مشاهیر روانشناسی

زندگینامه هری استک سالیوان

هری استک سالیوان یک روانپزشک مشهور آمریکایی است که علت مشهور بودن او به دلیل سخنان گسترده او در رابطه با روابط بین فردی است.

  • زندگینامه هری استک سالیوان

    هری استک سالیوان روانپزشک و روانکاو آمریکایی نو فرویدی آمریکایی (تولد: فوریه ۱۸۹۲ نوریچ، نیویورک/ درگذشت: 14 ژانویه ۱۹۴۹ پاریس، فرانسه) بود.

    او معتقد بود “شخصیت هرگز نمی تواند از روابط پیچیده بین فردی جدا شود، بلکه در آن [یک] شخص زندگی می کند “و این” منطقه روانپزشکی منطقه روابط بین فردی است که تحت هر شرایطی [چنین] روابطی وجود دارد.

    پس از مطالعه درمانگران، زیگموند فروید، آدولف میر و ویلیام آلانسون وایت، او سالها کار بالینی و تحقیق را صرف کمک به افراد مبتلا به بیماری روان پریشی کرده است.

    زندگینامه کودکی هری استک سالیوان

    سالیوان فرزند مهاجران ایرلندی بود و در شهر آنتی کاتولیک نوریچ، نیویورک بزرگ شد. وی در مدرسه اتحادیه Smyrna تحصیل کرد، سپس از سال 1909 دو سال را در دانشگاه کرنل گذراند و در سال 1917 مدرک پزشکی خود را از کالج پزشکی و جراحی شیکاگو دریافت کرد.

    نظریات ارائه شده هری استک سالیوان

    سالیوان همراه با کلارا تامپسون، کارن هورنای، اریک فروم، اتو آلن ویل جونیور، اریک اریکسون و فریدا فروم-رایچمن، پایه و اساس درک فردی را به عنوان تابعی از شبکه روابطی که در آن قرار دارد، بنا نهاد.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    وی نظریه روانپزشکی را مبتنی بر روابط بین فردی ایجاد کرد که به موجب آن نیروهای فرهنگی تا حد زیادی مسئول بیماری های روانی هستند. به گفته خودش، به “تعامل” باید توجه داشت، نه “درون روانشناختی”.

    همین جستجوی رضایت از طریق تعامل شخصی با دیگران بود که باعث شد سالیوان تنهایی را به عنوان دردناک ترین تجربه انسان بشمارد. وی همچنین روان کاوی فرویدی را برای درمان بیماران مبتلا به اختلالات روانی شدید، به ویژه اسکیزوفرنی گسترش داد.

    این مطلب را هم ببینید  زندگینامه نوآم چامسکی

    سالیوان علاوه بر اولین اشاره به مورد مهم دیگر در ادبیات روانشناسی، نظریه “سیستم وجودی” را ایجاد کرد: پیکره ای از ویژگی های شخصیتی که در کودکی ایجاد شده و با تاییدات و اقدامات مثبت برای جلوگیری از ترس و تهدید تقویت شده است.

    عزت نفس سالیوان همچنین سیستم وجودی را به عنوان مکانیزم کنترلی برای مجموعه ای از رفتارهای تو در تو تعریف کرد. یعنی کاری که یک فرد انجام می دهد قرار است واکنش خاصی را برانگیزد.

    سالیوان این رفتارها را یکپارچه سازی پاراتاکسیکال خواند و دریافت که چنین ترکیبات کنش و واکنش می تواند سفت و سخت شود و بر الگوی فکری یک بزرگسال مسلط شود و اعمال و پاسخ های او را نسبت به جهان همانطور که بزرگسال جهان را می بیند و نه آنگونه که او واقعاً است، محدود کند.

    سالیوان، عدم دقت در نتیجه قضاوت را تحریف پاراتاکسیک می نامد، وقتی افراد دیگر براساس الگوهای تجربه قبلی درک یا ارزیابی می شوند، دقیقا شبیه مفهوم انتقال فروید وقتی افراد دیگر براساس الگوهای تجربه قبلی درک می شوند یا ارزیابی می شوند.

    سالیوان همچنین مفهوم “ارتباط پروتوتاکسیک” را به عنوان شکلی بدوی تر، نیازمندانه و کودکانه تر از تبادل روانی و “ارتباط نحوی” به عنوان یک سبک بالغ از تعامل عاطفی معرفی کرد. کار سالیوان در مورد روابط بین فردی به بنیان روانکاوی بین فردی تبدیل شده است، مکتبی از تئوری و درمان روانکاوی که بر کشف جزئیات الگوهای تعامل بیماران با دیگران تأکید دارد.

    سالیوان اولین کسی بود که اصطلاح “مشکلات زندگی” را برای توصیف مشکلات خود و دیگران که مبتلایان به بیماری های روانی دارند، ابداع کرد. بعداً این عبارت توسط توماس ساساس، كه كارش منبع اساسی جنبش ضد روانپزشكی بود، رواج یافت. “مشکلات در زندگی” ادامه یافت و به روش ترجیحی جنبش برای اشاره به تظاهرات آشفتگی های ذهنی تبدیل شد.

    این مطلب را هم ببینید  نشانه احساسی پنهان اسکیزوفرنی

    در سال 1927 وی مقاله ای بحث برانگیز و ناشناس منتشر کرد: وارونگی و تعدیل اجتماعی خود و آن را در سال 1929 منتشر شد و در درجه اول به عنوان راهنمایی برای افراد بدبخت با مشکلات تغییر جنسیت در نظر گرفته شده است.

    وی یکی از بنیانگذاران موسسه ویلیام آلانسون وایت بود که به عقیده بسیاری اولین موسسه روانکاوی مستقل و مجله روانپزشکی جهان در سال 1937 بود. از 1936 تا 1947 وی مدیر دانشکده روانپزشکی واشنگتن دی سی بود.

    انجام تست عشق و ازدواج

    در سال 1940، وی و همکارش وینفرد اورهولسر، که در کمیته بسیج نظامی جامعه روانپزشکی آمریکا خدمت می کرد، دستورالعمل هایی را برای ارزیابی روانشناختی افراد وظیفه در ارتش ایالات متحده تدوین کردند.

    وی معتقد است، یک مورخ می نویسد، “که رابطه جنسی در اختلالات روانی کمترین نقش را دارد و همجنسگرایان بزرگسال باید پذیرفته شوند و تنها بمانند.” علی رغم تمام تلاش های وی، دیگران همجنس گرایی را به عنوان رد صلاحیت خدمت سربازی پذیرفته اند.

    از 5 دسامبر 1940، سالیوان به عنوان مشاور روانپزشکی مدیر خدمات انتخابی کلارنس دیکسترا خدمت می کرد، اما پس از اینکه ژنرال لوئیس بی هرشی، که با روانپزشکی خصمانه بود، مدیر آن شد، در نوامبر 1941 استعفا داد. سالیوان سپس در تأسیس دفتر اطلاعات جنگ در سال 1942 کمک کرد.

    از سال 1927، سالیوان 22 سال با جیمز اینسکو سالیوان، معروف به “جیمی”، که 20 سال از سالیوان کوچکتر بود، رابطه داشت. اگرچه برخی از معاصران و مورخان اینسکو را پسری غیر رسمی و سالیوان را تعطیل می دانستند، اما باید به خاطر داشت که گشودگی باعث می شد علاقه حرفه ای وی به این زمینه و تحقیقات بسیار دشوار باشد.

    این مطلب را هم ببینید  آمار اختلالات روانی (mental-disorders)

    در بیوگرافی همکار وی هلن سویک پری در مورد سالیوان به این رابطه اشاره شده است و مشخص است که دوستان نزدیک وی به خوبی از رابطه آنها آگاه بودند.

    آثار هری استک سالیوان

    اگرچه سالیوان در طول زندگی خود مطالب منتشر نشده زیادی نداشت، اما در درجه اول از طریق سخنرانی های خود در Chestnut Lodge در Rockville، مریلند، نزدیک واشنگتن دی سی، بر روانپزشکان تأثیر گذاشت.

    لستون هاونز او را مهمترین تأثیر زیرزمینی در روانکاوی آمریکا خواند. ایده های وی پس از مرگ، با ویرایش هلن سوئیک پری، جمع آوری و منتشر شد، وی همچنین بیوگرافی گسترده ای را در سال 1982 منتشر کرد.

    نوشته های وی عبارتند از:

    • نظریه بین فردی روانپزشکی (1953)
    • “مصاحبه روانپزشکی” (1954)
    • مفاهیم روانپزشکی مدرن (1947/1966)
    • اسکیزوفرنی به عنوان یک فرآیند انسانی (1962)

    پس از مرگ سالیوان، ساول بی نیوتن و همسرش، دکتر جین پیرس (روانپزشکی که در اواخر دهه 1940 نزد سالیوان تحصیل می کرد) موسسه تحقیقات روانکاوی سالیوان در شهر نیویورک را تاسیس کردند.

    تست های شغلی
    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    صبا دهقانپور

    خوشحالی محصول یه زندگی هدفداره، هدف رو از زندگی‌ بگیری، خوشبختی هم ازش گرفته میشه.

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x