصوصی حرفه ای و خوب  باید علاوه بر دارا بودن سطح علمی بالا، از نظر ظاهری نیز آراسته و مرتب باشد. به دلیل اینکه آراستگی در انتقال مطالب بسیار تاثیر دارد و به طور معمول دانش‌آموزان با معلمی که از لحاظ ظاهری خوب است ارتباط بهتری نسبت به معلمی که وضعیت ظاهری مناسبی ندارد برقرار می‌کنند.

    معلم موفق اولین نشانه ای که دارد این است که بتواند رابطه‌ی عاطفی خوبی با شاگردش برقرار کند بعد مطالب آموزشی را به او منتقل کند، و دانش اموز نیز با معلمی ارتباط برقرار میکند که جاذبه‌هایی داشته باشد، این جاذبه‌ها می‌تواند از نظر سن، آراستگی ظاهری و… باشد.

    وظایف معلم خصوصی

    معلمان علاوه بر وظایفی که بر عهده دارند باید نکات مهمی را که باعث پیشرفت و موفقیت دانش اموزان میشود مورد توجه قرار دهند. اول معلم باید شناخت لازم از ویژگی ها و صفات خود داشته باشد و از انتظاراتی که از شاگردش دارد به خوبی آگاه باشد. همچنین لازم است با منابع درسی، قوانین و وظایف معلمی، محیط اجتماعی، پدیده‌های اجتماعی، روش‌های تدریس و آداب و رسوم جامعه به خوبی آشنا باشد.

    انجام تست عشق و ازدواج

    نکاتی در رابطه با معلم خصوصی

    • لازم است شیوه‌ی تدریس به اندازه‌ی کافی برای دانش‌آموز جذاب باشد تا احساس خستگی و کسالت نکند.
    • معلم خصوصی باید روی درسی که تدریس می‌کند مسلط باشد، به آن درس علاقه‌ی کافی داشته باشد و علاوه بر درسی که تدریس می‌کند، در رشته‌های دیگر نیز تا حدودی شناخت داشته باشد.
    • یکی از ویژگی‌های معلم خصوصی حرفه‌ای این است که علاوه بر کلام، از طریق زبان بدن خود با شاگردش صحبت کند.
    • یادگیری نباید در معلمان متوقف شود زیرا این کار باعث توقف پیشرفت‌شان می‌شود، آن‌ها باید دائما علم و آگاهی خود را به روز کنند و مطالب جدیدی را یاد بگیرند.
    • فن بیان در تدریس موفق اهمیت زیادی دارد، چه بسا افرادی از نظر علمی در سطح بالایی قرار دارند اما چون بیان شیوایی ندارند، موفق نیستند.
    • معلم باید ثبات عاطفی و روانی داشته باشد و نباید تحت تاثیر هیجانات و عواطف تصمیم گیری کند. اگر از ثبات عاطفی برخوردار نیستید می‌توانید با یک روان‌شناس صحبت کنید تا به ثبات روانی و عاطفی برسید.
    • توصیه می‌شود معلم علاوه بر تخصص در زمینه‌ای که تدریس می‌کند، با اصول کلی روانشناسی نیز آشنا باشد و قوانین رشد، یادگیری، خصوصیات سنی گروه‌های مختلف و … را بداند. زیرا اگر در این زمینه‌ها آشنایی داشته باشد می‌تواند بسیاری از چالش‌ها را حل کند.
    • بیشتر آموزگازان سعی می‌کنند اصول مهم در درس خواندن و یادگیری مطالب را به شما آموزش دهند.
    این مطلب را هم ببینید  روشنایی هدف با مشاوره تحصیلی

    برای مطالعه ی هفت راز موفقیت در کنکور کلیک کنید

    معلم خصوصی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    نوشته های مشابه

    دکمه بازگشت به بالا