کرونا

استفاده از ماسک و کاهش ابتلا به کرونا

  • استفاده از ماسک و کاهش ابتلا به کرونا

    طبق تحقیقاتی که محققین در این دوران کرونایی به‌دست آورده‌اند، استفاده از ماسک و کاهش ابتلا به کرونا نتیجه مستقیم دارد. زمانی که از ماسک استفاده شود، هم مانع انتقال بیماری از افراد مبتلا به دیگران وجود دارد و هم باعث می‌شو تا ویروس کمتری در اجتماع وارد بدن شده و خطر ابتلا را کاهش می‌دهد و اگر فردی بیمار شد، شدت بیماری کم است.

    • اگر اندازه ویروسی که به بدن فرد وارد میشود کم باشد، فرد در صورت بیمار شدن، بیماری خفیفی را تجربه می‌کند.
    • شواهد به‌دست آمده نشان میدهد هرچه دوز ویروس پایینتر باشد، شدت بیماری کمتر است.
    • زدن ماسک باعث میشود میزان ویروسی که به بدن وارد میشود، کم‌تر باشد.
    • با این حال، دانشمندان دریافتهاند که زدن ماسک به نفع خود فرد نیز هست.
    • گفته میشود زدن ماسک به نفع اطرافیانتان است.

    اهمیت استفاده از ماسک

    دانشمندان تا به حال فکر می‌کردند اصلی‌ترین منفعت ماسک در محافظت از دیگران است. اما حالا برخی از دانشمندان دریافته‌اند که زدن ماسک به نفع خود فرد نیز هست. آن‌ها می‌گویند زدن ماسک باعث می‌شود مقدار ویروسی که وارد بدن فرد می‌شود کم‌تر باشد و درصورت ابتلا به کرونا، بیماری خفیف‌تری را تجربه کند. این یعنی کووید-۱۹ در بین جمعیت سرایت پیدا می‌کند و بدون این که عوارض ناشی از آن شدید باشد، به ایمنی گله‌ای نزدیک‌تر می‌شویم. درواقع، احتمالا استفاده از ماسک یکی از دلایل افزایش بیماری‌های خفیف و بدون علامت کرونا است.

    این مطلب را هم ببینید  کووید و آینده مبهم ما

    چگونگی محافظت ماسک از فرد

    این استاد بیان دارد نتایج این تحقیق ناشی از این نظریه است که اندازه‌ی اینوکولوم (دوز ویروس) شدت ابتلای فرد به کرونا را تعیین می‌کند. او توضیح می‌دهد، معمولا هر چه دوز ویروس بالاتر باشد، علائم زودتر ظاهر می‌شود و شدت بیماری بالاتر است. همینطور این نظریه، مانیکا گاندی به کمک همکاران خود در دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو پیشنهاد می‌کند که زدن ماسک از شدت کووید-۱۹ می‌کاهد. اگر میزان قطرات تنفسی که به بدن فرد می‌رسد کم‌تر باشد، یعنی فرد دوز کمتری از ویروس را دریافت کرده است. دوز پایین ویروس بدین معنی است که، حتی اگر فرد بیمار شود، احتمالا بیماری چندان شدید نخواهد بود. گاندی اشاره می‌کند براساس شواهد این وضعیت درمورد کووید-۱۹ صادق است.

    در تحقیق جدیدی که روی همسترها انجام شد، همسترهایی که ماسک زده بودند کم‌تر در معرض ابتلا به کووید-۱۹ قرار می‌گرفتند. همچنین درصورت ابتلا، دچار بیماری خفیف می‌شدند. گاندی همچنین به مقاله ای اشاره می‌کند که نتایج آن نشان می‌دهد ماسک زدن در محیط‌هایی مانند بیمارستان باعث بروز بیماری‌های بدون علامت شده است. براساس این مقاله، با این که بسیاری از افراد کادر درمان نمی‌دانستند دچار بیماری کرونا شده‌اند، تست آنتی‌بادی آن‌ها برای کووید-۱۹ مثبت شده بود.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    به علاوه، بعد از اجباری شدن ماسک، آمار بیماران بدون علامت در محیط هایی مانند کشتی‌های تفریحی و غذاخوری‌ها افزایش یافت. او در نهایت می‌گوید بسیاری از کشورهایی که زدن ماسک را اجباری کرده‌اند عملکرد بهتری در پایین نگه داشتن آمار بیماری‌های شدید کرونا و مرگ و میر داشته‌اند. استفاده از ماسک دوز ویروس را پایین می‌آورد و در صورت ابتلا به کووید-۱۹، منجر به بیماری خفیف یا بدون علامت می‌شود.

    این مطلب را هم ببینید  ارتباط ویتامین B6 و کرونا

    چگونگی محافظت ماسک از دیگران

    باورها بر این است که کووید-۱۹ از طریق قطرات حاوی ویروس که هنگام صحبت، سرفه یا تنفس فرد آلوده ترشح می‌شود، منتقل می‌شود. به گفته‌ی رابرت ف. گری جونیور، استاد میکروبیولوژی و ایمن شناسی در دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه تولین، ماسک مانعی فیزیکی دربرابر قطرات ایجاد می‌کند. اگر این قطرات روی دهان یا بینی فرد دیگر بنشیند یا از هوا تنفس شود، باعث ابتلای فرد به کرونا می‌شود. گری می‌گوید: درواقع، ماسک پارچه‌ای مانع از دریافت حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد از قطرات می‌شود. ماسک N95 با مسدود کردن ۹۵ درصد از ذرات بسیار ریز، شامل ویروس، عملکرد بهتری دارد. قبل از این که قطرات به صورت فرد برسد و او را بیمار کند، ماسک در برابر قطره از فرد محافظت می‌کند.

    انتظار واکسن و استفاده از ماسک

    گاندی می‌گوید زدن ماسک نقش مهمی در پشت سر گذاشتن پاندمی ایفا می‌کند او همچنین فکر می‌کند استفاده از ماسک در دنیا روشی است که باعث می‌شود کار و مدرسه تداوم پیدا کند. گاندی پیشنهاد می‌کند به جای تعطیل کردن همه چیز به دلیل بالا رفتن آمار، بهتر است قبل از آغاز قرنطینه وضعیت افزایش تعداد بیماری‌های شدید، بستری شدن و مرگ و میر را تحت نظارت قرار دهیم. او می‌گوید شاید با موارد جدید ابتلا مواجه شویم «اما تا زمانی که بیماری‌ها بدون علامت است، مقامات رسمی بهداشت باید بیشتر روی کاهش نرخ شیوع این بیماری و نظارت دقیق بر موارد حاد تمرکز کنند، نه بیماران بدون علامت.»

    نویسندگان مقاله می‌نویسند: «استفاده از ماسک و قرار دادن اعضای جامعه در معرض SARS-CoV-2 (ویروسی که باعث بروز کووید-۱۹ می‌شود) بدون پیامدهای غیر قابل قبول بیماری شدید می‌تواند سطح ایمنی در جامعه را بالا ببرد و تا زمانی که منتظر واکسن هستیم، روند سرایت را کندتر کند.»

    این مطلب را هم ببینید  چرا مردم با توجه به تلنگر های موجود، ماسک نمیزنند؟!

    به این نکات توجه کنید

    • استفاده‌ی مردم دنیا از ماسک تا زمانی که منتظر تولید واکسن هستیم نقش مهم و تاثیرگذاری بازی می‌کند زیرا باعث کند شدن روند سرایت می‌شود و احتمالا از شدت بیماری می‌کاهد تا بار روی دوش جامعه سبک‌تر شود.
    • استفاده از ماسک دوز ویروس را پایین می‌آورد و در صورت ابتلا به کووید-۱۹، منجر به بیماری خفیف یا بدون علامت می‌شود.
    • زدن ماسک نه تنها از اطرافیان ما محافظت می‌کند، بلکه محافظ ما نیز هست.
    • گفته می‌شود هرچه دوز ویروس کزونا کم‌تر باشد، شدت بیماری کم‌تر است.

    دریافت جدیدترین اطلاعات از شیوع کووید-۱۹: coronavirus hub

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    انجام تست عشق و ازدواج

    مهسا پیرمحمدی

    بِه رویاهای خود باور داشته باشید، آنها به دلیلی به شما داده شدند 👌💎

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    همچنین ببینید
    بستن
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x