اختلالات شخصیت

برخورد با شخصیت نمایشی

چگونه با افراد با اختلال شخصیت نمایشی برخورد کنیم؟

  •  

    برخورد با شخصیت نمایشی

     

    آیا از نحوه برخورد با شخصیت نمایشی اطلاعی دارید؟ دوران کودکی این افراد چگونه سپری می‌شود؟ اگر می‌خواهید با فردی با شخصیت نمایشی رابطه عاطفی یا عاشقانه داشته باشید، از ابتدا باید خودتان را برای یک چالش بزرگ آماده کنید. شخصیت‌های نمایشی نیازمند توجه همیشگی می‌باشند چون خودمحوری بالایی دارند، پس در رابطه با آن‌ها باید انرژی زیادی صرف کنید تا بتوانید خواسته‌هایشان را برآورده کنید. این افراد نسبت به مشکل خود بینش ندارند و تغییر در آن‌ها نیازمند صبر و تحمل است. برای ارتباط با فرد دارای شخصیت نمایشی لازم است قواعدی را رعایت کنید تا با مشکلات کمتری رو به رو شوید. در ادامه مقاله به توضیحات بیشتری درباره چگونگی برخورد با شخصیت نمایشی می‌پردازیم.

     

    کودکی افراد با شحصیت نمایشی چگونه است؟

    شخصیت نمایشی از جمله اختلالات شخصیت است که معمولا در خانواده‌های بی‌نظم که قوانین ثابتی برای تربیت کودک وجود نداشته، دیده می‌شود. یک رفتار مشابه، یک بار به تنبیه شدید کودک منجر شده و بار دیگر توسط والدین مورد تشویق قرار گرفته است. انتقاد سازنده توسط والدین وجود نداشته است و او نسبت به انتقاد دیگران بسیار حساس و شکننده می‌شود. در نهایت کودک دچار سردرگمی می‌گردد، احساس ناامنی می‌کند و نمی‌داند چطور باید توجه و عشق والدین را به دست بیاورد؛ پس از ترفندهای مختلف استفاده می‌کند تا در نهایت بتواند رضایت والدین را به دست آورد.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    از آن‌جا که توانایی شناختی در کودک هنوز شکل نگرفته، احساسات والدین معیاری برای تشخیص درستی یا اشتباهات است. بنابراین کودک هویت خود را از نگاه دیگران شکل می‌دهد. شخصیت نمایشی در کودکی خودش همواره خشمگین بوده است ولی برای گرفتن توجه و تائید والدینش باید تلاش می‌کرده تا آن‌ها را خوشحال کند و در نتیجه برای بزرگسالی مهارت شناسایی هیجان‌های مختلف خود را یاد نگرفته است. همچنین در کودکی به استعداد و توانایی‌های شخصیت هیستریونیک توجهی نشده و در زمینه پیشرفت تحصیلی مشوقی نداشته‌اند و فقط رفتارهایی که به وسیله آن بتوانند جلب توجه کنند تقویت شده است.

    این مطلب را هم ببینید  پدیده چراغ گاز هنگام ناهار در کودکان آمریکایی

     

    چگونه با افراد با اختلال شخصیت نمایشی برخورد کنیم؟

    در ادامه راهکارهایی به شما ارائه می‌دهیم تا به کمک آن بتوانید نحوه رفتار و برخورد با شخصیت نمایشی را مدیریت کنید.

    کسب اطلاعات کافی در مورد اختلال شخصیت نمایشی

    آشنایی با اختلال شخصیت نمایشی به شما کمک می‌کند تا بدانید چه عقایدی مبنای الگوهای رفتاری نابهنجار او را شکل می‌دهد. چه ترس‌هایی دارد، منشا خشم او از کجا نشات می‌گیرد و چطور می‌توانید با او برخورد کنید تا شرایط در حالتی قابل پیش بین باقی بماند.

    کمک به افراد دارای شخصیت نمایشی برای رسیدن به خودشناسی

    شناخت خود یعنی شناختن قدرت‌ها و ضعف‌ها، علایق و ترس‌ها، خواسته‌ها و آرزوها که در نهایت به شناخت هدف در زندگی منجر می‌شود. خودشناسی به فرد با شخصیت نمایشی کمک می‌کند تا الگوهای فکری مخرب و عادت‌های ناسالم خود را بشناسد و آن‌ها را اصلاح کند. فرد با تقویت این مهارت‌ها، می‌تواند در زندگی تصمیمات بهتری بگیرد و درموقعیت‌های گوناگون، واکنش‌های رفتاری عاقلانه‌تری نشان دهد.

    تقویت خوداتکایی در برخورد با شخصیت نمایشی

    فرد با شخصیت نمایشی، فردی وابسته است با این حال تحمل ندارد کسی به او وابسته شود یا از او انتظاری داشته باشد. پس تا زمانی که از او مراقبت کنید حالش خوب است ولی تحمل مورد توجه واقع نشدن را ندارد. در واقع از شما انتظار دارد برای او نقش یک قهرمان را داشته باشید. به او کمک کنید تا به تدریج شدت وابستگی‌اش کم شود و بتواند بیشتر به خودش متکی شود.

    در برخورد با شخصیت نمایشی بر توانایی‌های او تاکید کنید

    سعی کنید توانایی‌هایی که در شخصیت نمایشی وجود دارد را شناسایی کنید و به او در تقویت این توانایی‌ها کمک کنید. به جای تاکید بر تیپ، زیبایی و فریبندگی او بر استعدادها و عملکرد مثبت او تاکید کنید.

    این مطلب را هم ببینید  درمان شخصیت اسکیزوئید

    تقویت عزت نفس در برخورد با شخصیت نمایشی

    شخصیت‌های نمایشی برعکس چیزی که نشان می‌دهند احساس عمیق خلا و پوچی می‌کنند و از عزت نفس پایینی برخوردار هستند. اغواگری و فریبندگی جنسی مهم‌ترین گزینه‌ای است که از آن برای تائید طلبی استفاده می‌کنند. تقویت عزت نفس می‌تواند به این افراد کمک کند که به جنبه‌هایی دیگر از شخصیت خود توجه کنند.

    در برخورد با شخصیت نمایشی انتقاد نکنید

    افراد با شخصیت نمایشی نسبت به انتقاد بسیار حساس و شکننده هستند و درد روحی زیادی به آن‌ها وارد می‌شود. این افراد آگاهی اندکی از خودشان دارند. ممکن است یک زن نمایشی را در حال صحبت کردن عشوه گرانه با مرد دیگری ببینید، زمانی که به او تذکر می‌دهید، نمی‌پذیرد و عصبانی می‌شود. احساساتی که این افراد نشان می‌دهند ناخودآگاه است و درک درستی از هیجان‌های خود ندارند و پشت نقاب فریبندگی‌شان، یک خشم پنهان است.

    مرزهای خودتان را مشخص کنید

    افراد با اختلال شخصیت نمایشی حد و مرزها را نمی‌شناسند. هر کاری می‌کنند تا توجه دریافت کنند. با فریبندگی، رفتارهای بچگانه یا بازی کردن نقش قربانی می‌خواهند شما را تحت تاثیر قرار بدهند. به او نشان دهید که به مرزبندی‌های خودتان پایبند هستید، در عین حال در برخورد با این افراد با ملاحظه رفتار کنید.

    انجام تست عشق و ازدواج

    توقعات واقع بینانه از افراد با شخصیت نمایشی داشته باشید

    شخصیت و الگوی رفتاری این افراد از کودکی شکل گرفته است و تغییر دادن آن سخت و زمان بر است. اگر می‌خواهید با زنی نمایشی ارتباط داشته باشید باید بدانید که دنیای آن‌ها، صحنه نمایش است و از گرفتن توجه لذت می‌برند. پس نباید انتظار داشته باشید به محض آشنایی با شما، متعهد شود. نمی‌توانید یک شبه جهان بینی این افراد را تغییر دهید، پذیرای یک تغییر نسبی در او باشید.

    این مطلب را هم ببینید  مکانیسم دفاعی شوخی

    بهره گیری از روان درمانی

    با استفاده از تکنیک‌های شناخت درمانی می‌تواند به افراد مبتلا به شخصیت نمایشی کمک کند که بین احساس و فکر خود با واقعیت تمایز قائل شوند. با درمان شخصیت نمایشی او نسبت به احساسات مختلف خودش شناخت پیدا می‌کند، آن‌ها را نامگذاری می‌کند و به تدریج توانایی کنترل و مدیریت عواطف خود را کسب می‌کند. مشاوره خانواده نیز به شما برای تعامل بهتر با شخصیت نمایشی میسر خواهد بود.

    سوالات متداول درباره برخورد با شخصیت نمایشی

    همسرم دچار اختلال شخصیت نمایشی هستش. برای اینکه کمک کنم زودتر خوب بشه چه کاری انجام بدم؟

    نکته اول و مهم این است که حد و مرزهای قاطعانه در زندگی خود مشخص کنید. از او انتظارات واقع گرایانه داشته باشید و سعی کنید برای اصلاح همسرتان نکات سازنده را با او در میان بگذارید و درخواست اصلاح رفتار را با زبان مهربانی بیان کنید. همچنین همدلی و صمیمیت را بین خود و همسرتان تقویت کنید.

    آیا تست‌های روانشناسی برای پی بردن به این اختلال وجود دارد؟

    بله. تست‌های مختلفی وجود دارند که به ارزیابی شخصیت افراد می‌پردازد که معروف‌ترین آن پرسشنامه چند محوری مینه سوتا می‌باشد.

    برای مشاهده پرسشنامه مینه سوتا کلیک کنید.

     

     

    برخورد با شخصیت نمایشی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    تست های شغلی

    ندا رحمانی

    چه کسی میداند؟؟؟ که تو در پیله ی تنهایی خود، تنهــــایی؟ چه کسی می داند که تو در حسرت یک روزنه در فردایــی؟ پیله ات را بگشا، تو به اندازه ی پروانه شدن زیبایی! ازصداي گذرآب چنان فهمیدم: تندتر ازآب روان، عمرگران میگذرد. زندگی رانفسی، ارزش غم خوردن نيست! آرزویم این است آنقدرسيربخندي كه ندانی غم چيست.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x