کودکبارداری

اصلی‌ترین اقدامات قبل از بارداری

فرزند سالم، زندگی سالم

  • اصلی‌ترین اقدامات قبل از بارداری

    قبل از بارداری سلامت روحی و جسمی خود را مورد بررسی قرار دهید. برای مشاوره ژنتیک به متخصص مراجعه کرده و غربالگری های لازم را انجام دهید. اگر در اطرافیان خود فردی را دارید که دچار یکی از اختلالات است، این غربالگری ها به شما کمک می‌کند تا فرزند سالمی را به دنیا بیاورید. قبل از بارداری مراقبت‌های قبل از حاملگی بهتر است انجام شود.

    رژیم غذایی سالم

    اصلاح رژیم غذایی از مهم‌ترین اقداماتی است که باید آن را انجام دهید. در بین وعده‌های غذایی از میان وعده‌های سالم و مقوی استفاده کنید. 40 روز قبل از بارداری وعده‌های غذایی خود را سالم کنید تا در دوران بارداری و شیردهی با مشکل مواجه نشوید. از مصرف غذاهای کنسروی و فرآوری شده همچنین سوسیس و کالباس جدا خودداری کرده و میوه و سبزیجات را جایگزین آن کنید.

    مراجعه به مشاور ژنتیک

    به پزشک متخصص ژنتیک مراجعه کنید و او را از سابقه‌ بیماری‌های ارثی مانند دیابت و فشارخون مطلع کنید. قبلا از بارداری حتما باید این اقدامات را انجام دهید. قبل از بارداری در سن بالا حتما این اقدامات را انجام دهید تا فرزندی سالم و بدون اختلال ژنتیکی به دنیا بیاورید.

    مراجعه به پزشک متخصص

    با مراجعه به پزشک متخصص زنان از سلامت جسمی خود مطمئن شوید و در صورت بروز مشکل اقدام به درمان کنید. او برای شما یک چک آپ کامل در نظر می‌گیرد و بعد از بررسی نتایج آزمایش متناسب با وضعیت شما دارو، مکمل غذایی و یا ویتامین برایتان تجویز می‌کند.

    ممنوعیت استعمال دخانیات

    از استعمال دخانیات خودداری کنید و حتی درر معرض دود سیگار نیز قرار نگیرید به این دلیل که باعث نقص‌های مادرزادی ریه در جنین می‌شود. برای داشتن فرزندی سالم 40 روز قبل از اقدام به بارداری سیگار و قلیان را ترک کنید.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    تهیه لیست از داروهای مصرفی

    اگر داروی خاصی را مصرف می‌کنید به پزشک خود اطلاع دهید تا اگر برای شما و جنین در این دوران مضر باشد داروی دیگری جایگزین کند.

    این مطلب را هم ببینید  سرماخوردگی و اقدامات لازم در دوران بارداری

    شروع مصرف قرص‌های فولیک اسید

    قبل از بارداری اقدام به مصرف قرص‌های فولیک اسید کنید. بهتر است سه ماه قبل از اقدام به بارداری شروع به مصرف کنید. تامین فولیک اسید در رشد کامل جنین و تکمیل سیستم عصبی بدن نقش مهمی دارد.

    مهمترین چکاب‌ها و آزمایشات قبل از بارداری

    1. تست ادرار از اقدامات پیش از بارداری

    با انجام تست ادرار از سلامت سیستم مجاری ادراری و کلیه‌ها مطمئن شوید. در صورت عفونت فورا درمان را شروع کنید. تست ادرار از اولین تست‌هایی است که پزشک برای شما تجویز می‌کند.

    2. غربالگری برای سلامت روان مادر

    اختلالات تغذیه، افسردگی و یا استرس و اضطراب اگر کنترل و یا درمان نشوند ممکن است در بارداری برای شما و فرزندتان مشکل ایجاد کنند. به دلیل تغییرات هورمونی در بارداری طبیعتا مشکلات خلقی به وجود می‌آید و اگر خودتان زمینه ای داشته باشید این اختلالات افزایش پیدا می‌کنند. برای کاهش خطر اختلالات خلقی، غربالگری سلامت روانی قبل و حین بارداری توسط پزشک شما در طول یا پس از چک آپ انجام خواهد شد.

    3. معاینه شکم، لگن و سینه مادر

    آزمایش و تست لگن برای عفونت‌هایی مثل مخمر یا تریکومونیاز انجام می‌شود. با بررسی سینه‌ها اگر توده و یا کیستی در سینه باشد به آن توجه کرده و از پیشرفت آن جلوگیری می‌کند. در نهایت بررسی شکم برای تشخیص ناهنجاری های فیزیکی توصیه می‌شود.

    4. بررسی و کنترل وزن مادر

    وزن ایده‌آل قبل از بارداری به سلامت مادر و جنین کمک به‌سزایی می‌کند. اگر وزن شما نیاز به تغییرات داشته باشد، با رژیم غذایی مناسب و یا در مواقعی هم دارو تجویز می‌شود تا به وزن متناسب بازگردانده شوید.

    این مطلب را هم ببینید  18 راهکار روانشناسی برای برخورد با کودک پرخاشگر

    5. تست پاپ اسمیر

    از مهم‌ترین آزمایش‌هایی که پزشک برای شما تجیز می‌کند تست پاپ اسمیر است. تست با قرار دادن یک اسپکولوم در واژن برای دیدن رحم انجام می‌شود. سپس پزشک یک پنبه را بر روی دهانه رحم قرار می‌دهد و سلول‌هایی را جمع آوری می‌کند که برای تحلیل به آزمایشگاه فرستاده می‌شوند. این تست همچنین ارزیابی می‌کند که آیا شما آلوده به بیماری‌های جنسی مانند سوزاک، سیفیلیس، HIV یا هپاتیت B هستید یا خیر. اگر پزشک در طی این آزمایش سلول‌های غیرعادی پیدا کند، یک کولپوسکوپی انجام خواهد شد.

    6. غربالگری زنان

    برای تشخیص و کنترل کیست، سلول‌های رحمی، بیاری‌های التهابی در لگن و تومورهای خوش‌خیم از غربالگری استفاده می‌شود. برای هرگونه بیماری و اختلال که ممکن است در بارداری مشکلی به وجود آورد، همچنین بررسی دوره‌های بی‌قاعده و سندرم پلی کیستیک تخمدانی در این مرحله صورت می‌گیرد.

    7. فشارخون مادر

    بررسی فشار خون برای این است که اگر فشار خون بالا یا پایین باشد در هر صورت باید بررسی و کنترل شود زیرا می‌تواند مشکل آفرین باشد. در فشارخون بالا خطر خفگی و در فشارخون پایین احتمال رفتن به اغما رفتن وجود دارد.

     

    انجام تست عشق و ازدواج

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    مهسا پیرمحمدی

    بِه رویاهای خود باور داشته باشید، آنها به دلیلی به شما داده شدند 👌💎

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x