طلاق

مشکلاتی که کودکان طلاق در مدرسه دارند

افت تحصیلی از مشکلات کودکان طلاق

  • مشکلاتی که کودکان طلاق در مدرسه دارند

    پس از طلاق، آسیب‌ها و مشکلات کودک فقط به محیط خانواده ختم نمی‌شود و در مدرسه نیز همراه آنهاست و برای والدین دردسرساز است. کودکان در این سنین توانایی زیادی در پیش‌بینی آینده، مشکلات و خطرات ندارند، آنها تصور می‌کنند ادامه زندگی بدون پدرومادر غیرممکن است. در این حین، افت تحصیلی بسیار شایع بوده که در کودکانی که در طول سال تحصیلی شاهد طلاق پدرومادر بودند بسیار بیشتر است. در این موقعیت از مقایسه کردن کودک با دیگر همسالان به شدت پرهیز کنید.

    تصور کودک مدرسه‌ای از طلاق و مشکلات

    در سن 7 تا 9 سالگی کودک شما به دنبال این است که در فعالیت‌های مدرسه شرکت کند و به موفقیت برسد. کودکان طلاق در مقایسه با دیگر همسالان خود، از اعتماد بنفس کمتری برخوردارند و به شدت دچار افت تحصیلی می‌شوند. با توجه به مشکلاتی ک برای کودک به وجود می‌آید و در تعارضات احساسی قرار می‌گیرد، توانایی ارائه عملکرد مثبت را ندارد.

    مشکلات کودکان طلاق در مدرسه

    در مدرسه، مسئولان آموزشی درمورد والدین و خانواده با کودکان صحبت می‌کنند که این موضوع ذهن کودک را درگیر می‌کند که چرا آنها تافته جدا بافته‌اند و با دیگران فرق دارند. این رفتار باعث می‌شودکه گوشه گیر شده و به تنهایی روی آورند. همین انزوا تمرکز کودک را سلب کرده و عدم تمرکز به درس را به همراه دارد. در این زمان باید حواس مربی به کودک باشد و آموزش صحیح را در اولویت قرار دهد. هر سنی شرایط خاص خود را دارد و باید نسبت به آن آگاهی داشته باشید و به اقتضای سن کودک با او رفتار کنید.

    این مطلب را هم ببینید  آیا مشاوره قبل از طلاق اجباری است

    رفتار والدین با کودکان طلاق

    حضانت فرزند به عهده یکی از والدین است. شاید فرزند شما بخواهد که به طور مساوی در کنار شما باشد و این غیر ممکن بوده و باعث عدم ثبات در زندگی فرزندتان می‌شود. جابه‌جایی زیاد در مکان‌های مختلف، در برنامه ریزی زندگی کودک اختلال ایجاد کرده و عملکرد تحصیلی او را تحت تاثیر قرار می‌دهد. والدین باید نگاه و نگرش همسانی نسبت به مدرسه و تحصیل کودکشان داشته باشند. لازم است که آن‌ها، حتی با وجود مشکلاتی که بین خودشان دارند، درباره فرزندشان به نقطه مشترکی برسند. نباید طوری باشد که یکی از والدین نسبت به تحصیل سخت گیر و دیگری آسان گیر باشد، این مسئله باعث گرایش ناخواسته کودک به یکی از والدین شده و ممکن است دوگانه تصویر والد خوب و والد بد را برای کودک تداعی کند.

    رفتار مربیان با کودکان طلاق

    آگاهه رفتار کردن مربیان و مسئولان مدرسه اهمیت بسیار زیادی در عملکرد کودک دارد که تا اندازه زیادی مشکلات کودک را در مدرسه کم می‌کند. باید از تأکید بر تصویر کلیشه‌ای از خانواده بپرهیزند و انواع دیگر خانواده‌ها مثل خانواده‌های تک والدی یا خانواده‌های طلاق را نیز بدون هیچگونه سوگیری منفی یا مثبت بیان کنند. رویکرد مربیان آموزشی باید بدون هیچ احساس ترحم یا قضاوت باشد و در کمال احترام از بچه‌هایی که در این شرایط هستند بخواهند که خود را معرفی و درباره خانواده شان صحبت کنند.

    انتخاب و شروع تست های روانشناسی

     کاهش مشکلات کودکان طلاق در مدرسه با رفتار مربیان

    1. باید مراقب باشید که فرزندانی که در آستانه طلاق والدینشان هستند، از این مسئله سوءاستفاده نکنند و معلم باید در این شرایط برنامه درسی عادی را برای او توصیه اما در ارزیابی، شرایط افسردگی کودک را در نظر بگیرد.
    2. ممکن است برخی از کودکان خودشان بخواهند در مورد مسئله شان صحبت کنند، باید کاملا پذیرا باشید. حتی اگر در کلاس ریاضی یا علوم هستند.
    3. سعی کنید در برخی از دروس که مرتبط با مسائل خانواده هستند، درباره طلاق و دلایل آن صحبت کنید.
    4. هرگز با ترحم به بچه‌های طلاق نگاه نکنید و نسبت به جدایی والدین نگاه مصیبت بار نداشته باشید.
    5. اگر متوجه تغییرات شدید خلقی کودک شدید، حتما روانشناس یا مشاور مدرسه را مطلع کنید.
    این مطلب را هم ببینید  اصول مشاوره طلاق چیست و چه کمکی به ما می کند

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    مهسا پیرمحمدی

    بِه رویاهای خود باور داشته باشید، آنها به دلیلی به شما داده شدند 👌💎

    نوشته های مشابه

    اشتراک در
    اطلاع از
    guest
    0 نظرات
    قدیمی‌ترین
    تازه‌ترین بیشترین رأی
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها
    دکمه بازگشت به بالا
    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x