مشاوره قبل از ازدواج

با افراد افسرده ازدواج کنیم یا نه ؟

  • ازدواج با فرد افسرده می‌تواند زندگی مشترک را با چالش‌های عمیقی مواجه کند. بطور معمول، هرچقدر افسردگی فرد شدیدتر باشد رفتارهای روزمره او مانند عملکرد شغلی و خانوادگی نیز با آسیب بیشتری مواجه خواهد شد و در نتیجه زندگی برای سایر افراد خانواده نیز سخت‌تر می‌شود. اما راه چاره چیست؟ آیا یک فرد افسرده هرگز قادر نخواهد بود که زندگی مشترک موفقی داشته باشد؟

    برخی از افراد  با این سوال مواجه می‌شوند که آیا افسردگی همسر می‌تواند دوام ازدواج را تحت تاثیر قرار دهد به طوری که منجر به طلاق شود؟ متخصصان می‌گویند افسردگی به طور مستقیم منجر به طلاق نمی‌شود. اما اگر تلاشی برای بهبودی فرد صورت نگیرد، این اختلال به پیامدهای ثانویه‌ای می‌انجامد که آن‌ها می‌توانند جدایی نهایی را بوجود بیاورند.

    بهتر است راجع به افسرده خویی هرچقدر می‌توانید آگاهی کسب کنید. فردی که افسرده است به مرور زمان اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهد، نسبت به اطرافیان خود گوشه‌گیر می‌شود و تنهایی را به بودن در جمع ترجیح خواهد داد. اگر بگذارید افسردگی شدت پیدا کند مسلماً این علائم به زندگی مشترکتان آسیب خواهند زد و بین شما و همسرتان سردی و فاصله عاطفی ایجاد می‌کنند. این فاصله در بسیاری از موارد به جدایی قطعی و یا طلاق عاطفی منجر خواهد شد.

     

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

     

    افسردگی از طریق تاثیر گذاری بر یکسری عوامل به صورت غیر مستقیم به زندگی مشترک آسیب می‌رساند. فرد افسرده ممکن است انگیزه‌ای برای کارهایی نظیر فعالیت شغلی نداشته باشد. بیکاری و مشکلات اقتصادی که در پی این بی‌انگیزگی ایجاد می‌شود کانون خانواده را با چالش‌های زیادی مواجه خواهد کرد. در نتیجه اگر قصد ازدواج با فردی را دارید که سابقه افسردگی دارد باید پیش از این که تصمیم قطعی به ازدواج  بگیرید، اطمینان حاصل کنید که افسردگی او تحت کنترل است و او تحت درمان قرار گرفته باشد. بهتر است با راهکارهای افزایش انگیزه در افراد افسرده آشنا شوید و هرچه زودتر آن‌ها را بکار گیرید.

    افزایش انگیزه در بیمار افسرده یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها برای درمان است. زمانی که افسرده هستید انگیزه‌ای برای شرکت در کارهای مورد علاقه تان ندارید، احساس ناامیدی و خستگی می‌کنید، قادر نیستید به خوبی بخوابید یا تمرکز کنید؛ در نتیجه روابط شما در خانه و کار خدشه دار می‌شود. این اختلال بر جنبه‌های مختلف زندگی فرد تاثیرات منفی گذاشته و کارکردهای فرد را با مشکل مواجه می‌کند.

    این مطلب را هم ببینید  تفکر عینی در مورد درگیری های عاشقانه

    افراد دچار افسردگی معمولا رنج زیادی را تحمل کرده و خیلی اوقات آن را غیر قابل حل می‌دانند. یکی از اصلی‌ترین مشکلات افراد دچار افسردگی کمبود انرژی و نداشتن انگیزه برای فعالیت‌های موثر زندگی است.

    یکی از نشانه‌های بارز افسردگی کاهش انگیزۀ پایداراست. نداشتن تمایل به انجام تکالیف و فعالیت‌های روزانه، فرد را به طور عمیق تری در افسردگی غرق می‌کند. برای رهایی از افسردگی باید عوامل ایجاد کننده آن بررسی و رفع شوند. ارزیابی سبک زندگی و سلامت فرد نیز باید صورت گیرد. به این ترتیب به فرد افسرده کمک شود زندگی با انگیزه تری داشته باشد.

     

    1- افزایش انگیزه در بیمار افسرده | شروع یک فعالیت فیزیکی

    بر اساس مطالعات فعالیت فیزیکی می‌تواند باعث سازگاری بهتر و افزایش انگیزه در افراد دچار افسردگی شود. فعالیت بدنی یک راه طبیعی برای افزایش هورمون‌های شادی است که می‌تواند اثرات افسردگی را کاهش دهد.

    در دوره‌های افسردگی ورزش برایتان دشوار می‌شود، تاحدی که این عموما انرژی و انگیزه کافی برای انجام تمرینات ورزشی را ندارید. برای حل این مشکل بهتر است به جای تمرکز بر تمریتان دشوار و سنگین، تمریناتتان را به بخش‌های کوچک در طول روز تقسیم کنید. نمونه‌های آن شامل موارد زیر است:

    _پیاده روی 10 دقیقه ای در اطراف خانه

    انجام تست عشق و ازدواج

    _انجام تمرینات کششی در طول تبلیغات تلویزیون

    _گوش دادن به موسیقی

    _تعیین زمان‌هایی برای تمرینات کوتاه؛ برای مثال پنج نوع تمرین را در بازه‌های زمانی 2 دقیقه ای انجام دهید.

    بدین شکل اهداف تمرینی که تعیین کرده اید زودتر به واقعیت رسیده و برای ادامه انگیزه بیشتری خواهید داشت. پس از شروع تمرینات بعد از مدتی متوجه می‌شوید که تمایل به گسترش آن‌ها به فعالیت‌های لذت بخش دارید.

    2- راز افزایش انگیزه در گسترش ارتباطات با بیمار افسرده

    گرفتن حمایت از دیگران یکی از راه‌های افزایش انگیزه در بیمار افسرده است و می‌تواند به شما کمک کند تا احساس بهتر و انگیزۀ بیشتری در زندگی داشته باشید. دانستن این موضوع که عده ای به شما و سلامتیتان اهمیت می‌دهند، بر انگیزه‌های شما تاثیر عمیقی خواهد گذاشت.

    رفتن به مهمانی‌های بزرگ یا دیگر جمع‌های اجتماعی می‌تواند برای شما طاقت فرسا باشد؛ اما دیدن دوستان در جمع‌های کوچک‌تر مثل رفتن به کافه، سینما، موزه و .. می‌تواند به کاهش اضطراب و افزایش ارتباطات شما کمک کند.

    این مطلب را هم ببینید  بهترین نکات درباره مشاوره ازدواج

    نیازی نیست دوستان خیلی زیادی داشته باشید تا احساس بهتری پیدا کنید. در عوض بر محکم کردن دوستی‌های موجود با افراد مورد علاقه و دوستان نزدیک تمرکز کنید. گذراندن زمان با دوستان و خانواده می‌تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری درباره جهان پیرامون خود پیدا کنید.

    3- افزایش انگیزه در بیمار افسرده | در معرض استرس بودن

    استرس، بیمار افسرده را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد. شما در زمان‌های افسردگی تمایل بیشتری بر کنترل مشکلات دارید. نرسیدن به این کنترل، استرس شما را بیشتر کرده در نتیجه افسردگی بیشتر می‌شود. بنابراین تلاش برای دوری از استرس می‌تواند به شما کمک می‌کند کمتر افسردگی را تجربه کنید. برخی راه‌ها برای کاهش استرس شامل موارد زیر است:

    -تمرین تکنیک‌های آرام سازی مثل گوش دادن موسیقی آرام، تمرین تنفسی و تمرین‌هایی مثل یوگا و مدیتیشن

    -در مواقع استرس و اضطراب شدید تا 10 بشمارید

    تست های شغلی

    -شناسایی افکار منفی؛ می‌توانید با نوشتن به افکار خود پی ببرید.

    -جایگزین کردن افکار مثبت، مقاله مثبت اندیشی را مطالعه کنید.

    -شرکت در فعالیت‌های اجتماعی و کارهای خیرخواهانه

    -صحبت کردن با دوستان و افراد نزدیک در مورد احساسات و نگرانی‌ها

    مراقبت از خود و سلامت تا حد ممکن می‌تواند در افزایش انگیزه و کاهش علائم افسردگی موثر باشد. اما فراموش نکنید که افسردگی بیماری است که تعادل انتقال دهنده‌های عصبی مغز را از بین می‌برد و به درمان حرفه‌ای نیاز دارد.

    موارد مهم ازدواج با فرد افسرده

     

     

    1- عملکرد روزانه فرد را بررسی کنید

    عملکرد روزانه زندگی فرد نظیر عملکردهای شغلی، تحصیلی و خانوادگی اطلاعات خوبی درباره شدت بیماری فرد مورد نظر به شما خواهد داد. اگر او در چند وقت اخیر دچار مشکلات زیادی در حوزه‌های مختلف زندگی خود شده و نمی‌تواند کارهایش را به درستی انجام دهد، احتمالا افسردگی او شدت زیادی دارد و حتما نیازمند دریافت خدمات مشاوره روانشناسی است.

    ازدواج درمان افسردگی نیست!

    برخی از زوجین فکر می‌کنند ازدواج می‌تواند همه مشکلات آن‌ها را حل کند. در واقع آن‌ها عشق را راه حلی برای تمامی مشکلات می‌دانند. درست است که دریافت حمایت اجتماعی مطلوب از جانب اطرافیان به خصوص از جانب همسر در بهبود شرایط فرد و مشکلات او تاثیر بسزایی دارد اما این در صورتی است که فرد قبل از آن درمان مورد نیاز خود را دریافت کرده باشد در غیر این صورت پس ازدواج و به مرور زمان، زندگی مشترک نیز به محلی برای تشدید اضطراب و افسردگی تبدیل خواهد شد. بهداشت روانی در ازدواج یکی از ملاک‌های اصلی انتخاب همسر بوده که نبود آن را نمی‌توان نادیده گرفت.

    این مطلب را هم ببینید  خود شیفتگی پنهان

    مشکلات همراه با افسردگی را نیز در نظر بگیرید

    در بسیاری از مواقع مشکل افسردگی تنها مشکل فرد نیست بلکه بیماران افسرده اکثرا از مشکلات دیگری نظیر اختلالات اضطرابی نیز رنج می‌برند. در صورتی که شما تصمیم به ازدواج با چنین فردی می‌گیرید، باید تمامی شرایط و مشکلات پیش رو را با دیدِ باز در نظر بگیرید تا بتوانید درست‌ تصمیم بگیرید. به دست آوردن شناخت کافی در مورد سایر مشکلات فرد مسیر آینده شما را با وضوح بیشتری ترسم خواهد کرد و به شما در انتخاب همسر مناسب کمک بسیاری می‌کند.

    اهمیت مشاوره پیش از ازدواج

    همه افراد قبل از ازدواج با مراجعه به مشاوره پیش از ازدواج می‌توانند به انتخاب‌های بهتری دست یابند. در صورتی که شما قصد ازدواج با فرد افسرده را دارید، مراجعه به روانشناس اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. روانشناس به شما کمک خواهد کرد تا مشکلات و چالش‌های پیش روی خود را در زندگی با فرد افسرده بیشتر بشناسید و با بررسی مهارت‌های زندگی و مهارت‌های سازگاری، بتوانید در تصمیم خود با قاطعیت بیشتری عمل کنید.

    امروزه بسیاری از افراد و خانواده‌ها ازدواج را درمانی برای افسردگی می‌دانند در حالی که اینطور نیست. مساله ازدواج به تنهایی بسیار پیچیده است و مشکلات خود را دارد که زوجین باید به آن‌ها بپردازند. در این میان افسردگی درمان نشده و نهفته یکی از طرفین می‌تواند مشکلات جدی را برای هر دو ایجاد کند. ازدواج با فرد افسرده ممکن است اما ازدواج نباید تنها با هدف درمان انجام گیرد. توصیه می‌شود که قبل ازدواج، برای درمان افسردگی خود اقدام نمایید تا ازدواج موفقی نیز داشته باشید.

    شما میتوانید برای سنجش میزان افسردگی از پرسشنامه افسردگی بک استفاده نمایید .

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    حانیه رحیمی

    اگر فقط برای پول در آوردن کار کنید، آن را به دست نمی‌آورید! ولی اگر عاشق کاری باشید که انجام می‌دهید، موفقیت در دستان شماست.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x