زوج و خانواده

تمایل به رابطه با افراد متاهل

نفر سوم رابطه بودن یا نبودن، مسئله این است!

  •  

    تمایل به رابطه با افراد متاهل

     

    آیا تمایل به رابطه با متاهل‌ها می‌تواند در ناخودآگاه زنان یا مردان رشد کرده باشد؟ یکی از آسیب‌هایی که خانواده‌ها و جامعه را درگیر خود کرده است، روابط فرازناشویی افراد متاهل است. این گونه روابط می‌تواند مشکلات متعددی را برای هر سه نفر ایجاد کند، آسیب‌های جبران ناپذیری به زندگی فردی و اجتماعی افراد بزند و در نهایت به فروپاشی خانواده بیانجامد. با این وجود این گونه روابط به طور روز افزونی رو به گسترش است و خانواده‌های زیادی را درگیر خود نموده. دلایل خیانت به همسر و شرایط پیچیده‌ای که ایجاد می‌شود در این بین مطرح خواهد. اما دلایل تمایل به رابطه با فرد متاهل چیست؟ در این مقاله  گروه رابینیا به بررسی گرایش افراد به رابطه با فرد متاهل و عوامل زیربنایی آن می پردازد.

    دلایل تمایل افراد به رابطه با متاهل ها در جامعه

    عوامل زیادی باعث گسترش رابطه با فرد متاهل در جامعه می‌شود، ازجمله این عوامل؛ افزایش مشکلات زوجین به دلیل تضادها و پیچیدگی‌های زندگی، افزایش استرس‌های زندگی، گسترش تنوع و امکان روابط متعدد، تأثیر رسانه‌ها و عادی سازی خیانت و روابط فرا زناشویی، گسترش روابط مجازی با افزایش دسترسی فضای مجازی. جلوگیری از نفر سوم رابطه شدن بهترین درمان است.

    با این حال درمان آسیب‌های ناشی از نفر سوم بودن نیز میسر می‌باشد. اما عوامل زیادی در تمایل افراد در رابطه با فرد متاهل نقش دارد. به عبارتی این افراد یک میل نهفته در وارد شدن به روابط مثلثی دارند. از جمله:

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    1. کمبود اعتماد به نفس و احساس ناامنی

    گرایش افراد به این نوع روابط می‌تواند دلایل بنیادی و ریشه در روابط ابتدایی و خانوادگی فرد داشته باشد. یکی از عواملی که در گرایش به این نوع روابط تاثیرگذار است، کمبود اعتماد به نفس و کمبود محبتی است که از روابط کودکی فرد به وجود می‌آید. فردی که به هر دلیلی در خانواده توجه لازم و کافی را از والدین دریافت نکرده و روابط عاطفی قوی با پدر و مادر را ایجاد نکرده است، در بزرگسالی هم نوعی احساس ناامنی در روابط را تجربه خواهد کرد. گاها والدین در دوره ای حضور فیزیکی یا روانشناختی کافی نداشته یا به طور ناخواسته به هر دلیل (بیماری، جدایی، مشکلات، ناآگاهی و..) کودکان را تا حدی نادیده گرفته یا حمایت عاطفی کافی را برای آنان فراهم نمی‌کنند.

    این مطلب را هم ببینید  آیا خیانت را باید بخشید؟!

    2. احساس طرد شدگی و بی‌ارزشی

    در این موارد کودکان با نوعی احساس طرد شدگی رشد می‌کنند و به این دلیل که احساس ایمنی و محبت کافی را دریافت نکرده‌اند به طور ناخودآگاه در بزرگسالی هم ارزش کمتری برای خود در روابط قائل می‌شوند و نیاز بیشتری برای وابستگی شدید در روابط حس می‌کنند. در این موارد بیشتر این احتمال وجود دارد که این افراد درگیر روابطی شوند که اولویت کمتری داشته باشند و وابستگی شدیدی را در روابط تجربه کنند. از طرفی این افراد به شدت دنبال پایگاه امنی برای تکیه کردن هستند، و به دلیل نیازهای عاطفی شدید خیلی زود در این نوع روابط درگیر و وابسته می‌شوند. شخصیت‌های وابسته ممکن است با وجود اذیت و آزار همچنان به ماندن در این رابطه اصرار ورزند.

    3. مسائل زندگی و مشکلات مالی

    در خیلی از موارد افرادی که تمایل به رابطه با متاهل ها دارند، مشکلات زیادی از جمله مشکلات مالی، خانوادگی، یا احساس ناتوانی در حل مسائل به تنهایی را تجربه می‌کنند. نداشتن مهارت کافی در حل مسائل این حس را در فرد ایجاد می‌کند که برای مقابله با مشکلات، نیاز به شخصی دارد که سنگینی بار آن را به دوش بکشد، خیلی از افراد متاهل برای آنکه بتوانند نفر سوم را در رابطه نگه دارند از نظر مالی، عاطفی و معنوی حمایت‌های زیادی می‌کنند تا جایی که نفر سوم احساس می‌کند که بدون او نمی‌تواند به زندگی ادامه دهد. اما با توجه به اینکه نفر سوم رابطه بودن با خود دردسرهای زیادی به همراه می‌آورد در واقع در طولانی مدت به مشکلات فرد افزوده می‌شود.

    این مطلب را هم ببینید  تغییر رفتار بعد از ازدواج

    4. جذابیت و تنوع طلبی

    رابطه با فرد متأهل برای هر دو طرف می‌تواند در ابتدا جذابیت و تنوع زیادی به همراه داشته باشد. خیلی اوقات افرادی که وارد این روابط می‌شوند، تا حد زیادی نیاز به هیجان طلبی و تنوع طلبی شان برآورده می‌شود. فرد متأهلی که به هر دلیل در رابطه خود دچار مشکل و سردی شده و دنبال راهی برای فرار از زندگی پر از مشکل خود است، اگر به هر دلیل احساس تعهد و پایبندی کافی نداشته باشد می‌تواند به سمت روابط با افراد خارج از خانواده کشیده شود.

    همچنین برای فردی که درگیر در رابطه با فرد متاهل می‌شود، می‌تواند جذابیت و هیجان زیادی را به همراه داشته باشد. اگرچه بعد از مدت‌ها این هیجان و تنوع ارزش خود را از دست داده، جذابیت ابتدایی کنار رفته و به تدریج آگاهی و هشیاری افراد به موقعیت بیشتر می‌شود.  و مشکلاتی که این روابط در زندگی افراد به وجود می‌آورد بیشتر خود را نشان می‌دهند.

    5. دیدگاه روانکاوی

    بر اساس دیدگاه روانکاوی کودکان در سن 3 تا 5 سالگی نسبت به والد جنس مخالف خود احساس عشق و تمایل جنسی پیدا می‌کنند. این دوره که نام عقده ادیپ شناخته می‌شود بر روابط فرد در دوران بزرگسالی تاثیر به سزایی دارد. شخصی که دوره ادیپال خود را به درستی نگذرانده است ممکن است در بزرگسالی دچار اختلالات جنسی شود.

    در افرادی که تمایل به ایجاد روابط سه نفره دارند ریشه‌هایی از حل ناقص عقده ادیپ در آن‌ها دیده می‌شود. روان درمانی و مشاوره رواشناسی از جمله درمان‌هایی هستند که می‌توانند ریشه‌های میل افراد را پیدا کنند و آگاهی را در فرد بالا ببرند.

    این مطلب را هم ببینید  برخورد با خیانت زنان

     

    عواقب عدم درمان تمایل به رابطه با متاهل‌ها

    به هر حال خیلی از افراد به دلایل مختلف و با شرایط پیچیده‌ای درگیر چنین روابطی می‌شوند و عموما وابستگی که ایجاد می‌شود، چنان زیاد است که رها شدن از مشکلات یا کنار گذاشتن رابطه برای فرد خیلی مشکل می‌شود. ممکن است افراد تا مدت‌های زیادی با مسایل حل نشده دست به گریبان شوند، اما نکته حایز اهمیت این است که نسبت به موقعیت موجود و دلایل به وجود آورده آن به حد کافی بینش و آگاهی پیدا کنیم، و مهارت کافی برای مواجهه و مقابله با مشکل را پیدا کنیم. جدایی خود تصمیمی سخت و دشوار است، شکست عشقی و درمان شکست عشقی خود مسائلی هستند که فرد برای کاهش آسیب باید در نظر داشته باشد. برای مشاهده کارگاه آموزشی شکست های عشقی و عاطفی کلیک کنید.

    راه حل چیست؟

    برای درمان این مشکل می‌توانید از انواع روش‌های روانکاوی و روان درمانی استفاده کنید. همچنین در روش‌های رفتار درمانی شناختی و روانکاوی روانشناس و متخصص ابتدا با بررسی علل بروز مشکلات و ریشه‌ی تمایل به رابطه با متاهل ها به تغییر باورها و افکار فرد مبتنی بر احساس بی‌ارزشی، تنوع طلبی جنسی و یا آسیب‌های دوران کودکی می‌کند.

    انجام تست عشق و ازدواج

     

     

     

    تمایل به رابطه با افراد متاهل

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    ندا رحمانی

    چه کسی میداند؟؟؟ که تو در پیله ی تنهایی خود، تنهــــایی؟ چه کسی می داند که تو در حسرت یک روزنه در فردایــی؟ پیله ات را بگشا، تو به اندازه ی پروانه شدن زیبایی! ازصداي گذرآب چنان فهمیدم: تندتر ازآب روان، عمرگران میگذرد. زندگی رانفسی، ارزش غم خوردن نيست! آرزویم این است آنقدرسيربخندي كه ندانی غم چيست.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    همچنین ببینید
    بستن
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x