درمان اعتیاد

بهترین و جدیدترین روش‌ ترک اعتیاد

با روش درست ترک اعتیاد، بدون بازگشت مواد را کنار بگذارید

  • بهترین و جدیدترین روش‌ ترک اعتیاد

    تا به حال به این مورد فکر کرده اید که چرا اکثر افرادی که مواد مخدر را ترک کرده‌اند دوباره به سمت مصرف کشیده می‌شوند. اعتیاد وابستگی جسمی و روانی بسیار شدیدی را ایجاد می‌کند که ترک اعتیاد را با سختی مواجه می‌کند. روش های اشتباه و غلط عواقب جبران ناپذیری را به دنبال دارد که می توان به بازگشت به مواد و افزایش دوز مصرف اشاره کرد. بهره گیری از مراکز ترک اعتیاد معتبر که از دارودرمانی، رفتار درمانی و مشاوره برای ترک استفاده می‌کنند به کمک به فرد معتاد بسیار کمک می‌کند. در ادامه به روش های درست و جدید ترک اعتیاد اشاره می‌کنیم. همراه ما در بلاگ رابینیا باشید.

    انواع مخدر

    مخدرها به مواد افیونی نیز معروف هستند که در کشور ما بیشترین مصرف را دارند. این مواد یا از گیاه خشخاش به دست می‌آیند و یا در آزمایشگاه ها با ترکیبات شیمیایی تولید می‌شوند. مخدرها تریاک، شیره، سوخته تریاک، هروئین، مرفین و کدئین و ترامادول را در بر می‌گیرند. ماده اصلی اعتیادآور در مواد مخدر مورفین است. مورفین به‌صورت طبیعی در بدن انسان با نام اندروفین موجود است که نقش کاهش درد در بدن را به عهده دارد. زمانی که فردی اعتیاد به مواد مخدر دارد؛ بدن فرد اندورفین کمتری تولید می‌کند و بدن فرد به مورفین خارجی وابسته می‌شود.

    ترک اعتیاد به مواد مخدر و چالش های آن

    سه چالش اصلی زمان ترک مواد مخدر:

    1. چالش اول در ترک اعتیاد عوارض جسمانی و علائم ناخوشایند مربوط به ترک است که به خماری مشهور است. خماری می‌تواند به صورت حالاتی نظیر درد در بدن، تعریق شدید، ضربان قلب بالا، نگرانی و بی‌قراری در فرد ظهور کند.

    2. چالش دوم در ترک مواد مخدر مربوط به مقوله وسوسه و احساس ولع برای مصرف است. وسوسه یا ولع یک حالت ذهنی است که در آن، فرد تمایل شدیدی نسبت به مصرف مواد پیدا می‌کند. به طوری که فرد در برابر این تمایل احساس ضعف و ناتوانی می‌کند. یادگیری نحوه مقابله با وسوسه در موفقیت فرد در مسیر ترک اهمیت بسزایی دارد. به همین دلیل لازم است که در کنار دریافت برنامه‌های مربوط به ترک و کنار گذاشتن مواد، بیمار تحت روان‌درمانی نیز قرار بگیرد و اطلاعات و آموزش‌هایی را برای مقابله با ولع و اشتیاق نسبت به مصرف دریافت کند.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    3. چالش سوم بعد از پاکی جسمانی و سم‌زدایی اتفاق می‌افتد چرا که اکثر لغزش‌ها در این دوره رخ می‌دهد. فرد در این زمان باید بتواند مراقبت‌های لازم را به عمل بیاورد تا در مرحله ترک و پرهیز باقی بماند و دچار لغزش نشود. برای این کار لازم است که بتواند عوامل درونی و بیرونی را که در تحریک او به مصرف نقش دارند شناسایی کند و به کمک روان‌درمانگر برای مواجهه درست با آن‌ها برنامه‌ریزی کند.

    این مطلب را هم ببینید  سردرد به دلیل مصرف تریاک

    روش های ترک اعتیاد به مواد مخدر

    در درمان و ترک اعتیاد به مخدرها با توجه به شرایط جسمانی و روانی فرد، روش‌های متفاوتی به کار می‌رود. به طور کلی می‌توان گفت روش‌های ترک اعتیاد به مواد مخدر موارد زیر را دربر می‌گیرد.

    1. روان درمانی با استفاده از درمان شناختی رفتاری

    در این روش درمان به بیمار کمک می‌شود تا الگوها و افکار نامناسب را بیابد و آنها را متوقف کند. هم‌چنین درمانگر در درمان شناختی رفتاری مهارت‌های سازگاری را به شما آموزش می‌دهد تا بتوانید روش‌های درست کنترل و مدیریت هیجانات ناخوشایند خود را بیاموزید. زمانی که این هیجانات کنترل شود، مانع این می‌شود که فرد برای فرار از احساسات منفی دوباره به مصرف مواد کشیده شود. روان‌درمانی نه تنها در ترک اعتیاد بسیار تأثیرگذار است بلکه به شما کمک می‌کند تا بتوانید با عوارض روانی ناشی از ترک نظیر علائم افسردگی نیز مبارزه کنید.

    2. روان درمانی با استفاده از درمان های انگیزشی

    به وجود آوردن انگیزه از مهم‌ترین اقدامات برای درمان اعتیاد به شمار می‌رود. اگر انگیزه ای وجود نداشته باشد، فرد بیمار به ادامه برناه درمانی تمایلی نداشته و درمان با شکست روبه‌رو می‌شود. روش‌هایی مانند مصاحبه انگیزشی به ایجاد و افزایش انگیزه در مصرف‌کنندگان مواد کمک بسیاری می‌کند.

    3. درمان دارویی در ترک اعتیاد به مواد مخدر

    داروهایی که در درمان و ترک اعتیاد به مواد مخدر استفاده می‌شود مواردی نظیر متادون، ب 2 یا بوپرنورفین و نالترکسون را در بر می‌گیرد. متادون و ب 2 می‌توانند علائم ناخوشایند ناشی از ترک و وسوسه مصرف مجدد را کاهش دهند. این داروها در واقع همان مناطق مغزی را که مخدرها تحت تأثیر قرار می‌دهند هدف قرار می‌دهند با این تفاوت که شدت تأثیرگذاری کم‌تری نسبت به مخدرها دارند. توجه داشته باشید که این داروها باید در دوزهای کاملاً مشخص و متناسب با وضعیت جسمانی شما در بازه زمانی معینی مصرف شوند تا به مرور دوزهای آن کاهش یافته و به طور کامل قطع شود. استفاده سرخود و یا رعایت نکردن دستورات پزشک در مصرف منجر به این می‌شود که تنها موادی دیگر را جایگزین مواد قبلی کنید و اعتیاد همچنان ادامه داشته باشد. علاوه بر این مصرف هم‌زمان داروهای ترک اعتیاد با مواد مخدر خطرات زیادی ازجمله تشنج و حتی خطر مرگ را به همراه خواهد داشت.

    این مطلب را هم ببینید  انواع مواد توهم زا

    4. ترک با استفاده از روش های بستری

    کمپ‌های اعتیاد به منظور ترک اعتیاد و سم زدایی فرد بیمار را بستری می‌کنند. در این شرایط امکان بررسی هر لحظه فرد وجود دارد و زمانی که نیاز باشد، داروی مناسب بیمار تجویز می‌شود. توجه داشته باشید که بسیاری از کمپ‌ها که در زمینه ترک اعتیاد فعالیت می‌کنند مراکزی غیر قانونی هستند و از خدمات مناسب برای ترک اعتیاد برخوردار نمی‌باشند. روش‌ها و برخوردهای غیر اصولی که در این کمپ‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌تواند اثرات معکوسی داشته باشد و مسیر ترک را با دشواری‌های بیشتری روبه‌رو کند. پس در انتخاب مراکز ترک بیشتر احتیاط کنید.

    5. خانواده درمانی

    نحوه برخورد خانواده‌ها با اعتیاد فرد و میزان حمایتی که از او می‌کنند در میزان موفقیت ترک تأثیر بسزایی خواهد داشت. به همین خاطر در خانواده‌ درمانی تلاش می‌شود تا اطلاعات اعضای خانواده در مورد اعتیاد افزایش یابد و روابط آسیب دیده آن‌ها با فرد درگیر در اعتیاد ترمیم شود. به این ترتیب از مشکلات بیمار در ترک کاسته شده و منابع حمایتی بیشتری کسب می‌شود.

    6. گروه درمانی

    گروه درمانی در ترک مواد مخدر به افراد کمک می‌کند تا بدانند که در این راه تنها نیستند و افراد دیگری نیز هستند که مشکلات مشابهی با آن‌ها دارند. در این درمان شما فرصت این را پیدا می‌کنید که بتوانید تجارب بیماران دیگر در مورد شکست‌ها و موفقیت‌هایشان در مسیر ترک را بشنوید و با چالش‌های پیش روی خود و راه‌حل‌های از میان بردن آن‌ها بیشتر آشنا شوید.

    دلیل عدم نتیجه بخش بودن ترک

    مهمترین بخش اعتیاد مربوط به روان و افکار فرد است که ممکن است اقدامات ترک به نتیجه نرسد و ترک با شکست روبه‌رو شود و یا پس از ترک فرد دوباره لغزش پیدا کرده و دوباره به سمت مواد کشیده شود. افراد معتاد زیادی را مشاهده کرده‌اید که بارها پس از ترک دوباره بازگشت به مواد داشتند. همانطور که شاهد هستیم معتادانی را می‌بینیم که بارها بعد از سم زدایی و تصمیم برای ترک باز هم به اعتیاد روی می‌آورند چرا که حمایت‌ها و درمان‌های روانشناختی برای آن‌ها رخ نداده است. پس اگر به دنبال یک درمان موفق و بدون بازگشت هستیم باید بدانیم که نمی‌توان این بخش از درمان را نادیده گرفت. درمان‌های روانشناختی که در مطالب فوق نیز ذکر شدند، باعث افزایش اعتماد به نفس و کسب مهارت‌های فردی و شناختی در فرد می‌شود. مهم ترین موضوع، مقابله با وسوسه مصرف مجدد است که از طرق مختلف توسط متخصص بر روی آن کار می شود.

    این مطلب را هم ببینید  رابطه بین مصرف الکل با خشم

     

    انجام تست عشق و ازدواج

    بهترین و جدیدترین روش‌ ترک اعتیاد

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    مهسا پیرمحمدی

    بِه رویاهای خود باور داشته باشید، آنها به دلیلی به شما داده شدند 👌💎

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x