اختلالات شخصیتاختلالات و مشکلات کودکانکودک

چگونه یک فرد آب زیرکاه را بشناسیم؟

  • افراد آب زیرکاه

    در ابتدا به معنای کلمه آب زیرکاه می پردازیم. افرادی که در لباس دوست وارد زندگی ما می‌شوند ولی برای رسیدن به منافع خود، دست به اعمالی ديگر می زنند و بنای مکر و حیله می‌گذارند و به زیان افراد دیگر عمل می کنند.

    آب زیرکاه کیست؟

     

    آب زیرکاه

     

    آب زیرکاه، در اصطلاح به افرادی می گویند که زندگی اجتماعی خود را بر اساس دخالت در زندگی دیگران پایه گذاری می کننند و به شکل حق به جانب می خواهند تا خواسته‌های خود را اجرایی کنند و به گونه ای عمل می کنند که باطن ناپاک و زشت خود را نمایان نکنند.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    ضرر و خطر این افراد حیله گر و بدجنس ، بسیار بیشتر از دشمن ظاهری است؛ زیرا دشمن با چهره و حربه دشمنی به میدان می آید، در حالی که این طبقه در لباس دوستی و خیرخواهی خیانت می کند. حال، بهتر است ببینیم که ریشه تاریخی این عبارتِ مثلی از کجاست و چطور ممکن است آبی که در زیرکاه است، باعث زیان و ضرر شود.

    آب زیر کاه در قدیم جزء فریب های جنگی بود و سپاهیان دشمن را از این رهگذر غافلگیر و سرکوب می کردند.

    البته این حیله جنگی در منطقه های باتلاقی و نقاطی که شالیزاری داشت بیشتر مرسوم بود تا همان طوری که گفته شد، باعث سوءظن دشمن نگردد. طریقه اش این بود که در مسیر قشون مهاجم باتلاقهای پراکنده و گوناگون و کم عرض حفر می کردند و روی باتلاقها را با کاه و کلشن می پوشانیدند.

    بدیهی است عبور از این مناطق باعث می شد که قسمت مقدم مهاجمین یعنی پیشتازان و سوارکاران در باتلاقهای سرپوشیده فرو روند و پیشروی آن ها به کندی انجام شود تا برای مدافعان فرصت و امکان امادگی و تجهیز سپاه فراهم آید. این مثل را در مورد اشخاص حیله گر بکار می برند.

    این مطلب را هم ببینید  راهکارهای درمانی تهوع در بارداری

    بر همین اساس، آب زیرکاه بودن کنایه از افرادی است که با حیله و نیرنگ و موذی گری که البته دربرخی مواقع زرنگی خوانده می شود و شاید در نظر بعضی خوشایند و هوشمندانه هم بنظر برسد، کاری می کنند که زیان بزرگی به یک گروه می رسد. به عبارتی این چنین اشخاص کسانی هستند که اعمال ریاکارانه بسیار دارند و شاید بتوان قرابت معنايي آنرا در ضرب المثل« از پشت خنجرزدن» پیدا کرد.

    در رویارویی با اشخاص آب زیر کاه چه کنیم؟

    • احساسات شخصی تان را از این معادله خارج کنید، نسبت به ترفندهای این افراد عکس‌العمل عاطفی نشان ندهید.
    • در انجام هیچ کار حساس به آن ها اعتماد نکنید
    • اگر کار‌فرما هستید این فرد را استخدام نکنید و زمانی که با چنین فردی همکار هستید تلاش کنید از او دوری کنید، علت اصلی این مسئله این است که شما هیچ وقت نمی توانید بدانید وی چه زمانی احساسات واقعی اش را نسبت به شما نشان خواهد داد، اغلب مواقع شما حتی نمی توانید حدس بزنید این احساسات چه هستند، این اشخاص هیچوقت روراست نیستند.

    ویژگیهای شخصیتی کودکان آب زیرکاه

     

     

    • در اکثر مواقع تظاهر به مظلومیت کرده و خود را بیگناه جلوه می دهد و به محض این که ديگر از وی غافل شوند دردسر ایجاد می کند.
    • معمول از گوشه چشم رفتار معلم، مربی و گاه والدین را زیر نظر دارد.
    • بدگویی از دیگران (حتی اعضای خانواده اعم ازبرادر یا خواهر) این ویژگی بیشتر در مورد دوستان وی مصداق دارد تا به این شیوه بتواند شرایط و زمینه تنبیه را برای آن ها ایجاد کرده و از این رفتارها لذت ببرد. این کودک از تمایلات ديگر آزاری( یا سادیستیک) بهره می برد.
    • درصورت لزوم در هرگونه ازمون یا تست میل به تقلب در او به فراوانی مشاهده می شود.
    • این کودک میتواند تعدادی دوست خصوصی و صمیمی داشته باشد و با آن ها در تعامل باشد.

    اولین گام برای ترميم و اصلاح رفتار اینگونه کودکان تحسین و تشویق رفتارهای مناسب آنهاست، در مرحله بعد ارائه تکلیف به کودک مناسب با وضعیت روانی و فیزیکی تا او را شخصی مسئول و متعهد به بارآورد.

    انجام تست عشق و ازدواج

    باید توجه داشت که این چنین کودکان احتیاج به جلب توجه دارند که یعنی باید باور کنند و حس کنند که شما بعنوان والدین یا مربی یا معلم دیده میشوند و وجود دارند، نقش دارند و همینطور قابلیت مفید بودن در جمع و جامعه، با تأکید و یادآوری این نکته که قوانین دشوار و تنبیهات شدید، کودک فوق را به طرف فعالیت های پنهانی سوق خواهد داد.

     

    چگونه یک فرد آب زیرکاه را بشناسیم؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    مهسا پیرمحمدی

    بِه رویاهای خود باور داشته باشید، آنها به دلیلی به شما داده شدند 👌💎

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x