کودکاختلالات و مشکلات کودکانکودک

علائم سلامت نوزاد

سلامت فرزند خود را از نوزادی بسنجید.

  • علائم سلامت نوزاد

    زمانی که نوزادی دنیا می‌آید، همه والدین نگران سلامت فرزند خود بوده و به دنبال این هستند که بدانند فرزندشان مراحل رشدی را چگونه طی می‌کند. وجود برخی نشانه‌ها و رفتارها به شما کمک می‌کند تا از رشد شناختی، هیجانی و اجتماعی مناسب کودک خود اطلاعات بیشتری به دست بیاورید. برخی نشانه ها در تمامی مراحل زندگی کودک تاثیرات مثبتی را دارد. ما در تیم رابینیا به برخی نشانه‌های سلامت نوزاد اشاره می‌کنیم، همراه ما باشید:

    ویژگی های نوزاد سالم

    پس از تولد نوزاد، ویژگی‌های رفتاری او سلامت و وضعیت جسمی ان را نشان می‌دهد. ولی اگر نشانه‌های زیر در فرزندتان نبود به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید تا از سلامت نوزادتان مطمئن شوید.

    1. شیر خوردن

    نوزاد پس از تولد گرسنه بوده و به دنبال دریافت غذاست. تازه متولد شده و به اندازه کافی نیرو ندارد و قدرت مکیدنش ضعیف است. با توجه به این شرایط، دفعات شیر خوردن بیشتر و مقدار مصرفی کمتر است. با بزرگ شدن نوزاد، دریافت شیر کاهش پیدا می‌کند به دلیل اینکه در کنار شیر از غذاهای کمکی هم استفاده می‌کند. شیر خوردن و دریافت غذا ساده‌ترین علائمی است که نشان دهنده سلامت نوزاد است.

    2. جستجوی رنگ توسط نوزاد

    تشخیص رنگ در این موقع برای نوزاد تازه متولد شده سخت بوده و یا هنوز به درک رنگ‌ها نرسیده است. رنگ‌های مختلف برای نوزاد چشم‌نواز است و نشان‌دهنده تیزتر شدن بینایی و رشد مغزی نوزاد است.

    3. توجه نوزاد به صداهای اطراف

    نوزاد برای شنیدن صدای اطراف در ابتدا سکوت می‌کند و بعد به آن توجه می‌کند. این عمل نشان دهنده رشد سیستم شنوایی نوزاد است و برای تشخیص صدا از مغزش استفاده می‌کند. تشخیص صداها از یکدیگر چند هفته زمان می‌برد. وقتی نوزاد با سربرگرداندن به دنبال منبع صدا می‌گردد، متوجه می‌شوید که نه تنها شنوایی کودک سالم بوده بلکه کنجکاوی‌اش در برابر صداها درحال رشد است.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

    4. دقت کردن نوزاد به محیط اطراف

    نوزاد در طول روز مدتی آرام می‌شود و به توجه به اطرافش می‌پردازد. این عمل نوزاد، میزان هوشیاری او دقت در مورد جهان اطرافش را نشان می‌دهد. کودکان معمولا به محیط اطراف خیره می‌شوند و یا سعی می‌کنند آن‌ها را به دهان بگیرند. این مسئله نشان دهنده سلامت روانی کودک است و به رشد شناختی او کمک زیادی می‌کند.

    این مطلب را هم ببینید  بیش فعالی در نوزادان

    5. صدای مادر آهنگی آشنا برای نوزاد

    در ابتدای تولد نوزاد بسیار گریه می‌کند و به ندرت آرام می‌گیرد. زمانی که در شکم مادر بود با صدای او آرام می‌شد که بعد از تولد نیز می‌تواند صدای مادر را از دیگران تشخیص دهد و در بغل مادر به آرامش برسد. توانایی نوزاد در برقراری ارتباط  با مادر یکی از نشانه‌های اولیه رشد هیجانی و عاطفی او است.

    6. افزایش تدریجی مهارت های حرکتی

    نوزادان بعد از یک ماهگی به تدریج می‌توانند بدن خود را نگه دارند و شما باید زمان مفیدی برای تمرین دادن ماهیچه‌ها خارج از گهواره و صندلی برای آنان فراهم کنید. تاخیر در مهارت‌های حرکتی می‌تواند نشانه‌ای از اختلالات رشدی گوناگون باشد. در صورت وجود هر نوع مشکل هرچقدر زودتر برای رفع تاخیرهای حرکتی اقدام کنید از آسیب‌های بعدی نیز بیشتر جلوگیری خواهد شد.

    7. عوض کردن 8 تا 10 بار پوشک در طول روز

    تعویض پوشک نوزاد تعداد دفعات دفع او را نشان می‌دهد که وزن در حال افزایش بوده و تغذیه کامل و به درستی صورت گرفته است. برای دریافت اطلاعات کامل از وزن‌گیری نوزاد خود بهتر است تحت نظر پزشک اطفال باشید. تعداد دفعات تعویض پوشک درباره سلامت سیستم گوارشی نوزاد به شما اطلاع می‌دهد. با این حال در کنار تعداد دفعات دفع نوزاد به شکل و رنگ مدفوع و ادرار فرزندتان نیز دقت نمایید. مدفوع سفت معمولا نشان دهنده کم آبی نوزاد و مدفوع شل و آبکی نشان دهنده سرماخوردگی در ناحیه کلیه‌های کودک و یا حساسیت به دارو و غذای خاصی است. در صورتی که خون در ادرار و یا مدفوع کودک مشاهده کردید برای بررسی‌های بیشتر به متخصص مراجعه کنید.

    این مطلب را هم ببینید  رویکردهای اصولی در مشاوره کودکان

    8. نوزاد به تدریج کمتر گریه میکند و خواب منظم تری دارد

    با رشد سیستم عصبی نوزاد، خواب فرزند شما منظم می‌شود و بی‌قراری های او کاهش پیدا می‌کند. اگر بی‌قراری‌های فرزند شما به مرور زمان کاهش پیدا نکرد و در خوابیدن اختلال داشت بهتر است به متخصص اطفال مراجعه کنید.

    9. برقراری تماس چشمی با دیگران، لبخند زدن، خندیدن با صدا

    این واکنش‌ها پس از ماه اول شروع می‌شود و رشد اجتماعی و هیجانی نوزاد را نشان می‌دهد. ارتباط چشمی نوزاد در ابتدا با مادر و پدر و دیگر اعضای خانواده برقرار کرده و پس از آن شروع به ارتباط با اطرافیان می‌کند. در این زمان به علائم فرزندتان حساس باشید چرا که اختلالاتی همچون اوتیسم در این زمان مشخص می‌شود. اگر کودک ارتباط مناسبی با اطراف برقرار نمی‌کند و یا با تمام تلاشی که انجام می‌دهید لبخند بر لبان کودکتان جاری نمی‌شود لازم است که با یک متخصص مشورت نمایید.

     

     

    واکنش های نوزاد سالم

    در روزهای ابتدای تولد فرزندتان به عوامل محیطی واکنش‌های غیر ارادی و غریزی نشان می‌دهد که در اصطلاح بازتاب نام دارد. بعضی از بازتاب‌ها در کودکان لازم و حیاتی بوده و برخوردار نبودن فرزند از این نشانه‌ها عدم سلامت فرزند را نشان می‌دهد. در ادامه به برخی بازتاب‌ها می‌پردازیم:

    انجام تست عشق و ازدواج

    1. بازتاب از جا پریدن

    وقتی نوزاد صدای بلند و ناگهانی بشنود از جای خود می‌پرد و واکنشی سریع از خود نشان می‌دهد. نوزاد سر خود را به عقب برمی‌گرداند و دست های خود را به اطراف می‌کشد. از ماه 3 تا 6 این واکنش از بین رفته و ناهماهنگی در انجام آن اختلال به حساب می‌آید.

    این مطلب را هم ببینید  نشانه های افسردگی در کودکان

    2. بازتاب مکیدن

    وقتی چیزی در دهان نوزاد قرار می‌گیرد نوزاد اقدام به مکیدن می‌کند که به آن واکنش مکیدن می‌گویند. در زمان مکیدن سینه مادر نوزاد با تمام قدرت شروع به مکیدن می‌کند که بلعیدن شیر را به همراه دارد. این بازتاب تا ماه 3و4 ادامه داشته و کم‌کم از بین می‌رود.

    3. بازتاب گالانت

    هنگامی که نوزاد را به روی شکم بخوابانید و با انگشت دست، به آرامی بر روی پشت کودک (از قسمت سر تا باسن نوزاد) ضربه بزنید، نوزاد باید به سمت محلی که ضربه زده‌‌اید، واکنش نشان دهد و خم شود. این واکنش در طی ماه اول تا سوم از بین می‌رود.

    4. بازتاب مردمک

    وقتی نوزاد را از یک مکان تاریک به مکان روشن می‌برید مردمک های چشم او شروع به واکنش و تغییر می‌کند و چشم خود را تنگ می‌کند. هر دو مردمک باید به یک اندازه تنگ شوند. این واکنش تا بزرگسالی با فرد باقی می‌ماند و نباید از بین برود.

    5. واکنش پلک زدن

    زمانی که نور مستقیم به چشم نوزاد وارد می‌شود فرزند شما شروع به چشمک زدن می‌کند. چشم او در مقابل نور واکنش نشان می‌دهد. این واکنش از ابتلای تولد آغاز و تا یک سالگی ادامه پیدا می‌کند و پس از یک سالگی از بین می‌رود.

    برای مطالعه پاورپوینت کودکان ناتوان جسمی و حرکتی کلیک نماید.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    تست های شغلی

    مهسا پیرمحمدی

    بِه رویاهای خود باور داشته باشید، آنها به دلیلی به شما داده شدند 👌💎

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x