خواستگاری بدون حضور پسر
خواستگاری بدون حضور پسر، نوعی از خواستگاری است که در آن نظر خانواده پسر در اولویت قرار دارد. به طوری که معمولاً مادر و خواهر پسر به خواستگاری دختر رفته و پس از تائید از جانب آنها قراری جهت خواستگاری با حضور پسر تعیین میشود. این شکل از خواستگاری ممکن است در همه خانوادهها یا فرهنگها مورد پذیرش نباشد و واکنشهای مختلفی را در پی داشته باشد. در ادامه این مقاله توضیحات بیشتری در مورد خواستگاری بدون حضور پسر ارائه کردهایم که مطالعه آن میتواند برای شما سودمند باشد.
این نوع خواستگاری درست است یا غلط؟
جلسه خواستگاری و رسم و رسوم مربوط به آن مسألهای کاملاً فرهنگی است. اگر این آداب و رسوم در خانواده شما با رسم خانواده طرف مقابل بسیار تفاوت دارد باید بیشتر به زمینههای فرهنگی فی مابین توجه کنید. چرا که هرچقدر تفاوت و شکافهای فرهنگی بیشتر باشد احتمال بیشتر شدن اختلافات در آینده نیز افزایش خواهد یافت. به همین خاطر است که جواب ثابتی برای این سؤال وجود ندارد که خواستگاری بدون حضور پسر درست است یا غلط.
نقش خانواده در ازدواج آنقدر مهم است که برخی از دختران و پسران مخالفتی با نظر خانواده نمیکنند. ممکن است که این امر در بسیاری از فرهنگها رایج باشد و دختر و خانواده او نیز مشکلی در این باره نداشته باشند. اما اگر این طور نیست و این شیوه از خواستگاری برای شما نوعی احساس بیاحترامی یا احساسات ناخوشایند دیگری نظیر این به وجود میآورد باید محترمانه آداب مربوط به خانواده خود را با طرف مقابلتان در میان بگذارید تا جلسات خواستگاری با حضور پسر صورت بگیرد.
پیامدهای منفی
اینکه در جلسات ابتدایی خواستگاری پسر حضور نداشته باشد، در برخی موارد میتواند به مشکلاتی بیانجامد؛ زیرا در جلسات اولیه آشنایی افراد بیشتر به بررسی خصوصیات ظاهری و رفتارهای کلی یکدیگر میپردازند. هنگامی که بررسی این مسائل را به فرد دیگری نظیر مادر میسپارید ممکن است نتوانید فردی را با فاکتورهای مورد نظر خود پیدا کنید زیرا مسلماً شما و مادرتان تفاوتهای زیادی در طرز نگاه به زیبایی و خصوصیتهای رفتاری مناسب با یکدیگر دارید. درنتیجه آنچه که از نظر مادر شما مناسب است شاید با نظر شما تفاوت بسیاری داشته باشد.
به علاوه این شیوه از خواستگاری برای بسیاری از دخترها و خانوادهشان خوشایند نیست و حتی ممکن است این گونه برداشت شود که پسر از استقلال رأی کافی برخوردار نیست. به همین خاطر قبل از خواستگاری باید در مورد آداب و رسوم و فرهنگ مورد قبول خانواده دختر تحقیقات بیشتری صورت بگیرد تا از همان ابتدا خانوادهها با مشکل و سوءتفاهم مواجه نشوند.
پیامدهای مثبت
بسیاری بر این باورند که اگر در جلسه اول خواستگاری پسر حضور نداشته باشند، دختر اضطراب و نگرانی کمتری را تجربه میکند و آشنایی با سهولت بیشتری صورت میگیرد. در شرایط بدون استرس خانواده پسر راحتتر میتوانند درباره مسائل مختلف و شرایط مورد نیاز ازدواج با دختر و خانواده او گفت و گو کنند و به این ترتیب جلسات بعدی نیز روند مناسبتری پیدا خواهد کرد.
البته پیامدهای مثبت زمانی خواهد بود که خانواده پسر صرفاً برای مطرح کردن مقوله خواستگاری و بررسی شرایط اولیه بدون حضور پسر اقدام کرده باشند. اما اگر نحوه برخورد به شیوهای باشد که خانواده خود را به عنوان تصمیم گیرنده کامل معرفی کند به احتمال زیاد تأثیر مثبتی بر دختر و خانواده او نخواهد داشت. جایگاه مادر در خانواده و خصوصاً برای برخی مردان آنقدر بالاست که روی حرف او دیگر حرفی نیاورند.
حرف آخر
خواستگاری مقولهای است در روند ازدواج که در فرهنگ ایران از اهمیتی بالایی برخوردار است. زیرا ایران جامعهای به نسبت جمعگراست که اغلب مردن به نظرات افراد مهم زندگی خود در تصمیمگیریها اهمیت میدهند. هر چقدر که خانوادههای دختر و پسر تشابهات بیشتری در زمینههای فرهنگی، اقتصادی و جایگاه اجتماعی با یکدیگر داشته باشند از نامزدی تا عقد ارتباطات بهتر پیش خواهند رفت و زوجین در طول زندگی مشترک نیز با مشکلات کمتری مواجه خواهند شد.
تحقیقات یکی از روشهای سنتی خواستگاری برای رسیدن به شناخت خانوادهها از یکدیگر است. اما این روش همیشه روش مناسب و موثری برای شناخت زوجین و خانوادهها از یکدیگر نمیباشد. گاه دوری راه و گاه عدم صداقت اطرافیان مانع از شناخت درست طرفین میشود. خوشبختانه امروزه با استفاده از روشها علمی میتوان میزان موفقیت یک ازدواج را با درصد خطای بسیار پایین محاسبه کرد. به طوری که زوجین در هر مرحله از آشنایی میتوانند با مراجعه به مشاوره قبل از ازدواج، زندگی مشترک خود را در مسیری درست بسازند.
برای مشاهده سوالات پدر دختر از داماد کلیک کنید.