طلاق

تست طلاق عاطفی

در این مقاله به موضوع تست طلاق عاطفی و حاشیه های مربوط به آن می پردازیم.

  • تست طلاق عاطفی

    یکی از مشکلاتی که این روزها بسیاری از زوجین با آن درگیر هستند، سردی در روابط و به عبارتی دیگر طلاق عاطفی است. تعداد افرادی که در حال حاضر به علت عدم وجود علاقه و روابط عاطفی به خاموشی گراییده و به دادگاه ها مراجعه می کنند تا طلاق خود را بگیرند، کم نیستند.

    این دسته از افراد، علت اصلی این موضوع را این طور بیان می کنند که همسر آن ها (حال می خواهد خانم باشد یا آقا) مانند گذشته به آن ها علاقه نداشته و در حال حاضر دیگر قادر نیستند با یکدیگر هیچ رابطه ی احساسی و عاطفی داشته باشند. در برخی مواقع، این موضوع با مراجعه به مشاور و تغییر در برخی رفتارهای مخرب درست می شوند.

    اما گاها این موضوع قابل حل نبوده و تنها راه حل موجود چیزی به غیر از طلاق نیست. یعنی در نهایت، طلاق عاطفی می تواند منجر به طلاق حقوقی و رسمی نیز شود. در این مطلب قصد داریم تا به این موضوع بپردازیم که طلاق عاطفی چیست؟ و سپس آن را از منظر روانشناسی مورد بررسی قرار داده و در نهایت نیز در مورد تست طلاق عاطفی به صحبت خواهیم پرداخت. پس اگر این گونه مطالب برای شما هم جذاب است، در ادامه با ما همراه باشید.

    طلاق عاطفی چیست؟

    همیشه جدایی و طلاق به صورت رسمی به ثبت نمی رسد، بلکه گاها شرایطی در زندگی افراد به وجود می آید که دیگر هیچ محبت و عشقی میان زن و شوهر وجود نداشته و با وجود این که آن ها همچنان با هم زندگی می کنند، ولی دیگر اثری از روابطی که در گذشته با هم داشته اند، هیچ چیزی دیده نمی شود.

    در این نوع از طلاق، دیگر هیچ احساسی میان زن و شوهر دیده نمی شود و آن ها ابراز احساسات خود را از یکدیگر دریغ می کنند. معمولا در این شرایط، هم میزان اطمینان و اعتماد زوج ها به یکدیگر کمتر شده و حتی به صفر رسیده و هم این که ممکن است هر یک از طرفین، دیگر جذابیتی برای یکدیگر نداشته باشند. معمولا طلاق عاطفی را می توان نخستین گام از مرگ یک رابطه ی زناشویی به شمار آورد که صمیمیت میان زوجین جای خود را به بیگانگی داده و عموما در نهایت این موضوع منجر به طلاق قانونی نیز خواهد شد.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    طلاق عاطفی درجه های گوناگونی را شامل می شود. از قهر کردن هایی که خیلی ساده و بدون هیچ صحبت کردنی و با سکوت انجام می شوند گرفته، تا بحث و جدل هایی که جدی تر بوده و همراه با توهین باشند  و حتی خشونت های فیزیکی و زد و خورد، همه و همه می توانند طلاق عاطفی را در بر بگیرند. مفهومی که می تواند به خوبی طلاق عاطفی را توصیف کند، دلزدگی زناشویی است.

    از این واژه بار معنایی منفی زیادی نظیر صفاتی مانند خشم، احساسات منفی، تنفر، ناامیدی، دشمنی، رنجش، زیان و سایر مواردی از این دست دریافت می شود که همگی جایگزین حس های مثبتی نظیر عشق و دوستی و احترام متقابل در زندگی زناشویی و روابط زن و شوهر خواهد شد. اگر شما هم در چنین شرایطی به سر می برید و یا احساس می کنید که ممکن است در چنین شرایطی قرار داشته باشید، تست طلاق عاطفی می تواند به شما کمک کند تا وضعیت خود را بدانید.

    طلاق عاطفی از نظر روانشناسی

    برای این که بتوان از منظر روانشناسی مطمئن شد که طلاق عاطفی میان یک زوج به وقوع پیوسته است، می بایست تست طلاق عاطفی را انجام داد. اما پیش از آن باز هم از نظر روانشناسی وجود برخی نشانه ها و علائم و شناسایی آن ها می تواند به زوجین کمک کند تا ببینند که آیا در چنین وضعیتی قرار گرفته اند یا خیر؟ برخی از این نشانه ها به شرح زیر می باشند:

    1. تعطیل شدن کلیه ی روابط احساسی و معاشقه و روابط جنسی
    2. کاهش میزان رابطه های عاطفی میان زن و شوهر و یا از بین رفتن کامل آن
    3. در صورتی که هیچ یک از زوجین درباره مشکلات موجود میانشان صحبتی نکرده و نسبت به مشکلات به وجود آمده کاملا بی تفاوت باشند.
    4. پدر و یا مادر یا هر دوی آن ها تماما بر روی فرزند خود متمرکز می شوند و کلیه ی احساسات و محبت خود را به جای همسر خود، خرج فرزند و یا فرزندان می کنند.
    5. در صورتی که هر یک از زوجین برای همدیگر وقت کمتری را نسبت به قبل اختصاص می دهند و در عین حال بیشتر وقت خود را بیرون از منزل گذرانده و تفریحات تکی آن ها بیشتر از تفریحات دوتایی و خانوادگی آن ها است.
    این مطلب را هم ببینید  نقش ناباروری مرد در طلاق

    در صورت بروز چه نشانه ها و علائمی می توان احتمال طلاق عاطفی را داد؟

    در قسمت قبلی گفتیم که علم روانشناسی، نشانه ها و علائمی را بیان می کند که به وسیله ی آن ها می توان تا حدودی از وجود طلاق عاطفی میان زوجین اطمینان پیدا کرد. اما به هر حال روش مطمئن تر، استفاده از تست طلاق عاطفی است که بهتر است نزد یک مشاور خوب و مطمئن انجام شود. اما به طور کلی سایر این نشانه ها به شرح زیر هستند:

    1. عدم وجود اعتماد بین زوجین
    2. کمتر شدن وابستگی زن و شوهر به یکدیگر
    3. عدم توجه به تفکرات یکدیگر و حتی اهمیت ندادن
    4. کمتر شدن شور و شوق زندگی در هر دوی زن و شوهر
    5. درز پیدا کردن مشکل ها، مسئله ها و رازهای زناشویی به خارج از خانه
    6. شخم زدن گذشته و بازگو کردن مسئله ها و مشکل های آن به جای این که چشم آن ها به آینده و موارد پیش رو باشد.
    7. قبول نکردن مشکل های موجود و صحبت نکردن در مورد آن ها. همین امر می تواند سبب به وجود آمدن جبهه های منفی علیه همسر شده و اوضاع را بدتر کند.
    8. بزرگ کردن اشتباهات هر یک از طرفین به وسیله ی طرف دیگر، حتی هنگامی که مسئله ی مهمی در میان نباشد و همچنین استفاده از همین اشتباه به عنوان یک اهرم برای سرزنش و ملامت

    طلاق عاطفی به چه علت هایی ممکن است بروز کند؟

    هنگامی که صحبت از رابطه ی میان زن و شوهر می شود، موارد بسیاری هستند که ممکن است بر روی رابطه ی آن ها اثر بگذارند. طلاق عاطفی، یکی از همین موارد تاثیر گذار بر رابطه ی میان یک زن و شوهر است که نه به یکباره، بلکه به صورت تدریجی و آرام آرام رخ می دهد. بهترین راه برای شناسایی این مشکل، استفاده از تست طلاق عاطفی است که به وسیله ی روانشناس ها انجام می شود.

    اما در صورتی که علت های این موضوع را بشناسیم، گاها می توانیم آن را شناسایی کنیم و حتی در برخی مواقع از وقوع و یا بدتر شدن آن جلوگیری کرده و حتی وضعیت را بهتر کنیم. این علت ها به شرح زیر هستند:

    1. از دست دادن موقعیت شغلی زن و یا شوهر
    2. بروز رفتارهای خشونتی به وسیله ی یکی از زن و یا شوهر
    3. در صورتی که زمان ازدواج در سنین بالا بوده و دیر هنگام باشد.
    4. در صورتی که هر یک از طرفین، دارای مشخصه های اخلاقی نامناسب و آزار دهنده باشد.
    5. دخالت کردن خانواده ها آن هم بدون هیچ دلیل و بدون مطرح شدن درخواست کمک از سوی زن و شوهر
    6. ضعیف بودن هر یک و یا هر دوی زن و شوهر در برقراری ارتباط به صورت گفتاری و غیر گفتاری و مهارت های این چنینی
    این مطلب را هم ببینید  بازگشت به زندگی بعد از طلاق

     

     

    سایر علت هایی که برای طلاق عاطفی مطرح می شوند، کدام است؟

    در قسمت قبلی به تعدادی از علت هایی که می توانند منجر به بروز طلاق عاطفی میان زوجین شوند، پرداختیم. همچنین گفتیم، مطمئن ترین راهی که برای مطمئن شدن از بروز طلاق عاطفی میان شما و همسرتان وجود دارد، استفاده از تست طلاق عاطفی است که اصولی و علمی بودن آن به وسیله ی روانشناس ها انجام می شود.

    انجام تست عشق و ازدواج

    در این قسمت هم قصد داریم تا به بقیه ی عامل هایی در این زمینه بپردازیم. این علت ها به شرح زیر هستند:

    1. در صورتی که اختلاف سنی بالایی میان زوجین وجود داشته باشد.
    2. وجود تفاوت هایی در خانواده ی زن و شوهر به خصوص تفاوت های فرهنگی
    3. در صورتی که زن و شوهر از نظر شخصیتی، اخلاقی و رفتاری با یکدیگر تناسب نداشته باشند.
    4. زوجین نسبت به هم شناخت خوبی نداشته و به همین علت هم قادر نیستند تا نیازهای یکدیگر را رفع کنند.
    5. ازدواج هایی که با میل قلبی انجام نگرفته است و یکی یا حتی گاها هر دوی زوجین با اجبار تن به این ازدواج تحمیلی داده اند.
    6. ازدواج هایی که به صورت ناگهانی و عجله ای و بر مبنای تنها احساسات انجام می شوند و طرفین قادر نیستند تا قبل از ازدواج به خوبی روی هم شناخت پیدا کنند.
    7. در صورتی که هر یک از زوجین (برای خانم ها بیشتر پیش می آید) به علت فرار از خانه ی پدری و مشکلات موجود در آن به ازدواج پناه آورده باشند.

    طلاق عاطفی و خیانت

    ممکن است این سوال برای شما هم پیش بیاید که طلاق عاطفی چه ارتباطی با خیانت دارد؟ همان طور که گفتیم، وقتی میان زن و شوهر فاصله می افتد، ارتباطات عاطفی آن ها هم دستخوش تغییر شده و رو به نیستی و زوال می گذارد. به تعبیری دیگر، تنها نقطه ی اتصال میان این زوجین همان نامی است که از یکدیگر در شناسنامه ی هم دارند و مهری که بر این ازدواج صحه می گذارد.

    لذا همین امر می تواند به این موضوع منجر شود که هر یک از زوجین فکر کنند که دیگر نسبت به هم تعهدی ندارند و آزاد و رها هستند. همین عدم تعهد می تواند سبب شود تا رابطه هایی خارج از ازدواج مورد نظر ایجاد شده و به نوعی طلاق عاطفی، خود می تواند عاملی برای شروع خیانت باشد. معمولا نخستین و یکی از مهمترین درخواست هایی که هر زوج از پارتنر احساسی اش (حال می خواهد زن باشد یا شوهر) دارد، این است که تحت هیچ شرایطی به وی خیانت نکند.

    ولی هنگامی که چنین اتفاقی به وسیله ی یکی از زوجین به وقوع می پیوندد، اوضاع آن ازدواج کمی بغرنج می شود. حتی این امر سبب می شود که خارج شدن از این وضعیت بسیار دشوارتر شده و گاها غیر ممکن شود. طلاق عاطفی میان زوج ها یکی از شایع ترین مواردی است که حتی گاها خانواده ی نزدیک زوجین نیز اطلاعی از آن ندارند.

    این مطلب را هم ببینید  نشانه‌های طلاق عاطفی

    برای این که زوجین بتوانند از بروز این معضل در رابطه شان مطمئن شوند و اگر دوست دارند تا پیگیر کارهایی برای رفع این مشکل و بازگرداندن گرما به روابط و کانون خانواده شان باشند، می بایست در گام نخست، تست طلاق عاطفی را انجام دهند. عموما این تست به وسیله ی روانشناس انجام می شود و سپس این فرد، راهکارهایی برای حل موضوع ارائه خواهد داد.

    برای اطلاع بیشتر از نشانه های خیانت مردان و زنان کلیک کنید.

    استفاده از خدمات مشاوره در این زمینه را فراموش نکنید!

    خدمات مشاوره در زمینه ی طلاق عاطفی می تواند به هر یک از زوجین کمک شایانی کند. پیش از انجام هر کاری لازم است تا تست طلاق عاطفی انجام دهید و سپس در جلسه ی مشاوره، مشکلاتتان را با روانشناس و یا مشاور خود در میان بگذارید.

    قطعا این فرد می تواند در این راه کمک به سزایی برای شما باشد. همچنین از اهمیت مشاوره ی پیش از ازدواج هم غافل نشوید. بسیاری از مشکل ها پیش از ازدواج قابل پیش بینی هستند و تنها کافی است تا کمی دقیق تر و اصولی تر به مسائل نگاه کنیم.

    برای اطلاعات بیشتر از مشاوره تلفنی طلاق کلیک کنید.

    تست طلاق عاطفی  چگونه تستی است و چگونه می تواند در این زمینه کمک کننده باشد؟

    روانشناسان و موسسه های مشاوره ای پس از این که نسبت به انجام مشاوره با فرد مراجعه کننده برای این موضوع اقدام می کنند، از آ نها می خواهند تا پرسشنامه ای را تکمیل کنند که عموما تحت عنوان تست طلاق عاطفی شناخته می شود. معروف ترین و پراستفاده ترین این تست ها را می توان تست یا پرسشنامه تعیین طلاق عاطفی گاتمن به شمار آورد. در این تست همانند سایر تست ها، تعدادی سوال آورده شده است که می بایست با بله و خیر به آن ها پاسخ داده شود.

    تست های شغلی

    این پرسش ها در مورد بخش های مختلف زندگی فرد است که وی می باید با دقت تمام و با صداقت به آن ها پاسخ دهد. طراحی این پرسشنامه در سال دو هزار و هشت انجام شده و یکی از موفق ترین تست ها در این زمینه می باشد. کل تست گاتمن دارای بیست و چهار سوال است که پس از پاسخگویی به آن می بایست نتیجه ها را تفسیر کرد.

    نتیجه نیز عموما به این شکل تفسیر می شوند که پرسش هایی که با جواب مثبت یا بله پاسخ داده شده اند، شمارش شده و در صورتی که تعداد آن ها بیشتر از 8 باشد، یعنی فرد در دام طلاق عاطفی گرفتار شده است و می بایست در نخستین گام به مشاور مراجعه کرده و برای رفع مشکل خود اقدام کند. در زیر نمونه ی پرسشنامه برای آشنایی بیشتر آورده شده است.

    نتیجه گیری

    یکی از مشکل های شایع در زندگی زناشویی در حال حاضر طلاق عاطفی است. یعنی شرایطی که زوجین هیچ احساسی به هم نداشته و رابطه ای نیز برقرار نمی کنند. طلاق عاطفی می تواند علت های مختلفی داشته باشد که در این مطلب، به طور مفصل به آن ها پرداختیم. بهتر است تا برای اطمینان از بروز این موضوع در زندگی تان، نزد یک مشاور رفته و برای انجام تست طلاق عاطفی اقدام کنید.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    صبا دهقانپور

    خوشحالی محصول یه زندگی هدفداره، هدف رو از زندگی‌ بگیری، خوشبختی هم ازش گرفته میشه.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x