نقش سیتیاسکن قفسه سینه در کرونا
پزشکان و محققان در طی مقایسهای بین بیماران با علائم خفیف و نمونههای خطرناک و کشنده ویژگی های بالینی و تصاویر سیتیاسکن را مورد بررسی قرار دادند. نتایج این مطالعه از بررسی ۱۰۱ بیمار مبتلا به کروناویروس در چهار موسسهی استان هونان چین جمعآوری شده است. یک مطالعه چندمرکزی از اسکن توموگرافی (CT) برای بررسی ماهیت بیماری جدید کرونا (کوید۱۹) و میزان آسیبدیدگی ریهها استفاده کرده است.
اسکن ۸۶% از افراد مبتلا به کووید ۱۹ دارای نمای گراند گلاس (GGO) میباشد، ایندرحالی است که ۶۴% از این اسکنها دارای GGO ترکیبی و ۷۱% دارای عروق متورم و بادکرده و زخم هستند. نمای گراند گلاس نشاندهندهی پرشدگی بخشی از فضای ریهها توسط ترشحات، زخمها و ضخیمشدن یا پارگی آلوئولهای ریه است.
ضایعات مشاهده شده در سیتیاسکن دارای توزیع محیطی بوده (۸۷%) و هردو طرف ریهها را درگیر کرده بودند (۸۲%). این ضایعات بیشتر در قسمت پایینی ریهها (۵۴%) وبه صورت چندکانونی (۵۴%) رؤیت شدهاند.
بیش از ۷۰% بیماران ۲۱ الی ۵۰ ساله بودند و درمیان ۷۸% از آنها تب بالا یکی از علائم اولیه گزارش شده بود. این بیماری تنها در میان ۵% از بیماران شیوع خانوادگی داشته است.
محققان ویژگیهای بالینی و تصاویر سیتیاسکن بیماران غیراورژانسی با علائم خفیف بیماری را با نمونههای اورژانسی و کشندهی بیماری کرونا مقایسه کردهاند. سن بیماران اورژانسی کرونا از سایر بیماران غیراورژانسی بیشتر بوده است، اما نوع بیماری در میان این دو گروه تفاوت چندانی نداشته است.
طی این مقایسه مشخص شد که سن بیماران اورژانسی کرونا از سایر بیماران غیراورژانسی بیشتر بوده است، اما نوع بیماری در میان این دو گروه تفاوت چندانی نداشته است. این مساله نشان میدهد که میزان عفونت ویروسی میتواند بازتابی از شدت و میزان پنومونی کوید ۱۹ باشد.
نویسندگان اصلی مطالعه انجام شده، یعنی وی ژائو و ژِنگ ژونگ اظهار داشتهاند: «علائمی از قبیل تخریب بافت، انقباض برونشیتها، پلورال افیوژن میتواند نشانههایی از بیماری کوید ۱۹ باشد، آمار این علائم در دو گروه نامبرده متفاوت است و بررسی شدت این علائم میتواند به تشخیص نوع بیماری کمک کند.»
پرسشنامه اضطراب کرونا در اعتباریابی مقدماتی از اعتبار و روایی مطلوبی برخوردار است و می توان از آن به عنوان یک ابزار علمی و معتبر برای سنجش اضطراب کرونا ویروس استفاده نمود.